Ha el akarjuk kerülni a klímakatasztrófát, akkor vissza kell szorítani a fosszilis erőművek működését, az atomenergiáról pedig nem mondhatunk le – mondta Áder János köztársasági elnök kedden, Pakson általános és középiskolásoknak tartott interaktív előadásán.

Áder iskolásoknak: a klímacélok eléréséhez szükség van az atomenergiára

Áder János köztársasági elnök előadást tart a klímaváltozásról a paksi energetikai szakgimnáziumban 2019. november 12-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Az államfő "Klímaváltozás, vízválság, egészség. Merre tart a világ? Mit tegyünk?" című, paksi diákoknak szóló előadásában hangsúlyozta:

ha azt akarjuk, hogy az életszínvonal ne változzon, akkor stabilan, kiszámíthatóan, ingadozás nélkül rendelkezésre álló energiára van szükség.

A köztársasági elnök a hazai helyzetről szólva elmondta: a domborzati viszonyok miatt víz nem áll rendelkezésre, így az atomenergiát csak fosszilis erőművekkel lehetne pótolni, de az a klímacélok elérését ellehetetlenítené.

A klímaváltozás csökkentése érdekében nem mondhatunk le az atomenergiáról

- húzta alá.

A köztársasági elnök arról is beszélt, hogy a Paksi Atomerőmű a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség szerint Európa egyik legbiztonságosabb erőműve, ami az ott dolgozók szakmai hozzáértésének köszönhető. A két új blokk a négy most üzemelő blokkot váltja majd fel – vázolta.

Áder János emlékeztetett, minden tudományos értekezés azt támasztja alá, hogy a párizsi klímacélok megvalósítása atomenergia nélkül nem lehetséges.

A kormány – mint mondta – ezért döntött úgy, hogy bővíti az atomerőművi kapacitást és megtízszerezi a naperőművi kapacitást, amely így eléri a hétezer megawattot. Így 2030-ra a magyar energiatermelés 90 százaléka szén-dioxidmentes lesz.

A klímacélok elérése érdekében az államfő szavai szerint szükség van a geotermikus energia használatának növelésére, a szénerőművek bezárására, a közlekedés zöldítésére, ami egyebek között elektromos buszok rendszerbe állítását jelenti, valamint arra, hogy az energiaigényes iparágakban technológiaváltásra kerüljön sor, a mezőgazdaságban pedig új takarmányok bevezetésével csökkenjen a metánkibocsátás. Ugyanakkor az erdőterületet is tovább kell növelni – részletezte Áder János.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Janó sugároz belőled a hülyeség olyan tapló vagy, de legfőképpen hazug.
tudode
Függetlenül az interaktív előadást tartótól, le van maradva egy két brosúrával a jogi tudományával együtt, hülyítve a tanulókat, hasonlóan az elvtársaihoz(
.
Miért is?
.
------ Így néz ki egy közel nulla energiaigényű épület
.
hvg.hu/brandcontent/20191111_Igy_nez_ki_egy_kozel_nulla_energiaigenyu_epulet

"""""Magyarországon a megtermelt energia körülbelül 40 százalékát a háztartások energiafogyasztásai teszik ki. Ez a szám az Európai Unióban viszont csupán csak 26,5 százalék. Hiába volt a 90-es években egy időszak, amikor a fűtésből származó kibocsátások csökkentek, ez jellemzően a földgáztüzelésre való áttérésből, nem pedig az épületek energetikai korszerűsítéséből adódott. A világ fejlettebb országaiban a lakossági energiafelhasználást mind technológiai, mind fűtési szempontból mérsékelni próbálják, ugyanis az, hogy az épületeinket hűtjük és fűtjük, nagyban hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásához.""""
.
Ha legalább tájékozódna, akkor tudnia kellene, hogy
.
""""Életbe lépnek az uniós irányelvek
.
Az Európai Unió sok más egyéb mellett úgy vette fel a küzdelmet ezzel, hogy polgárjait nulla energiaigényű házak építésére ösztönzi: 2016 és 2021 között öt fokozatban szigorítják az új és a felújított épületekre vonatkozó követelményeket. Az utolsó fokozat 2021 január 1-jén lép érvénybe, ugyanis ettől a naptól kezdve az épületek már csak közel nulla energiaigénnyel kaphatnak használatbavételi engedélyt, függetlenül attól, hogy mikor adták ki az építési engedélyük.""""
.
Mintha a címkézett energiatakarékossági EU-s pénzek átalakultak volna betonszarkofággá
.
mehi.hu/hirek/energiahat%C3%A9konys%C3%A1gi-p%C3%A1ly%C3%A1zatok
.
Jani bá ugatja mint kutya a holdat a jog-ÁSZ/ÉSZ ismereteivel a környezetvédelmet is, mert a tanultaknak megfelelően nagyítóval sem található már a közjogilag érvénytelen kócerájban jogszabály alaptörvény elnökként!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.