Tuzson Bence bejelentette: márciusban lép hatályba a kormányhivatalok működésének egyszerűsítését célzó jogszabálycsomag.

Március 1-jén lép hatályba a kormányhivatalok működésének egyszerűsítését célzó, nyolcvan törvényt módosító jogszabálycsomag

- közölte a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Tuzson Bence hozzátette, hogy a csomag bizonyos elemeit már január 1-jén bevezetik.

A jogszabálycsomag célja, hogy egyszerűbb és gyorsabb ügyintézést tegyen lehetővé – mondta.

A változtatások közül megemlítette, hogy a tartósan beteg vagy fogyatékossággal élő gyereket nevelőknek nem kell új igazolást benyújtani a gyermek 18. életévéig, ha annak állapota "végleges"

- közölte az államtitkár.

Megszűnik a megváltozott munkaképességűek esetében az évenkénti felülvizsgálat, ha az egészségkárosodás jelentős, és önellátásra nem, vagy csak segítséggel képes emberről van szó

- mondta Tuzson Bence.

Az egyéni vállalkozóknak az engedélyezés helyett csak bejelentési kötelezettségük lesz több ügyben, a területi közigazgatásban pedig megszűnik a kétfokú ügyintézés

- tette hozzá.

Tuzson Bence elmondta: a kormány a földhivatali rendszer megváltoztatásán is dolgozik, ami várhatóan két évet vesz majd igénybe, komoly informatikai fejlesztésekkel.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Szerintem már most is nagyon hatékony és gyors a rendszer. Nálunk például január közepére adtak időpontot ideiglenes lakcímbejelentéshez. Jogosítvány intézését meg sem mertem nézni. Csak úgy mondom, hogy a migránsok által letarolt, szélsőségesen genderizálódott (ha nem volt ilyen kifejezés, most már van. Értelme nincs, de az nem baj) nyugaton az ember az okostelefonjáról, a pubban ülve tudja igényelni például az erkölcsi bizonyítványt. Mire elkortyolja a sört, meg is kapja elektronikus formában, három nap múlva postán is. Ott már rájöttek, hogyan használják a technikát. Mi meg még ott tartunk, hogy a sorszámhúzó automata mellé odaállít a posta egy unatkozó biztonsági őrt, aki megkérdi mindenkitől, hogy mit akar intézni és ő nyomja meg a gombot. Sőt, a boltokban, ahol már sikerült feltalálni az automata pénztárat, ott áll mellette a pénztárosnéni és csinálja a dolgot, holott a cél éppen az lenne, hogy ne neki kelljen csinálnia. Hát így éldegélünk mi ebben az őrületes fejlődésben, ameddig meg nem bolondulunk teljesen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fahrenheit451
Egy zuhano repulogepen meg a legelvetemultebb ateista is hivo lesz, es Istenhez imadkozik.
Eladott Ország
Lassan már nyitott kormányablakot sem nagyon találni. Fizetést próbáltak adni már? Kormány! Ablak!
uploads.disquscdn.com/images/e31ebe9fe17656f72b2b68fea15212383e40feaef2a0a190e56c6661703812fc.jpg?w=600&h=245
"Tömegesen mondanak fel a közigazgatásban, de a kormány szerint ez nem baj" Szerintem meg az a baj, hogy még vannak, akik nem mondanak fel. "de a kormányban azt mondják, ez nem veszélyezteti a munkavégzést" Öhm, azért ha 2500 ember így egyik napról másikra nincs, és ez nem veszélyezteti a munkavégzést, akkor eddig miért voltak? Az azért nem kevés ember, vagy a nem veszélyeztetett munkavégzés azt jelenti, hogy minden megy úgy ahogy volt, de most fél helyett 5 és fél órát kell várnod a sorban? Egy ügyes kislány, majd mindent elvégez.
uploads.disquscdn.com/images/618b15d4a048964c545317fa7efc68bf8c58b7a49a9bdd5de04175db214d0ec8.jpg?w=600&h=640
justhpeter
Szerintem ez az 1 bites koma arra gondolt, hogy az lesz az egyszerűsítés, ha bemegyek és elintézem magamnak.
advocat
Egyre kevesebb a kormánytisztviselő! Vagy csak a szemem csal? Mit tehetnek, egyszerűsödik az ügyvitel. Többek közt.
lampa laz
Akkor most már majd csak elég lesz csak benézni az ablakon?
namihami
Eddig is voltak fennakadások.
""Javítani"" fogja a Fidesz? Akkor csak fennakadás lesz minden vonalon. (lásd kukaholding, gáz- és villanyszámlázás, a kormányablakok és társaik)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.