Brutális bántalmazásról az áldozat számolt be korábban egy Facebook-bejegyzésben. Ebben azt írta, támadója eltörte az orrát, „szétzúzta” a fejét és a testét, kitépte a haját és majdnem megfojtotta. A miskolci nőt – állítása szerint – volt barátja verte meg még a múlt szombaton, egy szállodában.

Csak egy hajszálon múlt a miskolci Orosz Bernadett élete, miután volt párja majdnem agyonverte őt. A hatgyermekes miskolci anya a Facebook-oldalán osztotta meg a fotókat, amelyeken az arca a felismerhetetlenségig eltorzult – írta meg szerdán a Blikk. Szombat óta, amikor a verés történt, Bernadett retteg, hiszen – mint mondja – a kórház feljelentést tett, de

a kihallgatás után a férfi szabadlábon védekezhet.

Orosz Bernadett támadásával kapcsolatban kedden az Indexnek azt mondta, nincs más eszköz a kezében, ezért tette ki a Facebookra azokat a fotókat, amiket az összevert arcáról készített. 

A posztban az áldozat ízt írta:

Kötelességemnek tartom felhívni a figyelmet arra, hogy miért fontos menekülni és soha hátra nem nézni egy nárcisztikus személytől. Mert különben nem biztos, hogy túléled. Nekem szerencsém volt. Igaz ez a harmadik és remélem, hogy egyben az utolsó bántalmazása/gyilkossági kísérlete volt ellenem csak azért, hogy ha már az övé nem lehetek, másé se legyek.

Hozzátette:

Az orromat eltörte, a fejem és testem szétzúzta ököllel, hajam kitépte, majdnem sikerült megfojtania, fogamból letört, össze vissza dobált mint egy rongybabát, a fájdalomtól magam alá vizeltem…….. Hiába folyt a vérem és könyörögtem, sokkos állapotban is az életösztönnel felülmúlva logikus érveket sorakoztattam fel, hogy miért nem lenne neki jó, ha megölne engem, nem érdekelte egyik érv sem. Csak az, hogy elpusztítson és soha többé senkié ne lehessek. Rendes ember, nem?! Katonai főiskolát is végzett és alezredes is egyben. Ilyen egy igazi hazafi, aki többek között a nők és gyermekek védelmére esküdött fel. Nyugodt családi életet ígérve nekem, tőle szenvedtem el a legtöbb fájdalmat szavaival ellentétes cselekedeteivel. Mindezen tettéért szabadlábon védekezhet rangjából, kapcsolatrendszeréből adódóan.

Orosz Bernadett gyakorlatilag felismerhetetlen a képeken, a látvány pedig annyira sokkoló, hogy az ügyben eljáró nyomozó is úgy fogalmazott a kihallgatása után:

Ilyen brutális támadást nő ellen még nem követtek el.

A nő volt párját a meghallgatása után mégis elengedték. Bernadett azt mondja, a rendőrök ezt azzal indokolták, hogy a férfi „bűnbánó magatartást tanúsított”.

A nőt már korábban is bántotta a férfi, erről így írt Bernadett a Facebookon:

2019. augusztus 09.-én hajnalban lakásomon felkeresett és annyira megvert, hogy szintén nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedtem el tőle. Szétszakította a bal fülemet beszakítva a dobhártyámat is, nem jelentettem fel. Tudjátok miért nem? Mert rangjára hivatkozva azt ismételgette, hogy amennyiben megteszem én fogok pórul járni.

Orosz Bernadett később egy újabb Facebook posztban közölte, még bízik az igazságszolgáltatásban, és arra kéri az embereket, hogy ne önbíráskodjanak.

Állítólag bűnbánó volt. A pásztói rendőrök azt mondták, nincs miért izgulnom, ezt a férfit többé nem látom. De ha legközelebb találkozunk, én biztosan halott leszek

–  nyilatkozta már a Blikknek az áldozat.

Orosz Bernadett a lapnak elmesélte a megverése részleteit is.

Felmentem a szobába, mert fáradt voltam. Egyszer csak berontott és meggyanúsított, hogy biztos egy másik férfival beszélgetek, kitépte a kezemből a telefont és ököllel a homlokomra ütött. Az orromat eltörte, a fejem és testem szétzúzta ököllel, a hajam kitépte és majdnem sikerült megfojtania. Letört a fogam, összevissza dobált, mint egy rongybabát, a fájdalomtól magam alá vizeltem. Hiába folyt a vérem és könyörögtem neki, csak az érdekelte, hogy elpusztítson. Amikor egy pillanatra abbahagyta az ütlegelésemet, kimenekültem a folyosóra segítséget kérni, de visszarángatott. Akkor mondta, hogy ezt a szobát nem hagyom el élve. Utána érkeztek a recepciósok nekem segíteni

Mindez akkor történt, amikor a nő utolsó esélyként elkísérte a férfit annak osztálytalálkozójára.

A nő sérüléseit a salgótarjáni kórházban látták el, ahol hivatalból feljelentést is tettek a bántalmazás miatt.

Orosz Bernadett Facebook-posztjára több mint 25 ezer reakció érkezett. Az áldozat egy újabb Facebook-posztban arra kért mindenki, hogy ne önbíráskodjon. Mint írta:

még mindig bízik az igazságszolgáltatásban.

A nő távoltartást és személyi védelmet is kért a rendőrségtől, de kérését elutasították, a szerdai tájékoztatás szerint ugyanakkor

az új adatok alapján előbbit mégis kezdeményezte a rendőrség.

- tudta meg a 24.hu.

Forrás: HVG, Index, Blikk, 24.hu

Címlapkép (illusztráció): Pixabay CCO

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
És az első kanyarban nem ítélték meg a távol-tartást! Családbarát kormány rendőrsége! Családon belüli erőszakról hivatalosan sem ismer el semmit ez a kormány. Köszi, fidesz-fanok!
És ez szól mindazoknak, akik elítélik ilyenkor a nőt, hogy miért nem hagyja ott a brutális férfit. Hát, ő ott hagyta, mégis áldozat lett. Mert senki, de senki nem védi meg ebben az országban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
@picike1: Sajnos ember és sajnos férfi. Szégyene a fajtájának!
Csizmás Kond
@Horizont: ...reménytelennek tartasz...és azt sem tudod mit akarsz...szerintem csak nagyot látsz magadkörül..
Csizmás Kond
@Horizont: ..és azért miért én vagyok a hibás ?..nálad leragadt az irányváltó ?
Csizmás Kond
@Horizont: ...soha nem vertem meg a feleségemet, viszont a számtalanszori felbosszantásomnak mindig ő volt az oka..:)
Nem hiszem, hogy a férj vagy társ aki ezt csinálta csak úgy kedvtelésből nekieseik, ahhoz nagyon vadállati ösztön kell és az olyanhoz nemigen szoktak hozzámenni, gyereket szülni neki stb...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.