Az MSZP elfogadhatatlannak tart minden szigorítást, amely tovább korlátozza a képviselők szabad véleménynyilvánítását és a végrehajtó hatalmat ellenőrző jogosítványait, ezért egyeztetne a többi ellenzéki erővel, hogy az ügyben közösen lépjenek fel – közölte a párt elnök-frakcióvezetője szerdán az MTI-vel.

Tóth Bertalan közleményében arra reagált, hogy a Fidesz-KDNP által az országgyűlési törvény módosítására előterjesztett javaslat a parlamenti képviselőkre vonatkozó fegyelmi szabályok megsértésével járó szankciók szigorítását tartalmazza.

A szocialista politikus úgy fogalmazott: "Kövér László, az Országgyűlés elnöke és a Fidesz nem bírta lenyelni a gyalázatos rabszolgatörvény elleni összellenzéki fellépést, a bosszú először statáriális eljárásokban és büntetésekben, most pedig a képviselők jogkorlátozásban ölt testet."

Az önkormányzati választásokon "elszenvedett súlyos vereséget" követően még arról szóltak a hírek, hogy az állampárt önvizsgálatot tart, visszább vesz az "arcából", de ez a törvényjavaslat azt bizonyítja, hogy a Fidesz semmit nem tanult – tette hozzá.

Tóth Bertalan szerint ha máshonnan nem, a magyar történelemből tudhatná a Fidesz, hogy "antidemokratikus kormányzásra" és hatalomgyakorlásra csak kemény válaszok születhetnek, így a választók csaknem felének képviseletét ellátó politikusok jogainak korlátozására is megfelelő válasz érkezik majd.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
A bunkóság nem egyenlő a szabad véleménynyilvánítással!
Mit szóla Kunhalmi Ágnes, ha felállna egy Fideszes képviselő és a szabad véleménynyilvánításra hivatkozva közölné vele, hogy lófasz a picsádba?!
kereső
@Pegero: vót má!, ha nem is ilyen szavakkal, de ezzel az értelemmel, sőt!
kereső
@Pegero: ja és akkor mit szólsz Magyarország harmadik közjogi méltóságának vélemény nyilvánitásához?
Pegero
@kereső: Neked is üzent Szarházy-Hadházy!
https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--bteLFA...
Amúgy meg az örök világosság fényeskedjék neked!
https://1.bp.blogspot.com/-ipE0EVVLcUw/XYRlPf...
kereső
@Pegero: mivel saját gondolatod nincs, igy béke velled!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. December 15., 19:32
Kulcsár Edinának komoly fájdalmai vannak
Sport - 2019. December 15., 19:20
17 méterről szerzett gólt Kleinheisler
Itthon - 2019. December 15., 19:16
5+1 jel, hogy nem iszol elég vizet