Több millió forintot kapnak a leköszönő polgármesterek a ki nem vett szabadságaikért. Kiderült, hogy három fővárosi volt fideszes városvezető is komoly összeget kap.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Még jó hogy nem a szex-hajókázásból csinálnak divatot

azért lennének munkajogi kérdéseim némely fura szokások kapcsán

Most, hogy nagy számban, bár még többen lennének – a kormány-média szavaival éljek -: bizonyultak alkalmatlannak és bukottak lettek ártunk pribékjei nagy divattá vált a hír, hogy a milliós végkielégítések mellé (már ez is véleményes) szabadságmegváltás címén újabb milliókat kaszálnak. Mindezen közben ártunk és qurmányunk médiája és sajnos a magát nem annak hirdetők többsége is szabályos közhisztériát uszítnak, hogy a gaz újak több helyettest akarnak (azok, akik méh mínuszost sem engedtek el arról, hogy pl. Tarlóséknak megduplázták a fizuját és, hogy a miniszteriális NER-társak fizetése és létszáma is megduplázódott néhány év alatt), sőt többen még CT-re is átszámolták.
No, de hagyjuk beszéljenek a tények:
ezek a posztok egyértelműen meghatározott idejű munkaviszonyt jelentenek; amiknél a lelépési pénz csak igen spéci esetekben értelmezhető, hogy a polgik esetén ezt alkalmazzák az a durva jogtiprás
a dolgozók esetében a szabadság átvitelér/megváltásra egyébként is csak igen korlátozottan van mód
meglehetősen pikáns az is, hogy mikor van szabin egy polgi
etc.
és végül emlékezetnék arra, hogy néhány éve az államigazgatásban több évtizedes érdemi munkájuk után százaktól vették el a pénzüket, pontosabban erkölcstelenség/pofátlanság –nak minősítették és emiatt 75%-át adóban elvették!! =))
1magyar
Ekkora csalást!!! Egyrészt ki hiszi azt el, hogy nem vett ki szabadságot, legfeljebb nem papírozta le, másrészt a dolgozó emberek, akik a fidesz által megalkotott rabszolgatörvény alapján dolgoznak, nem is vihetik át következő évre a szabadságukat.
Ez a Btk. szerint nem minősül csalásnak?
Ellenzék?
Borsodi
Egy újabb divatos csalás a fidesz részéről,ezért van,hogy sok polgármestert soha se lehet bent találni;pedig a szabadságukat se veszik ki,Az a lényeg,hogy a pénz forrás ne apadjon.soha el.
Béla333
Nincs olyan szerintem a magán gazdasági életben hogy szabadság megváltás!
Politikusoknál miért is lenne? Hogy legyen indok a lopásra?
Béla333
@Béla333: 20.58
Úgy pontos, hogy ha valakinek a munkaviszonya megszűnik, akkor az arra az évre eső szabadság időarányos részére (ha azt nem vette ki az illető) járhat szabadság megváltás, de ez biztos, hogy nem görgethető éveken keresztül.
Ha nem veszi ki az adott évben valaki a szabiját, akkor (azt hiszem) következő év január 31-én az előző év ki nem vett szabija elveszik!
1magyar
@Béla333: Ezt ki kéri számon?Az ellenzék mi a szarnak van? Felvegye a fizetését?
Béla333
@1magyar: 10.44
Pontosan! Hol van itt az egymás kontroll alatt tartása? Közösen lopnak...
1magyar
@Béla333: Ezekre semmilyen törvény nem vonatkozik, munka törvénykönyve vagy valami franc?
RonaGyuri
@1magyar: A munkavállaló nem veszítheti el automatikusan a megszerzett, fizetett éves szabadsághoz való jogát azért, mert nem kérte szabadság kivételét – mondta ki friss ítéletében az Európai Bíróság egy németországi kereset kapcsán. Az uniós joggal azonban nem ellentétes e jog elvesztése, ha a munkáltató bizonyítja, hogy a munkavállaló szándékosan és a következmények teljes ismeretében tartózkodott a fizetett éves szabadságának kivételétől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.