Már dolgozik a második családvédelmi akcióterv előkészítésén a kormány, amelynek célja, hogy a lehető legtöbb eszközzel segítse a fiatalok életkezdését, a családalapítást és a gyerekvállalást – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerda este Budapesten.

Jön Orbánék második családvédelmi akcióterve
Orbán Balázs/Fotó: kormany.hu

Orbán Balázs a Három királyfi, három királylány mozgalom által odaítélt Az év családbarát vállalata 2019 díjak átadásán elmondta,

a kormány eddig is számos olyan intézkedést hozott, amely a családalapítást és a gyermekvállalást segíti. "Számunkra a gyermek az első"

- hangsúlyozta.

Hozzátette: 2017-ben bevezették a családi adórendszert, megduplázták a kétgyermekes családok adókedvezményét. Elindították az otthonteremtési programot és bevezették a gyed extrát.

Orbán Balázs közölte: szeptember végéig 117 ezer család igényelte a családi otthonteremtési kedvezményt (csok). Ez – az átlagos gyerekszámmal kalkulálva – csaknem félmillió embert jelent – mutatott rá.

A babaváró támogatást csaknem 48 ezer pár igényelte összesen 356 milliárd forint értékben, az autóvásárlási támogatást 19 ezren kérték, több mint 4 milliárd forint értékben.

Orbán Balázs kiemelte azt is, hogy

a 2020-as büdzsé a családok költségvetése lesz. A családok támogatása csaknem 2228 milliárd forintra nő, így mintegy 2,5-szerese a 2010-es összegnek.

Hangsúlyozta azt is, a kormányzati szándék mellett a cél eléréséhez partnerekre van szükség a piaci szektorban. Ezért is fontos, hogy ne csak a szavak szintjén emlékezzünk meg azokról a cégekről, amelyek valóban tettek azért, hogy alkalmazottjaik könnyebben alapíthassanak családot – tette hozzá államtitkár.

Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke arról beszélt, hogy

"a családbarátság nem kéne, hogy csoda legyen", mindenki olyan munkahelyen szeretne dolgozni, ahol otthon maradhat a beteg gyermekével és elmehet nyugodtan nyaralni a családjával. Ezek az alapvető igények magától értetődőnek tűnnek, mégis nagyon kevés cég tartja tiszteletben

- mondta, hozzátéve, hogy a gálán megjelent cégek ezek közé tartoznak.

Az év családbarát vállalata 2019 címet egy reklámügynökség és két bank nyerte el.

A címet kisvállalati kategóriában a McCann Erickson Budapest reklámügynökség kapta személyes élethelyzetekre szabott támogatási rendszeréért. Középvállalati kategóriában a Commerzbank Zrt. nyerte el családokat segítő innovatív intézkedéseiért, amelyek része a karácsonyi bevásárlások idején adott egész napos gyermekfelügyelet és a visszatérő kismamáknak biztosított próbamunka lehetősége. Nagyvállalati kategóriában a Citi Magyarország részesült elismerésben a gyermektől a nagyszülőkig mindenkit megszólító, személyre szabott intézkedéscsomagja kialakításáért.

A gálán a fődíjak mellett átadták a Családbarát vállalat címeket is. Az elismerést olyan cégek kapják meg, amelyek már régóta elöl járnak a családbarát gyakorlatok megvalósításában, illetve előző években már részesültek Az év családbarát vállalata díjban. Külön szakmai kiemelést kapott a Diageo és a Philip Morris cég, amelyeknél a gyermek születése után a szülők extra szabadságot vehetnek igénybe.

A Kopp Mária által 2009-ben alapított Három királyfi, három királylány mozgalom a kitüntetéseket 2013 óta adományozza olyan cégeknek, amelyek a munka és a magánélet egyensúlyának támogatásával hozzájárulnak a családbarát szemlélet erősítéséhez, megkönnyítve ezzel a gyermekvállalást.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
Már évek óta tolják a gazdag családokat, mégis kevesebb gyerek születik. Tavaly első félévben még 1,43 volt az egy nőre eső születésszám idén már csak 1,41. A házasságkötés is csak a 10 milláért növekszik, jövő héten elválnak, oszt jónapot. Pár év múlva majd lehet kilakoltatni a családvédelmi akcióterv károsultakat.
Eladott Ország
Eközben Orbán: nem értem miért nem nő a gyerekek száma, hiszen mi folyamatosan basszuk a népet! Talán nem análisan kellene. Íme ez így néz ki a KSH által közölt adat szerint:
https://infogram.com/gyerekszuletesek-szama-1...
Hiába Orbán akcióterve, a babáknak most nincs kedvük megszületni. Családipótlék:320 milliárd évente
TAO sporttámogatás eddig 440 milliárd... nos ezt kéne kiplakátolni mindenhová Orbán Balázs hülyegyerek.
kereső
A K-vitamin meg már tartósan hiánycikk. Nincs elég gyermekorvos- vidéken meg pláne. A bölcsödei, óvodai férőhely kevés, az iskolák oktatási szinvonala romlik, a gyermekek felnevelési költségei folyamatosan emelkednek...
namihami
Ebben a családvédelmi ciklusban lehet majd a nagycsaládot igérőknek az adriai hajóra és az azon ""elkészítendő"" újszülöttekre járó családbaràti kormány-támogatást igényelni.
Már neve is van:: Borkai program. A reklámspotokat lásd a megfelelő pornóoldalaknál.
Az M1-en, Tv2-n a terv felfutása utáni eredményekkel fog a média szerepelni, demonstrációs kisfilmek formájában. Borkai Tv néven
Eladott Ország
@Pegero: Ellen-Gendernagy, aki a sok nyálas kézcsóktól megkapta a sertéspestist, azóta sűrűbben jár Grazba kezelésre közpénzből. Ez is hungarikum a javából.
https://uploads.disquscdn.com/images/9505d974...
A gender-tiltással ártunk és ormányunk Kövér elvtársnak akart kedveskedni, mint korábban a házi hadsereg felállításával. Volt már ilyen és éppen az 50-es években, hogy szociológiát, pszichológiát, genetikát nem lehetett művelni, tanítani, mert burzsuj tudománynak minősült. Valamelyik aluliskolázott, de felülről keresztény fogalmatlan megideologizálta, hogy van ez a genderliberálfasisztabuziság (civilizált kultúrkörökben: társadalmi nemek tanulmánya, gender studies), oszt’ a CEU-n is oktatnak ilyen baromságot, a CEU meg Soros. Mer’ nálunk van a család, a férfi meg a nő, a házasság, az egyház, és coki. Mi nem hisszük, hogy ez tudomány volna (de az, bassza meg: a tanult, vagyis nem biológiai nemi szerepekkel és annak társadalmi vonatkozásaival foglalkozó elmélet), ez valami romlott ideológia, ami összeférhetetlen mindazzal, amit a fidesz a világról és benne saját magáról gondol, úgyhogy. Tudom, hogy egy KDNP-s fogalmatlan pártkatona szerint Harvard, Yale, Sorbonne, Cambridge, Oxford (hogy csak a legnagyobbakat említsem) elmehet a búbánatos devianciájával és a félrecsúszott, kreált zagyvaságaival a büdös francba, de ezeken a névtelen egyetemeken – alig eltérő elnevezés alatt – komplett szakok működnek, és jól működnek. Sehol, egyetlen kormány sem indított háborút Soros György patás ördögre és a kereszténységre hivatkozva tanszékek és egyetemek ellen azért, amiért a suttyó, műveletlen, tanulatlan, középkor iránti nosztalgiában élő magyar kormánypártok. Akik politikai tőkét próbálnak kovácsolni abból, hogy semmihez nem értenek, és ami a Bibiliában nincs leírva, az nincs is alapon üldözik a tudást, a tudományosságot. Azt a részét mindenképpen, amelyik egydimenziós világnézetüket nem igazolja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.