Már dolgozik a második családvédelmi akcióterv előkészítésén a kormány, amelynek célja, hogy a lehető legtöbb eszközzel segítse a fiatalok életkezdését, a családalapítást és a gyerekvállalást – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerda este Budapesten.

Jön Orbánék második családvédelmi akcióterve
Orbán Balázs/Fotó: kormany.hu

Orbán Balázs a Három királyfi, három királylány mozgalom által odaítélt Az év családbarát vállalata 2019 díjak átadásán elmondta,

a kormány eddig is számos olyan intézkedést hozott, amely a családalapítást és a gyermekvállalást segíti. "Számunkra a gyermek az első"

- hangsúlyozta.

Hozzátette: 2017-ben bevezették a családi adórendszert, megduplázták a kétgyermekes családok adókedvezményét. Elindították az otthonteremtési programot és bevezették a gyed extrát.

Orbán Balázs közölte: szeptember végéig 117 ezer család igényelte a családi otthonteremtési kedvezményt (csok). Ez – az átlagos gyerekszámmal kalkulálva – csaknem félmillió embert jelent – mutatott rá.

A babaváró támogatást csaknem 48 ezer pár igényelte összesen 356 milliárd forint értékben, az autóvásárlási támogatást 19 ezren kérték, több mint 4 milliárd forint értékben.

Orbán Balázs kiemelte azt is, hogy

a 2020-as büdzsé a családok költségvetése lesz. A családok támogatása csaknem 2228 milliárd forintra nő, így mintegy 2,5-szerese a 2010-es összegnek.

Hangsúlyozta azt is, a kormányzati szándék mellett a cél eléréséhez partnerekre van szükség a piaci szektorban. Ezért is fontos, hogy ne csak a szavak szintjén emlékezzünk meg azokról a cégekről, amelyek valóban tettek azért, hogy alkalmazottjaik könnyebben alapíthassanak családot – tette hozzá államtitkár.

Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke arról beszélt, hogy

"a családbarátság nem kéne, hogy csoda legyen", mindenki olyan munkahelyen szeretne dolgozni, ahol otthon maradhat a beteg gyermekével és elmehet nyugodtan nyaralni a családjával. Ezek az alapvető igények magától értetődőnek tűnnek, mégis nagyon kevés cég tartja tiszteletben

- mondta, hozzátéve, hogy a gálán megjelent cégek ezek közé tartoznak.

Az év családbarát vállalata 2019 címet egy reklámügynökség és két bank nyerte el.

A címet kisvállalati kategóriában a McCann Erickson Budapest reklámügynökség kapta személyes élethelyzetekre szabott támogatási rendszeréért. Középvállalati kategóriában a Commerzbank Zrt. nyerte el családokat segítő innovatív intézkedéseiért, amelyek része a karácsonyi bevásárlások idején adott egész napos gyermekfelügyelet és a visszatérő kismamáknak biztosított próbamunka lehetősége. Nagyvállalati kategóriában a Citi Magyarország részesült elismerésben a gyermektől a nagyszülőkig mindenkit megszólító, személyre szabott intézkedéscsomagja kialakításáért.

A gálán a fődíjak mellett átadták a Családbarát vállalat címeket is. Az elismerést olyan cégek kapják meg, amelyek már régóta elöl járnak a családbarát gyakorlatok megvalósításában, illetve előző években már részesültek Az év családbarát vállalata díjban. Külön szakmai kiemelést kapott a Diageo és a Philip Morris cég, amelyeknél a gyermek születése után a szülők extra szabadságot vehetnek igénybe.

A Kopp Mária által 2009-ben alapított Három királyfi, három királylány mozgalom a kitüntetéseket 2013 óta adományozza olyan cégeknek, amelyek a munka és a magánélet egyensúlyának támogatásával hozzájárulnak a családbarát szemlélet erősítéséhez, megkönnyítve ezzel a gyermekvállalást.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Eközben Orbán: nem értem miért nem nő a gyerekek száma, hiszen mi folyamatosan basszuk a népet! Talán nem análisan kellene. Íme ez így néz ki a KSH által közölt adat szerint:
infogram.com/gyerekszuletesek-szama-1990-2017-1hxj488wy1p54vg
Hiába Orbán akcióterve, a babáknak most nincs kedvük megszületni. Családipótlék:320 milliárd évente
TAO sporttámogatás eddig 440 milliárd... nos ezt kéne kiplakátolni mindenhová Orbán Balázs hülyegyerek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
Már évek óta tolják a gazdag családokat, mégis kevesebb gyerek születik. Tavaly első félévben még 1,43 volt az egy nőre eső születésszám idén már csak 1,41. A házasságkötés is csak a 10 milláért növekszik, jövő héten elválnak, oszt jónapot. Pár év múlva majd lehet kilakoltatni a családvédelmi akcióterv károsultakat.
Eladott Ország
Eközben Orbán: nem értem miért nem nő a gyerekek száma, hiszen mi folyamatosan basszuk a népet! Talán nem análisan kellene. Íme ez így néz ki a KSH által közölt adat szerint:
infogram.com/gyerekszuletesek-szama-1990-2017-1hxj488wy1p54vg
Hiába Orbán akcióterve, a babáknak most nincs kedvük megszületni. Családipótlék:320 milliárd évente
TAO sporttámogatás eddig 440 milliárd... nos ezt kéne kiplakátolni mindenhová Orbán Balázs hülyegyerek.
kereső
A K-vitamin meg már tartósan hiánycikk. Nincs elég gyermekorvos- vidéken meg pláne. A bölcsödei, óvodai férőhely kevés, az iskolák oktatási szinvonala romlik, a gyermekek felnevelési költségei folyamatosan emelkednek...
namihami
Ebben a családvédelmi ciklusban lehet majd a nagycsaládot igérőknek az adriai hajóra és az azon ""elkészítendő"" újszülöttekre járó családbaràti kormány-támogatást igényelni.
Már neve is van:: Borkai program. A reklámspotokat lásd a megfelelő pornóoldalaknál.
Az M1-en, Tv2-n a terv felfutása utáni eredményekkel fog a média szerepelni, demonstrációs kisfilmek formájában. Borkai Tv néven
Eladott Ország
@Pegero: Ellen-Gendernagy, aki a sok nyálas kézcsóktól megkapta a sertéspestist, azóta sűrűbben jár Grazba kezelésre közpénzből. Ez is hungarikum a javából.
uploads.disquscdn.com/images/9505d974c920e7abebfeb336580fb50965f11c4e7243d1a07afc6b0c7b1c9ef5.jpg?w=600&h=1104
A gender-tiltással ártunk és ormányunk Kövér elvtársnak akart kedveskedni, mint korábban a házi hadsereg felállításával. Volt már ilyen és éppen az 50-es években, hogy szociológiát, pszichológiát, genetikát nem lehetett művelni, tanítani, mert burzsuj tudománynak minősült. Valamelyik aluliskolázott, de felülről keresztény fogalmatlan megideologizálta, hogy van ez a genderliberálfasisztabuziság (civilizált kultúrkörökben: társadalmi nemek tanulmánya, gender studies), oszt’ a CEU-n is oktatnak ilyen baromságot, a CEU meg Soros. Mer’ nálunk van a család, a férfi meg a nő, a házasság, az egyház, és coki. Mi nem hisszük, hogy ez tudomány volna (de az, bassza meg: a tanult, vagyis nem biológiai nemi szerepekkel és annak társadalmi vonatkozásaival foglalkozó elmélet), ez valami romlott ideológia, ami összeférhetetlen mindazzal, amit a fidesz a világról és benne saját magáról gondol, úgyhogy. Tudom, hogy egy KDNP-s fogalmatlan pártkatona szerint Harvard, Yale, Sorbonne, Cambridge, Oxford (hogy csak a legnagyobbakat említsem) elmehet a búbánatos devianciájával és a félrecsúszott, kreált zagyvaságaival a büdös francba, de ezeken a névtelen egyetemeken – alig eltérő elnevezés alatt – komplett szakok működnek, és jól működnek. Sehol, egyetlen kormány sem indított háborút Soros György patás ördögre és a kereszténységre hivatkozva tanszékek és egyetemek ellen azért, amiért a suttyó, műveletlen, tanulatlan, középkor iránti nosztalgiában élő magyar kormánypártok. Akik politikai tőkét próbálnak kovácsolni abból, hogy semmihez nem értenek, és ami a Bibiliában nincs leírva, az nincs is alapon üldözik a tudást, a tudományosságot. Azt a részét mindenképpen, amelyik egydimenziós világnézetüket nem igazolja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.