Párhuzamosan több fideszes fórumon is folyik az október 13-i önkormányzati választás eredményének elemzése. A holdudvar is érzi, baj van.

Nagy bajt érzékelnek a Fideszben a választási kudarc után

A Népszava információi szerint az egyik ilyen stáb Gyürk András európai parlamenti képviselő körül dolgozik, de vizsgálják a kialakult helyzetet a Nézőpont Intézetben, valamint a Századvég Alapítványnál is.

A számokat értékeli az a két csapat is, amelyik közül az egyiket Kubatov Gábor alelnök, míg a másikat Habony Árpád tanácsadó vezeti.

A munka részeként a párközpont bekérte az összes helyben használt kreatív-, és kampányanyagot azokról a településekről, ahol a Fidesz-KDNP jelöltje rosszul teljesített.

Tematikus megbeszéléseket is tartanak, néhány hete például azt vitatták meg, hogy mennyire hatékony a Fidesz-közeli online média. Az elkészült jelentéseket a Fidesz elnöksége és választmánya is megtárgyalhatja.

Hiába van összességében nagyobb elérésünk, mint a kormánykritikus online portáloknak, mégis folyamatosan úgy tűnik, mintha ők lennének képesek ügyeket generálni. Ha ezen nem változtatunk sürgősen, akkor 2022-ben is baj lehet

- mondta egy, a párthoz közel álló kommunikációs szakember.

El kell ismerni, a kormánykritikus média általában is nagyon profin kezelte a Borkai-ügyet. Erre mi mit csinálunk? Az általunk irányított lapokban leiratokat közlünk a kispesti szocialisták kokainozásáról, sehol egy ütős képi anyag, sehol az ügy mélyebb feltárása, amit a másik oldalon elvégeztek

– mondta a kampány egyik szervezője. Ő arra számít, ennek következményei lesznek, ezek pedig elsősorban a két fideszes bulvárlapot, az ingyenesen terjesztett Lokált és a fizetős Riposztot érintik majd.

- Én egyáltalán nem csodálkoznék, ha hamarosan mindkettő megszűnne – fogalmazott.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Sóki Tamás

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Sokaknak nem jön már be az agresszív, lejárató, ócsároló, mocskolódó stílusuk. Nálunk tele volt a város fideszes plakátokkal, ellenzékit nagyítóval kellett keresni, mégis az ellenzék győzött. A krumplis-száraztésztás-napidíjas szavazókkal viszont nagyon nehéz dolga lesz az ellenzéknek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
@Szeparepa2: Nem lesz mert körbe veszi magát rendesen. Erdogán Putyin
Lepényleső
Ugyan,egy-két év s megoldódik a probléma? A választási törvények sokadik módosítása,-s fejét a bán
nyugovóra nyugodtan hajthatja?
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Igen, ebben az országban bazi nagy baj van, jó reggelt kívánok, hogy tetszettek rájönni? És nem az a baj, hogy a fidesz hajója süllyed... az összes eddigi politikus mehet a kukába. Egyetlen egyet sem mernék jó szívvel emlegetni.
Chao ragazza
@Macskaszem: Csak ott sántít ,ha nem fognak össze az ellenzékiek , 6-10 % szavazott rájuk csak.Miskolcon Dr Alekszai 41 % kapott míg a " győztes független " Veress Pál, 9 % kapott volna egyedül ! Most meg előjöttek a vén komcsik és tartják a markukat .A velük összefogó Jobbik,LMP ,Momentum meg sikítozik hogy az ő jelöltjei, fallosz pozíciót kaptak.Gyurcsány át baxta őket mint sz@rt a palánkon.
CsipkeRózsa
A fidesz vereségéhez hozzájárult a Nézőpont Intézet, és a Századvég Alapítvány is, mert csak jót akartak mondani Orbánnak, ami nem volt valóság.
F_Viktor
@CsipkeRózsa: A fityeszes birkák táborára, az 1,2-1,5 millió agymosott zombira számíthat orbán, de látják, hogy ez nagyon kevés lesz 2022-re.
Az idei két választáson elvesztett 1 millió szavazójukat keresik most. Ezek azok, akik nagyon könnyen választhatják legközelebb egy ellenzéki összefogás jelöltjét, ami bizony nagy bukta lehet az orbán rezsimnek.

S akkor, milyen hibák vezettek a fityesz buktához?
- Igen, a közpénzek milliárdjaiból fenntartott hazugsággyárakból már nem kér a magyar.
- 2015-ben volt egy migráncs hullám, amit az EU ha nem is oldotta meg hosszú távon, de legalább kezelhetővé tette. orbán unalomig ezen az egyetlen hullámon lovagol jelenleg is.
- Úgy látszik az agymosottak kivételével a karaktergyilkolászásokon is átlát már magyar.
- A klímaváltozáshoz való hozzáállás szintén eltántorít rengeteg magyar szavazót.
Miközben Európa nyugati része a klímatudósoknak hisz (erősödtek a zöld pártok, pl. olyan svájci zöld párt ért el 15 százalékot hazájában, ami 4-5 éve még mérhetetlen volt), addig Magyarországon bayer zsóóóti norvég professzort gyaláz, vagy a rezsim irányította fityeszes médiák alpári módon mocskolhatják Greta Thunberget.
- A köz- és EU-s pénzek ellopása, elherdálása (pl. stadionépítések).
Nagyon fityeszes, hogy ahogyan @justhpeter: is írja, "arra, hogy esetleg kevesebbet hazudozzanak, lopjanak vagy a folyamatos csalást abbahagyják biztosan nem gondolnak", helyette azon "agyalnak", hogyan tudnák újra becsapni a választókat.
- A nem agymosott választóknak undorítóvá váltak a közösségi oldalak fityeszes trolljai, bértollnokai, akik 24/7-ben csak a hazugságokat nyomták.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.