A Puskás Ferenc Aréna péntek esti nyitómérkőzése miatt már napközben, 15 órától lezárják a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, az Egressy utat a Stefánia út és a Hungária körút között, a Verseny utcát, az Istvánmezei utat, valamint az Ifjúság útját (utóbbit a gyalogosok elől is), a Hungária körúton az Egressy úttól a Stefánia útig sávlezárás lesz – közölte a BKK.

Visszasírja még Erdogant Budapest – pénteken megint megbénul a város, ezúttal a foci miatt

Lezárják a Cházár András utcát és a Szabó József utcát az Istvánmezei út és a Thököly út között, a Gizella utcát az Egressy út és a Semsey Andor utca között, az Ilka utcát a Cserei utca és az Egressy út között, tovább a Cserei utcát és aJobbágy utcát is.

A lezárt szakaszt térképen is bejelölte a rendőrség, a piros színnel jelzett területre holnap 15 órától csak az ott lakók hajthatnak be, akiket a lezárásokról szórólapon tájékoztatnak. Kék színnel a térképen azokat a szakaszokat jelölték, ahol már reggel 7 órától sem lehet megállni!

A BKK inform ügyeletese, Pongrácz Dániel a hvg.hu-nak azt mondta, a lezárást határoló utakon lehet közlekedni, tehát kis szakasz kivételével járható lesz a Hungária körút és a Thököly út is, azonban a lezárások – és a péntek délutáni csúcs – miatt elég nagy dugóra kell számítani.

Beáll a Hungária körgyűrű, a Kerepesi út és a Thököly út is, de Pongrácz szerint a lezárás kihathat a Nagykörútra, a Kossuth Lajos utcára, a Rákóczi útra – beleértve az Erzsébet hidat –, a zuglói bevezető szakaszra és az Örs Vezér terére is.

Teltházas lesz a nyitómeccs, vagyis 68-70 ezer ember érkezik majd a helyszínre, viszont nagyon kevés parkolót alakítottak ki az Arénához. A BKK és a rendőrség is azt kéri, mindenki menjen inkább tömegközlekedéssel – vagy ha közel lakik, gyalog.

A lezárás ideje alatt az M2-es és az M4-es metró sűrűbben jár, egészen hajnal fél 1-ig közlekednek majd, ahogy az 1-es villamos és a Thököly úton közlekedő autóbuszok is gyakrabban járnak, utóbbiak az Aréna környékén minden megállóban megállnak. A 30-as, 95-ös és 130-as autóbusz útvonala módosul, több járat megállóját áthelyezik.

Fontos, hogy a meccsre érkezők

– az A és B kaput a Stefánia út felől,

– a C kaput a Thököly út–Stefánia út útvonalon,

– a D, E és F kaput a Dózsa György út felől tudják megközelíteni.

A kapukat délután 4-kor nyitják meg, nyilván ez indokolja az utak lezárását délután 3-tól, ugyanis "megyeszékhelynyi" embert várnak a Magyarország-Urugvay barátságos mérkőzésre, Gera Zoltán búcsúmeccsére. A mozgáskorlátozott szurkolók területre való behajtását, valamint a parkolótól a kapukig történő eljutását a rendőrök segítik.

(Kép: MTI/KKBK)

Forrás: hvg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
Helyesen: Fog még sírni Budapest Erdogan miatt.
colibri
Bolond lenne bárki is visszasírni a török diktátor látogatásait, sőt, a focit nem kedvelők a várost megbénító szurkolók tömegét sem fogadják kitörő örömmel. Nem mindenki elvakult focirajongó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.