A téli átállással kapcsolatos fokozott ellenőrzést végeznek az autópályákon és a főutakon november 19. és 21. között a hatósági szakemberek – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az országos akcióban a tehergépkocsik és buszok ellenőrzésével párhuzamosan személyautókat is vizsgálnak majd, az autóvezetőknek a téli felkészülésről szóló tájékoztató anyagot adnak át. A több tízezer példányban elkészült leporelló a közúti műszaki vizsgálóállomásokon és a kormany.hu-n is elérhető.

A járművek téli felkészültségét ellenőrzik a jövő héten országszerte

Fotó: Illusztráció/police.hu

A tematikus akció során a hatóság munkatársai kiemelt figyelemmel vizsgálják a téli gumiabroncsok állapotát és típusazonosságát, a téli szélvédőmosó folyadék használatát és az ablaktörlők állapotát, a fagyálló folyadék meglétét és fagyáspontját, a külső világító- és jelzőberendezések állapotát, tisztaságát, fényerejét, a fényvisszaverő mellény meglétét.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fantomasz
Persze ! Alpesi ország vagyunk biztos ,ezek már megint a marson vannak .
Legalább 20 telet levezettem gumicsere nélkül vagy téli -nyári köztes gumival .
Egy balesetet sem okoztam .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fantomasz
Persze ! Alpesi ország vagyunk biztos ,ezek már megint a marson vannak .
Legalább 20 telet levezettem gumicsere nélkül vagy téli -nyári köztes gumival .
Egy balesetet sem okoztam .
jesz
A külső világítóberendezésekre, jelzőfényekre már régóta ráfér az ellenőrzés...ha világít is a tompított(az egyik) az is felhord...index gyárilag nincs, mert kopik...stb..
A fagyálló folyadékot is ellenőrzik? de jó...végre megtudom mennyi..
Lepényleső
Most hallom először,hogy a rendőrség átvállalta a vizsgabiztosi feladatokat is. Ennek okán az ára változott?
advocat
Ha a hőmérséklet lehet 20 fok, Celsiusban, mit ellenőriznek? Ja az éves terv! Elvtársak, bocsánat uraim, azt be kell tartani!
jesz
A rendőrök mellé ki lehetne helyezni egy gázelemzőt is, pont olyant, mint a műszaki vizsgán van. Ha az úton állítanak meg egy járművet, annak pont kellemesen meleg a motorja, még az sem lehet kifogás, hogy most indultam biztos úr...

Az autók fele sokkal rosszabb értéket mutatna, mint az előírt. Persze ezt merni kellene.
advocat
@jesz: És a lakott területen kívüli tompított - illetve az a hülye nappali fény - ellenőrzése? Index? Használják? Elinduláskor ki indexel? Nemsokan. Autópályán segédmotoros kerékpárral? M3-on sokszor. Buszoknak előny, amikor kijönnének a megállóból? Biztonsái őv? Mobiltelefon. (Jó 40 millás kocsiban már nem futja egy kihangosítóra, vagy nem használják. Stb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.