Vannak olyan ellenzéki erők, amelyek ártani akarnak a magyarságnak – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

A műsorban elhangzott, Rétvári Bence részt vett csütörtökön az UNESCO közgyűlésén, ahol a kárpátaljai magyarok jogainak megvédését sürgette.

Rétvári: vannak olyan ellenzéki erők, amelyek ártani akarnak a magyarságnak

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Derzsi Elekes Andor

Az államtitkár péntek reggel úgy fogalmazott, nagyon sok jogsértés érte az elmúlt időszakban a kárpátaljai magyarokat.

Ezek között megemlítette az ukrán oktatási és nyelvtörvényt, valamint azt, hogy tavaly merényletet követtek el a kárpátaljai kulturális szövetség irodája ellen.

Hozzátette, mivel a kisebbségi jogok szűkültek Ukrajnában, minden fórumon ki kell állni a kárpátaljai magyarokért. Ugyanakkor biztatónak nevezte, hogy új politikai vezetés van Ukrajnában.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Nem lehetne milliárdok átutalása nélkül aggódni ? Mert jelenleg minél jobban aggódik pártunk és kormányunk, különösen a levelezőtagozatosok miatt, annál többe kerül!
kereső
Az a helyzet szarházikám, hogy ti vagytok azok a mimagyarok akik legtöbbet ártanak ,nem csak az ukrajnai magyaroknak, hanem az egész magyarságnak. A saját xarotokat kenitek már megint másra- meg szerte-széjjel.
nevemnick
@Aki Én: de jó ez az internet. Lehet röhögni (mert ezek csak arra érdemesek), hogy mivé lett az ,,ember" fia.
Nyírfa
@Aki Én: Ezt vajon tudják kint, vagy teljesen mindegy, csak legyenek megfizetve?
Nyírfa
Azért azt megnézném, ha csak a nagymagyar honfiúk és honleányok maradnának itthon, mihez kezdenének, en bloc.
Aki Én
@Nyírfa: ...tudják bizony. Úgy beszélnek rólunk, hogy ,,székely seggéből magyar"
Nyírfa
@Aki Én: Ezt jó tudni. Eddig sem kultiváltam őket. A legenda szerint egyenes gerincű, büszke székely, amint megvető mosollyal fogadja el a horribilis juttatásokat. Szép kép.
Nessy
@Nyírfa: A történelem folyamán innen, onnan is elfogadták! Tényleg okosak!
Clavigo
@Shikari: Szakadt volna a román @nyádba a fejed...
Jozefina
Igen a fidesz-kdnp teljes egészében az!!!??
volvós
Köcsögbence kisasszony !!! Vedd már észre, hogy te, meg a főnökeid
ártanak a legtöbbet a magyarságnak !!! Az identitásod is közrejátszik ebben !
Nyírfa
@Nessy: A magyar leleményesség, amelyet olyan kacsintósan, játszi kis mosollyal az ajkán szokott emlegetni a mi lángelménk, ami az ő értelmezésében annyit jelent, pénzért, hatalomért minden furmányosság - csalás, lopás, árulás - megengedett.
Ez az ember reggel, délben, este - éjszaka őszinte magához, akkor biztosan nem - a szájára meri venni istent, Szűz Máriát , és még mindig nem szakadt rá az ég. Vagy ránk, hogy a nyakunkba húzzuk a fejünket, és csendben szolgáljuk.
Persze, már aki.
Sámannus
Kurva kupibárók vagytok csak. Szólhattál volna a mi érdekünkben is idehaza, hogy idehaza is szabad legyen az oktatás, és a kultúra , a szórakozás és a lakhatás. Ha erről megfeledkeztél te minden magyarnak is az ellensége vagy a kupcihér haverjaiddal együtt.
kereső
@Sámannus: Néha már olyan érzésem támad, hogy ezek csak is kizárólag azt tekintik magyarnak akik nekik szolgálnak- mimagyarok- és a határon túl élőket. A többi nincs- az csak fizesse az adót, hogy amazoknak több jusson. Itthon meg lakjon jól plakáttal, meg propagandával,érje be azzal
cikicakk55
Mi lenne ha az Ukrán ,Román,Szerb,településeken élő Magyarok helyett,inkább a Magyarországon élő Magyarok helyzetét,oktátását,egészségügyi ellátását hoznák helyre? Ukrajnában van kormány,Romániában is van kormány.Az a dolguk,hogy irányítsák a saját országukat.A magyar Kormánynak a magyar emberek megélhetését és jövőjét kéne egyengetni,nem az Ukránokét és a többi határon túli Magyarét. Amennyire annyira aggódnak az ott élő Magyarokért,akkor kérjenek Ukrán Állampolgárságot és menjenek az Ukrán kormányba politizálni.Ott verjék szét a demokráciát,ne itt saját hazánkban. Rohadt egy gárda ez úgy csakk-pakk ahogy van. Már a külsőségekre sem adnak,meg sem próbálnak valamit is szépíteni a tetteiken. Remélem a 2022-es választást már nem érik meg,sokkal hamarabb rabláncra fűzik őket.
CsipkeRózsa
@Aki Én: Első hsz-t nem engedik lájkolni.
Lepényleső
...és bizony van egy olyan kormányerő,ami ártani akar ugyan,de csak ennek az országnak?
evacica
Bencike helyett is jobb lett volna, ha a szülei moziba mentek volna! Kevesebb hülyeséget kéne hallgatni a népnek!!!
Borsodi
A mi ellenségünk Ti vagytok! Nem kell másokra mutogatni inkább az itthon maradt Magyarokon kéne segíteni,nem elüldözni,vagy le haza áruló jelzővel illetni mert nem kérünk a sok csőcselékből akiket ide telepítenek..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.