A jelenlegi 1 507 350 forintról majdnem a duplájára nőhet Áder János köztársasági elnök havi fizetése – írta meg a 24.hu. A köztársasági elnök illetményét a törvény jelenleg a köztisztviselői illetményalap harminckilencszeresében határozza meg.

Közel a duplájára emelnék Áder fizetését

Áder János köztársasági elnök előadást tart a Klímaváltozás, fenntartható fejlődési fordulat, versenyképesség címmel a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a Vállalkozások a környezetvédelemért címmel tartott konferenciáján a BKIK I. kerületi székházában 2019. november 13-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter törvényjavaslatában azt kezdeményezi, hogy a mostani köztisztviselői illetményalap (38 650 forint) harminckilencszeresében meghatározott államfői tiszteletdíj jelentősen emelkedjen. Áder Kövér László házelnök havi nagyjából 2 millió 670 ezer forintos fizetésének 1,1-szeresét kapná meg a jövőben,

ami körülbelül 2 millió 937 ezer forint.

Mivel a házelnök fizetését a bruttó átlagkereset alapján számolják (a képviselők annak háromszorosát keresik, Kövér László pedig a képviselői kereset 2,7-szeresét), az összeg, így Áder János fizetése is, jövőre automatikusan tovább nő majd.

Forrás: 24.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Egyáltalán minek van ez a státusz? Ez is csak egy báb! Ha a szaros WC papírt befújja a szél az asztalára, azt is aláírja!
3 milla?! Havonta?!
Tök fölösleges!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Mire tud elkölteni egy ember havonta 3 millió ft-ot???
Mivel ér ennyivel többet egyik a másik embernél???
Egy jó orvos pld. többet ér a társadalom számára mint egy közt.elnök vagy hasonló cipős" vezetők.
Lepényleső
Sok mindent gondoltam,de hogy a s...nyalás ilyen kifizetődő,elképesztő? Nyöghet majd megint az adófizető?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.