Elismeréseket adott át Karácsony Gergely főpolgármester a főváros napja, Budapest egyesítésének 146. évfordulója alkalmából pénteken.

Karácsony: senki, de senki nem leckéztetheti meg a budapestieket

Karácsony Gergely főpolgármester a főváros napja, Budapest egyesítésének 146. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a városháza dísztermében 2019. november 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Karácsony Gergely az ünnepségen azt mondta, emlékezni és emlékeztetni kell mindenkit arra, hogy Budapest az a kivételes európai főváros, amelyet nem uralkodói hatalom hozott létre, hanem éppen annak ellenére jött létre és szerezte meg fővárosi jogát. Mi 146 év múltán is csak ahhoz ragaszkodunk, amit megalkuvásból biztosított a törvény a városnak – fogalmazott.

Azt hangsúlyozta:

amit 146 évvel ezelőtt küzdöttek ki magunknak a városlakók, azt most is képesek megvédeni, "mert senki, de senki nem leckéztetheti meg, végképp nem büntetheti meg" a budapestieket azért, mert felelősen kifejezték demokratikus akaratukat.

Felidézte, Budapest néhai díszpolgára, Garas Dezső a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész azt mondta, olyan városban szeretne élni, ahol mindenhova az van kiírva: fűre lépni szabad!

Ebben benne van Budapest jövője szempontjából a két legfontosabb dolog; az, hogy ez a város legyen zöld és szabad – jelentette ki. Szerinte ahhoz, hogy Budapest zöld legyen elkötelezettség, okos döntések, megfontolt beruházások szükségesek, és kell hozzá még emberség és szolidaritás. Így tehetjük Budapestet a következő öt évben Kelet-Közép-Európa legzöldebb, legélhetőbb városává – mondta.

Azt hangsúlyozta: a szabadság közös ügy kell, hogy legyen. "Ha a szabadság ügyét, a közösség valódi ügyévé, összetartó erejévé tudjuk gyúrni, akkor Magyarország fővárosát olyan hellyé tehetjük, amelynek nem kell választania haza és haladás, nemzet és Európa, rend és szabadság között" – fogalmazott.

Kiemelte: Budapest, a nemzet fővárosa jövő nem múlhat semmilyen pártszimpátián, sem üzleti megfontoláson és végképp nem önös hatalmi érdekeken. Ebből következik, hogy a város és az ország vezetésének szem előtt kell tartania, hogy Budapest nem az egyik, vagy a másik oldalé, valamint azt, hogy Budapestnek az embereket egyesíteni képes szabad, a köztársaságnak otthont adó várossá kell válnia.

Budapestnek olyan helynek, közösségnek kell lennie, amely minden magyar számára közös otthon

- jelentette ki Karácsony Gergely.

Kitért arra is, hogy

az elismeréseket még az előző főpolgármester, Tarlós István javaslatára szavazta meg a korábbi közgyűlés.

Mint mondta, teljes szívéből gratulál a díjazottaknak, mert hite szerint "semmiféle politikai távolság nem írhatja felül a tiszteletet és a megbecsülést, amelyet a teljesítmény és az erőfeszítés megérdemel".

Pro Urbe Budapest Díjban részesült – a Budapest életében jelentős szerepet betöltő, a városnak dicsőséget szerző teljesítménye elismeréséért – Fazekas László olimpiai aranyérmes, 92-szeres válogatott, kilencszeres magyar bajnok labdarúgó, Keleti Ágnes, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, ötszörös olimpiai bajnok tornásznő, a legidősebb magyar olimpikon, Keresztes Ildikó, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett, kétszeres eMeRTon-díjas előadóművész, Révész Sándor, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett, eMeRTon-díjas előadóművész, Schmittné Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornásznő és Vadász György DLA Kossuth-, Ybl Miklós-, Prima Primissima és Steindl Imre-díjas építész, a Nemzet Művésze.

A Budapestért Díjnak 22 kitüntetettje volt: Auguszt Olga cukrászmester, Babákné Kálmán Mariann, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kölcsönzési és Raktári Osztályának nyugalmazott vezetője, Balázs Péter színművész, színházigazgató, Bálint Imre építész, Baloghné Végvári Ágnes nyugalmazott környezetvédelmi referens, Cserhalmi György színművész, Csurgay Árpád István villamosmérnök, Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója, Gémes Lajosné Szőnyi Erzsébet zeneszerző, zenepedagógus, karnagy, Jambrik Rudolf tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-pesti Kirendeltségének nyugalmazott vezetője, Keleti Éva fotóművész, Kemecsei Zoltán János, a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályának vezetője, Martonosi György dobművész, Máté Bence természetfotós, Ónodi Szabó Lajos okleveles építészmérnök, Pongrácz Katalin, a Főpolgármesteri Hivatal Városépítési Főosztály Városrendezési Osztályának nyugalmazott vezetője, Regőczy Krisztina és Sallay András olimpiai ezüstérmes és világbajnok műkorcsolyázó, Szentmiklósi Péter, a Fővárosi Önkormányzat volt főtanácsadója, Szikora Róbert előadóművész, az R-GO együttes vezetője, Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke, a Nemzeti Sport-csoport főszerkesztője, és Tordai Teri színművésznő.

A budapestiek esélyegyenlőségéért járó elismerést, a Zalabai Gábor-díjat Kádár Sándorné, a XIII. Kerületi Önkormányzat Prevenciós Központ intézményvezetője, a Bliss Alapítvány és Kőbányai komplex óvoda, általános iskola kapta. A Fővárosért Emlékzászló Díjat kapott a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság. A Dr. Barna Sándor-emlékérem – A főváros közbiztonságáért díjban részesült Bakó Imre, Balotai Attila, Wieszt Ferenc rendőr alezredesek, Diós Dávid, a FÖRI osztályvezetője és Pető György, a FÖRI korábbi vezetője.

Papp László Budapest-sportdíjat kapott Barka Emese Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes birkózónő, Kapitány István, a Pestszentimrei Birkózó Sportegyesület alapítója, Kovács Béla, a Magyar Kajak-Kenu Versenybíró Testület elnöke, Sas Sándor, a Ferencvárosi Torna Club tizenkilencszeres magyar bajnoka, háromszoros Európa-bajnoki ezüstérmes paraerőemelő, a 2016-os világkupa első helyezettje és Szemán Róbert kenus, sárkányhajós, a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Forrás: MTI

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Azért csak óvatosan, mert van egy alattomos geci, aki már feni rád a fogát Gergő! Viva la Republica!
uploads.disquscdn.com/images/9a2f14081131164a6d5ebfdb3068c52f049fbacecb8312f8884d1463d12b0a5b.gif?w=600&h=280 Kifelé menet a kilincset is ellopta. Karácsony Gergely ünnepi beszédében: "Sem a nemzeti lobogó, sem a lyukas zászló, sem a városháza, sem a közmédia nem lehet egyik vagy másik oldalé. Az igazság sem lehet egyik vagy másik oldalé. Ezt jelenti a köztársaság." Ez az a gondolat, ami ellen foggal-körömmel küzd tíz éve Orbán, midőn ássa a nemzeti árkokat. Erről szólnak tíz éve a hétköznapok is, az ünnepnapok is. Hogy vagyunk mi, és vannak ők, hogy minket megillet, őket nem illeti meg, hogy mi méltók vagyunk, ők nem méltók, nekünk jogunkban áll, nekik nem áll jogukban. Hogy csak akkor nyerhetünk, ha őket legyőzzük. A regnáló bűnbanda tudja, hogy ők addig lesznek hatalmon, amíg az egyik oldal ki akarja nyírni a másik oldalt, amíg az egyes nemzetrészek, társadalmi csoportok Bede Zsoltként, ökölbe szorult pofával és aggyal esnek egymásnak, ameddig bezárkózunk és nem kinyitjuk a kapukat. Ebből pedig nagyon elég volt. A melldöngető gyűlölködésből, a hamis önáltatásból, fröcsögésből, háborúból. Minden ellenkező előjelű történés és ma is meglévő szándék ellenére most közelebb vagyunk a fegyverletételhez, mint az elmúlt tíz évben bármikor. Hátha ezúttal össze is jön.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Donáld Tramp
Aha ! Magyarország fővárosa, de nem az Ország közepe ! Talán jó lenne ha az ott lakók is tudomásul vennék. Tisztelet a kivételnek ! De őket azt hiszem nem a Propi szimpatizánsai között kell keresnem. Gyúrgerivel, és ezzel az összefogással megjártátok... Persze ne most, hanem majd úgy fél év múlva értekezzünk róla amikor már tényleg töredezni kezd a h.lyeségetek... :D :D :D :P
rokker33
Jól beszél Gergő.de mikor elindult főpolgármesternek is sokat beszélt már megverte tapló Pistát és akkor is csak beszélt meg most is! Lehetne cselekedni a hatalom már megvan és lassan elkellene kezdeni a tervezést hogy minél hamarabb megvalósítsa az általa beígért maszlagot!
ittott
néhány név zavarja szemem. annyira Fideszesek, hogy szarból is lehetnének.
csak úgy....
Izgalmas lenne ,ha a fidesz a "budapestieken" verné el a port,mert mertek nekik nemet mondani több kerületben ! csak bátran betenni mindenkinek ,akik NEM úgy gondolták,hogy a tiborcz-mészáros páros nem a világ esze,sött ! csak az orbán viktor apródjai.
Donáld Tramp
@Szeparepa2: Jahh mint most Velencében. Van 125-centi víz ami holnapután levonul... Kacc ! Különben Gyúrgeritek tett e már olyasmit amit a főváros érdekében amit megígért ?! Nyugi én csak Kezdő lépésekre gondolok... Írjatok valamit, a dumán kívül kaptatok valami konkrét dolgot ?! Jahh Bocs Most Még Csak Megy Az Osztoszkodás ! Na ebbe buktok bele de nagyon. ÁMEN
Béla333
"...senki, de senki nem leckéztetheti meg a budapestieket "
mondja kackiásan a Geri, aztán kitünteti az összes Fideszesek által összeírt emberkét, az élen a Plagi 'bá nejével!
Kemény legény!
Ez azért így elég durva...
Donáld Tramp
@Béla333: Csak Benyal a Fidesznek, ő is tudja hogy nélkülük nem tudja fenntartani budapestet. Hangzatos szavak voltak, de most jönne a munka... Jövőre új Polgármester választás jön !!!
Donáld Tramp
@Szeparepa2: A Régi szeparepa-t még csíptem is ! Te nem tom ki vagy walami hvg-444 klón nemzetá.uló de részemszről veled szemb ennyi is.
Eladott Ország
Azért csak óvatosan, mert van egy alattomos geci, aki már feni rád a fogát Gergő! Viva la Republica!
uploads.disquscdn.com/images/9a2f14081131164a6d5ebfdb3068c52f049fbacecb8312f8884d1463d12b0a5b.gif?w=600&h=280 Kifelé menet a kilincset is ellopta. Karácsony Gergely ünnepi beszédében: "Sem a nemzeti lobogó, sem a lyukas zászló, sem a városháza, sem a közmédia nem lehet egyik vagy másik oldalé. Az igazság sem lehet egyik vagy másik oldalé. Ezt jelenti a köztársaság." Ez az a gondolat, ami ellen foggal-körömmel küzd tíz éve Orbán, midőn ássa a nemzeti árkokat. Erről szólnak tíz éve a hétköznapok is, az ünnepnapok is. Hogy vagyunk mi, és vannak ők, hogy minket megillet, őket nem illeti meg, hogy mi méltók vagyunk, ők nem méltók, nekünk jogunkban áll, nekik nem áll jogukban. Hogy csak akkor nyerhetünk, ha őket legyőzzük. A regnáló bűnbanda tudja, hogy ők addig lesznek hatalmon, amíg az egyik oldal ki akarja nyírni a másik oldalt, amíg az egyes nemzetrészek, társadalmi csoportok Bede Zsoltként, ökölbe szorult pofával és aggyal esnek egymásnak, ameddig bezárkózunk és nem kinyitjuk a kapukat. Ebből pedig nagyon elég volt. A melldöngető gyűlölködésből, a hamis önáltatásból, fröcsögésből, háborúból. Minden ellenkező előjelű történés és ma is meglévő szándék ellenére most közelebb vagyunk a fegyverletételhez, mint az elmúlt tíz évben bármikor. Hátha ezúttal össze is jön.
csak úgy....
@Donáld Tramp: a levonult víz az épületekben maradandó károkat okozott!
persze egy eleve ,agyilag károsultak ezt nehéz megértetni ,föleg ha marhára szöke és nem is tudja,hogy miröl van szó. a mostani elnökök,nem igazán tartoznak a gondolkodó többséghez .
Eriksson
@Eladott Ország: .

"Sem a nemzeti lobogó, sem a lyukas zászló, sem a városháza, sem a közmédia nem lehet egyik vagy másik oldalé. Az igazság sem lehet egyik vagy másik oldalé. Ezt jelenti a köztársaság."
jesz
Hamarabb tart be a kormány, mint Karácsony egyet pislant. Ki van adva, hogy le kell törölni a vigyort a győztesek arcáról...(lefogják, ha törik, ha szakad)
Aki követi a hatalmon lévők politikai életét a kezdetek óta, az nagyon jól tudja, hogy Budapesttel ki lesz baszva, de rendesen...

Karácsony hiába érzi úgy, hogy tökös legény, az ellenfelei tökösebbek...most éppen herevasaló tanfolyamon vannak.
Eladott Ország
@Donáld Tramp: Vagyis aki nem fideszes (axióma: Fidesz=Magyarország), annak gyenge a magyarsága, talán nem is magyar, viszont nemzettagadó és hazaáruló. Jól van akkor, legalább ebben következetesek a konzervatív és nemzetikeresztényék. Szeretném jelezni, hogy most is vannak, akik kiszolgálják azt a mocskos rendszert, amely még az ügynökaktákat sem volt hajlandó nyilvánosságra hozni. Köszönöm a figyelmet.Nos hát miért is kapunk immár 3. ciklusban ilyen miszterelnökurat? Mert látni kellett volna régen, hogy a híres muszkaverő hogyan hozza vissza ezt a 45 éven át ideiglenesen itt állomásozott barátságot, miközben (pénz)vigyázó szemeit nyugatnak forgatja. Na ugye, hogy kezdődik Budapest büntetése! Lesz itt még Szekesfehérvár főváros. De akkor se lesz ott a Vár, a Duna, Pest es Buda! Nem oda Buda! hirpress.hu/cikkimg/201503/15227.jpg
djnaploja.files.wordpress.com/2015/03/orban_2_.jpg
www.youtube.com/watch?v=E-_D_-3iCfA&feature=youtu.be
Nyírfa
@Béla333: Nem ő állította össze a listát, hanem Tarlós. Örökölte, mint mondta is. És nagyon unintelligens dolog lett volna a szemétkosárba dobni.
Gergely a legkulturáltabb politikus egész Magyarországon. Ilyen miniszterelnököt kívánok magunknak.
csak úgy....
@Eladott Ország: ugyan már ,miért bonyolítod az 1 ügyü erikkson életét ?
a helyi tüzoltóságot köll hívni ,azok lespriccelnek mindent még a lángelméket is
Nyírfa
@jesz: Karácsony Gergely Budapest szavazóképes lakosságának a többségével lett főpolgármester. Az sok ember. Nagyon sok.
Ne nézz le minket! Egyébként, ha a tökösség alatt romlottságot értesz, akkor örülök, hogy Karácsony nem tartozik a tökösek közé.
Eriksson
@jesz: Lehet, hogy Karácsony tökös legény. De a háta mögött állók még tökösebbek. Majd észreveszi...
Nyírfa
@Eladott Ország: Majd elvezetik a Balatont Székesfehérvárig, már mindegy, úgyis tönkre tették. Hegynek ott lesz a hulladéklerakó, várat meg épít mészáros az orbán-bánya köveiből. Világításért felelős a nem közszereplő vő, a turisták orrát befogja ráhel asszony.
Hol a probléma? :)
Eladott Ország
@Eriksson: ma, 17:15; Egyébként Donáld Trampnak már megírtam, hogy aki nem fideszes (axióma: fidesz=Magyarország) Csak azt nem értem, hogy az ügynöktörvény tárgyalásánál, hogyan került szar a ventilátorba?! A művelt típusú magyar miniszterelnök a Zeneakadémiába zárkózott be híveivel, ott mondott az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából ünnepi beszédet. A minden magyarok és nem magyarok – türkök, kipcsakok – kormányfője, a zenei műveltségű Orbán Viktor nem mert kimenni közterületre. Vagy csak az lehet a baj, hogy az esti órákban már kicsit hűvösödik, az átmeneti kabátja pedig tisztítóban van. Ráfázna. Így nem tud elegánsan, tisztességesen és ünnepien megjelenni az emberek előtt. Van még egy másik ok is: a magyar miniszterelnök be van szarva. Fél az emberektől. Harmadik ok pedig az lehet, hogy mára kisajátította a fidesz magának ötvenhatot. Különösen Schmidt Mária állami történelemhamisító kezdeményezésére: összekeverte a Dózsa-féle parasztlázadást és Dózsa László ötvenhatos hőst meg színész urat. Utóbbit ki is plakátoltatta a 2000-ben elhunyt Pruck Pál helyett. Lőtt, nem talált, Máriánk! Mert ért hozzá. Ehhez is. Orbán ünnepelt már az Operaházban 2012-ben: akkor a Magyar Alkotmány helyett a maguk kreálta új Alaptörvényen örömködött. Olyan jól sikerült neki, hogy nem találta a főbejáratot, és egy hátsó ajtón inalt el az Operaház előtti tüntetők elől. Hősiesen, nagy bátran. i.pinimg.com/564x/ff/38/31/ff38312ba2062f08c916469ad94ca1c4.jpg
Eriksson
@Eladott Ország: Megjelölhetted volna a forrást, hogy hitelesebb légy.
csak úgy....
@Eriksson: kend született gecc. vagy csak egy símán másképp gondolkodó?
a gondolkodó túlzás volt tölem! te ilyen vagy olyan,mint akit a szél hozott a kunyhó elé.
görbetükör
Igen, eszerint kell nekiállni és tenni: a főváros minden fővárosi magyar számára közös otthon, mint ahogy az ország is minden magyar számára közös otthonnak kellene lennie.
És nem szabadságharcot hirdetni az ország egyik felének a másik fele ellen!
Miért nem mindenkinek közös érdeke ez?
Persze, ez költői kérdés, mert pontosan tudom a választ. :(
Sámannus
Ezek már olyan szavak, amik olyan vezető szájából hallatszik akit nem lehet figyelmen kívül hagyni!
Annak idején Borisz Jelcin vált a demokrácia védőjévé, aki megakadályozta a kommunisták visszatérését.
Nekünk is van egy ilyen vezetőnk,aki több más nagyváros vezetőjét tudja maga mellé állítani, a demokrácia védelmében.
A pohosnak le kell mondani a körösítésről, mert itt már tiszta világos elkötelezett vezetők mutatják, merre menjen az ország!
fahrenheit451
Karacsony a faszagyerek! Toljad nekik teso, mi majd megvedjuk a karacsonyt - a Husvet-szigetekrol szeretettel
CsipkeRózsa
Érdekes, hogy a hozzászólók egy része annak örül, ha Orbán és tsai a budapestiek, ill. Karácsony ellen dolgozik. Miért jó egyeseknek, hogy Orbán ilyen szemét módon akadályozza meg a főváros elfogadható működését. Miért öröm az, ha Budapest nem kapja meg a neki járó pénzt, jogokat. Pl.:
Nem akarja támogatni a szükséges közlekedés zavartalanságát, hiszen törvényeket módosít Budapest ellen, pedig a vidékiek is nagy számban, gyakran jönnek Budapestre, nem dönthetnek az önkormányzatok önállóan építési engedélyezéssel, majd a kormány.

Egy miniszterelnök kizárólag bosszúból ellehetetlenítsen egy főváros és sok ellenzéki önkormányzat életét. Milyen ország az ilyen, ahol ezt még az emberek egy része is örömmel fogadja?
csak úgy....
@Eriksson: míg ennyire buta vagy és azt hiszed,hogy mások a buták ,addig tudsz talán nyugodtan aludni,mert érzed a gondoskodást...
Béla333
@CsipkeRózsa: 19.57
Miért? Milyen ország az olyan, ahol a magukat ellenzékinek hazudók legfőbb feladatuknak azt tartják, tartották, hogy egy másik ellenzéki pártot kicsinálják? Olyan aljas eszközökkel, amilyent még a Fidesz sem vetett be! Aztán ha ez sikerül, akkor meg még büszkék is magukra!
Aztán rácsodálkoznak, ha velük ugyanez megismétlődik?!
Talán gondolkodni kellene!
CsipkeRózsa
@Béla333: Nálam országos ügyről van szó, nem két pártról.
A témádhoz szólva, Orbánhoz kell megint fordulnom, ő hány pártot csinált ki?
Béla333
@CsipkeRózsa: 20.16
Te Orbánhoz méred magad? Ha Orbán mocskos eszközöket vet be a politikai ellenfeleivel szemben, akkor szerinted az ellenzéki pártoknak is így kell viselkednie? Na az ilyen gondolkodás miatt nyer a Fidesz már sokadszor!
Yoda69
@Béla333: Melyik ellenzéki part kicsinalasara gondolsz?
Eriksson
@Eladott Ország: Mintha fordítási zavaraid lennének magyarról magyarra. Sosem a konkrét témáról beszélsz, sosem arról beszélsz amiről kérdeznek.
Ráadásul valakik által előre megfogalmazott szövegeket másolsz forrásmegjelölés nélkül.
Málna
@CsipkeRózsa: Milyen szemét módon akadályozza Orbán a főváros működését? Mit tett Karácsony ellen?
simmering73
"Miután Orbán az önkormányzati választáson jelentős vereséget szenvedett, megkezdi az önkormányzatiság tényleges felszámolását és kiüresítését. Az önkormányzatok feje fölött olyan törvényeket hoz, amelyek elveszik az önkormányzatok jogait, valóságos önrendelkezésüket. Orbán a választási vereséget legitimációja növelésére használta fel, azt a látszatot keltve, hogy Magyarországon demokrácia van. Eljátszotta, hogy tudomásul veszi a választók akaratát, hazudozott arról, hogy a budapestiek és az önkormányzatok megkérdezése nélkül és akaratuk ellenére semmit nem tesznek. Karácsony Gergelyt behúzta a csőbe, felsétáltatta magához a Várba, és jól becsapta. Most pedig elkezdte a bosszúhadjáratot és az önkormányzatiság kivégzését."
nepszava.us/orban-elkezdte-a-bosszut-az-onkormanyzatok-ellen/
CsipkeRózsa
@Béla333: Nem mérném magam Orbánhoz, de nála nem kifogásolsz súlyos dolgokat, az ellenzéknél ahhoz képest piti, természetesnek is mondhatókat pedig felvetsz.
CsipkeRózsa
@Málna: A törvénymódosítások szerinted nem Karácsony ellen készülnek, na és a többi ellenzéki települések ellen?
Béla333
@CsipkeRózsa: 14.04
Ez nem így van, csak te így szeretnéd látni!
De ha már itt tartunk: mi a véleményed arról, hogy Karácsony extra végkielégítéssel küldené el Tarlóst, amikor másfél hónapja még feljelentést, kivizsgálást emlegetett a 3-as metró kocsijainak a felújítása/vagy új vásárlása ügyében?!
Ez neked így OK?
CsipkeRózsa
@Béla333: Úgy tudom, már megszavazták az dupla végkielégítést, amit a 30 éves működéséért kapott.

Nem örültem neki, de mégis nyugdíjba megy, talán ez jár neki. (Tudom, hogy Orbán főtanácsadója lesz, azt inkább kifogásolom.)
Béla333
@CsipkeRózsa: 14.20
De másfél hónapja még Karácsonyék az évszázad korrupciós ügyének a főkolomposaként beszéltek róla??!!
Azóta meg hogy Karácsony megnyerte a választást, rögtön elkezdte tisztelni a maffiózót!
Téged az ilyen hátraarcok nem zavarnak?
CsipkeRózsa
@Béla333: A vélemény és a 30 ledolgozott év megfér egymással. Mind a kettő jogos.
Eladott Ország
@Béla333: Béla te kivel akarsz összefogni a fidesszel?! Ennek a rohadt bűnöző cigánynak és bandájának egy szavát sem szabad elfogadni, míg lélegzik!
Béla333
@Eladott Ország: 14.45
Az, hogy a 3-as metró kocsik ügye az évszázad bűncselekménye, azt Karácsony (is) mondta, alig másfél hónapja is. Most meg emelt végkielégítéssel elengedik a Tarlóst:
Amikor meg ezen mérgelődök, akkor te meg azt írod, hogy a Fidesszel akarok szerinted összefogni?
Komolyan mondom, mintha egy diliházban lennénk...
Eladott Ország
@Béla333: A nagy lamentálásodnak az lesz a vége, illetve már most is azzal kell szembesülni, hogy a csúti geci azt a pártot bünteti hülyére, illetve tiltja be amelyiket akarja. Az országgyűlésben már felesleges az ellenzék is, mert ha nem hajbókol, kitiltják elveszik egyéves fizetését stb. Lényeg a lényegben, míg ezt a tróger cigányt és bandáját nem zárjuk börtönbe és nem fog össze az összes ellenzék, felesleges bármiről is lamentálni, külön utassággal egyedül nem megy. Már most megkezdte a geci az ellenzéki összefogás szétverését, mert neki ez az érdeke! Ezt kellene már megérteni !
Béla333
@Eladott Ország: 15.24
Most jó lenne, ha lecsillapodnál és elgondolkodnál a következőn:
ezt írod:
"...míg ezt a tróger cigányt és bandáját nem zárjuk börtönbe ..."

Nos most itt van a lehetőség: Tarlós írta (gondolom) alá azt a szerződést, amelyikben az oroszok igencsak emelt áron FELÚJÍTJÁK a 3-as metrókocsikat, ezzel szemben úgy néz ki, hogy igencsak emelt áron valami kifutó szériás újnak tűnő metrókocsikat kaptunk. Ez az egész ügy úgy botrány, ahogy van. Erre verte a tam-tamot Karácsony a választások előtt, mindenféle feljelentést, vizsgálatot belengetve. Most meg hogy megnyerte Karácsony a választást, a korábbi kemény, harcias kiskakasból megalkuvó, A Fideszeseknek extra közpénzeket osztogató valaki lett.
Ezt komolyan észre sem veszed? Engem cseszegetsz, mintha én szeretném ha eltussolnák a korrupciós ügyeket?
Ha valóban börtönben szeretnéd látni Orbánt és a csapatát, akkor oda célozd a szavaid, akik most másképpen tesznek, mint ahogy korábban meghirdették! Hogy téged idézzelek:
"Ezt kellene már megérteni ! "
Béla333
@Eladott Ország: 15.24
Milyen lehetőség kell szerinted ahhoz, hogy elkezdődjön bármiféle elszámoltatás, ha mondjuk ez a 3-as metrókocsik ügye nem felel meg?
Vagy ezt az egész elszámoltatást, vizsgálatot csak lebegtetni kell, mondogatni a választóknak, de ha ott van a lehetőség, akkor emelt végkielégítéssel elengedni az elkövetőt?
Gondolkodjunk már!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Szerintem is elég büntetés a Budapestieknek Karácsony Gergely.
Lepényleső
...pedig nem tudom nem-e lesz az első,ki erre példa lesz,-az ellenkező?
Málna
@CsipkeRózsa: Van olyan törvénymódosítás, ami csak az ellenzéki vezetésű városokra érvényes?
CsipkeRózsa
@Málna: Orbán a fideszes területeket megajándékozza különféle pályázati úton elnyert pénzekkel. Ez eddig is így volt. Szeret saját személyében kiutaltatni összegeket.
Eladott Ország
@Béla333: Csinálj új pártot akkor, akkor legyen n+1 párt. A magyar választási rendszer két pártra van kalibrálva 1 elllenzéki párt 1 fidesz ellen. Ez az első lépés.
Béla333
@Eladott Ország: 07.35
Nem válaszoltál, pontosabban mellé beszéltél! Mégegyszer:
A választási kampányban belengette Karácsony, hogy a 3-as metró kocsijainak botrányos felújítása (?) beszerzése akkora botrány, amit feltétlen alaposan ki kell vizsgálni! Most hogy Karácsonynak bizalmat szavaztak a pestiek, most elfelejti az elszámoltatást, sőt kitünteti, extra végkielégítéssel küldik el Tarlóst!
Milyen más történet kell ahhoz, hogy végre megnézzék, elkezdjék kivizsgálni a korrupciógyanús ügyeket, ha nem ez a 3-as metró ügy?
A '22-ig kitartó bizalom megtartásához "ez az első lépés" és nem a Fideszesek megjutalmazása!
Béla333
És most a cikk eredeti címében leírtakhoz egy gondolat:

"Orbán elkezdte a bosszút az Önkormányzatok ellen!"
"Karácsony Gergely meglepődött, hogy Orbán nem tartja a szavát, és törvényjavaslatok tucatjaival megkezdte az önkormányzatiság felszámolását, és az önkormányzatok hatásköreinek szűkítését a választási vereség után. Mindez egybevág a NER szisztémájával, a minél nagyobb államosítással, a hatalom és az erőforrások Orbán kezében való összpontosítással.
Karácsony Gergely ezt a csatát már ott elveszítette, hogy nem ő hívatta magához Orbánt, vagy egyáltalán szóba állt vele. Azzal, hogy behódolt, legitimálta, alárendelte magát, és mostantól nem lesz egy nyugodt perce. Az egész állami apparátus, a rendszer mechanizmusa, ellene fog dolgozni. Megválasztása arra jó, hogy Orbán bebizonyítsa országnak és világnak, hogy minden tőle függ, minden rajta múlik, hogy mindenki más alkalmatlan.
Ezért mindenki akkor jár legjobban, ha tudomásul veszi és támogatja a centrális erőteret, a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, és nem kimarad belőle, hanem behódol. Ezzel szemben csak a totális, nyílt ellenállás érhetne valamit, különben a rendszer mindenkit bedarál.
Ezt kellett volna megtanulni kilenc év alatt, de nem sikerült. Ezért még a választási győzelem is csak átmeneti levegővételt jelenthet, mert utána még erősebben szorul majd a hurok mindenki nyakán."
nepszava.us/orban-elkezdte-a-bosszut-az-onkormanyzatok-ellen/

Karácsonyéknak nem kitüntetni kellene a Fideszeseket, hanem felvenni a kesztyűt és harcolni. Ezért lettek megválasztva, nem másért!
Eladott Ország
@Béla333: ma, 07:49; Ha ők is korruptak lesznek, mennek a levesbe és újra kell kezdeni a rendszerváltást, csak megint eltelik 30-50 év vagy csak a Jóisten tudja mennyi. De első lépés a fidesz leváltása! Ha semmi nem változik marad a balkáni szint, vagy még rosszabb!
Béla333
@Eladott Ország: 09.38
Rendben van, de most már arról írd le a véleményed, hogy miért tünteti ki Karácsony a Fideszeseket a helyett hogy vizsgálatot indítana az ő idejükben elkövetett korrupciós ügyek miatt?!
Béla333
@Eladott Ország: 09.38
Miért jó a köznek az, ha a korábban az évszázad korrupciós ügyének kikiáltott 3-as metró kocsik felújítását nem vizsgáljuk ki? Mire várunk, milyen korrupciós ügy kell még, hogy végre vizsgálatok kezdődjenek?
Hogy lesz így a Fidesz leváltva, elszámoltatva, ha szemet hunyunk ezen ügyek fölött? Miért jó ez nekünk?
görbetükör
"Karácsony Gergely ezt a csatát már ott elveszítette, hogy nem ő hívatta magához Orbánt, vagy egyáltalán szóba állt vele. Azzal, hogy behódolt, legitimálta, alárendelte magát, és mostantól nem lesz egy nyugodt perce. Az egész állami apparátus, a rendszer mechanizmusa, ellene fog dolgozni. Megválasztása arra jó, hogy Orbán bebizonyítsa országnak és világnak, hogy minden tőle függ, minden rajta múlik, hogy mindenki más alkalmatlan. Ezért mindenki akkor jár legjobban, ha tudomásul veszi és támogatja a centrális erőteret, a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, és nem kimarad belőle, hanem behódol. Ezzel szemben csak a totális, nyílt ellenállás érhetne valamit, különben a rendszer mindenkit bedarál.
Ezt kellett volna megtanulni kilenc év alatt, de nem sikerült. Ezért még a választási győzelem is csak átmeneti levegővételt jelenthet, mert utána még erősebben szorul majd a hurok mindenki nyakán."

civilhetes.net/orban-elkezdte-a-bosszut-az-onkormanyzatok-ellen?fbclid=IwAR0yh_EbZTC5-tarMSo26d90WXOfNSSFMCsOULokGYiHGKcU_f8_mcxWK08
Béla333
@Eladott Ország: Érdekes, hogy erre az egyszerű kérdésre nem adsz választ, vagy nem tudod a választ?! Máskor mindig olyan bőségesen, részletesen fejted ki a véleményed!
Mi ezzel a kérdéssel a gondod?
Eladott Ország
@Béla333: Adtam választ, ha Karácsonyék is korruptak, mennek a levesbe csak idő kérdése mikor buknak meg, ha nem akkor marad a Balkán vagy még rosszabb lesz! De tengernyi" ellenzéki párt indulásával, a fidesz bűnbanda nem váltható le!
Béla333
@Eladott Ország: 10.46
Értelmesebb vagy te ennél, hogy ne értsd a kérdést!
Most itt nem Karácsonyék korruptságáról van szó, hanem hogy a Fideszesek bűncselekményeit miért nem akarja a jelek szerint Karácsony kivizsgálni? Miért tünteti ki inkább őket?
Szerinted?
Béla333
@Eladott Ország: 10.46
Hogy Karácsonyék korruptak lennének, azt nem tudom, de mit tett Karácsony Zuglóban, amikor a Fidesz-MSZP közös lenyúlások a tudomására jutott? Ja? Semmit?
Nos a jelek szerint ugyanezt a példát akarja követni ebben a pozícióban is.
Hülyére vagyunk véve. Itt is és most is!
Eladott Ország
@Béla333: Ha a jelenlegi ellenzékről ismételten kiderül, hogy korrupt gecik , végleg mennek a levesbe a "gengszeterváltó" pártokkal együtt, és remélem, hogy a fiatalok létrehoznak egy új ellenzéki pártot. Tahó Pityut meg duplán megjutalmazni, az egy nagyon nagy hiba, amikor mi vagyunk Európa egyik szegényháza! Te viszont melyik új párttal képzeled el a jövőt, tán a porbafingó LMP-vel?!
Béla333
@Eladott Ország: 15.22
Befejezem annak a feszegetését, hogy szerinted miért is nem kezdett bele Karácsony és csapata a 3-as metró kocsik beszerzésének a vizsgálatába, hiszen jól láthatóan nem akarsz erről véleményt mondani!
Én '18 előtt valóban az LMP-ben láttam a jövőt, de a magát demokratikusnak hazudó ellenzéki oldal olyan mocskos lejárató hadjáratot kezdett ellenük, amivel csak annyit tudott elérni, amennyit. Pedig ők egy nagy lehetőség lett volna az ország számára a zsákutcából való kilábalásra.
Most viszont már mintha nem is léteznének.
Örülhettek!
Hogy ki lenne az a csapat, amelyikre építeni lehetne ezek után? Őszintén: fogalmam sincs! Szerintem semelyikre nem számíthatunk!
Béla333
@Eladott Ország: 16.58
Ti már leütöttétek az LMP-t, ezt nem lehet elfelejteni!
Amilyen mocskot kapott az LMP, és igen én is, mert be mertem vallani, hogy az akkori felhozatalból én bennük látok lehetőséget, nos olyan mocsoktenger után még az elért 7 vagy 8 % is szép eredmény.
De hogy mire volt ez jó, azt a mai napig nem értem, de már meg sem akarom érteni.
Vicc, pedig véresen komoly:
Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról. Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla: NE MÁSSZ KI!
Lucifer kérdésére az ördög így felel:
- Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.
A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.
- Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni, az őr a géppisztollyal visszakényszeríti. A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:
- Nem látom az őrséget, és tábla sincs.
- Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni, a többi úgyis visszahúzza.

Ezek után nem érdekel, hogy ki minek hazudja magát, én ami a szívemen, az a számon! Sz@rok rá!
Béla333
@Eladott Ország: 06.58
Még mindig nem világos előttem, hogy Karácsonyék a választási ígéreteik ellenére miért nem indítottak vizsgálatot az egyértelmű korrupciós ügyben, a 3-as metró kocsik felújítása ügyében?!
Gyanítom, hogy itt is valamiféle mocskos háttér alku született, ennek a része a Tarlós extra végkielégítése is!
Eladott Ország
@Béla333: tegnap, 17:55; Ha a jelenlegi ellenzék ismét eljátssza a becsületét akkor már nem fognak újra felállni és jönnek a fiatalok. Csak remélni tudom, hogy nem kell újra azt mondani, "apám ezek ugyanazok" és nem szakadunk le végleg Európától.
Béla333
@Eladott Ország: 07.12
Hány lehetőség kell még szerinted, hogy felismerjük: hülyére vagyunk véve? Az elmúlt 30 évben hány választás is volt? És mindig sikerült nekik? Ez a mostani mitől lenne más? Mert azt mondták?
Nálam már nincs több próbaidő! Elég volt a hamis ígéretekből. Már lassan leéljük az életünket és még mindig arra várunk, hogy hátha...
Ráadásul igen arrogánsan várjuk ezt, ugyanis semmi türelem nincs azok felé, akik már elutasítják az elmúlt 30 év politikusi disznóságait, mindkét oldaltól.
Tehát: miért nem kezd vizsgálatba Karácsony a 3-as metrókocsik korrupciós ügyében, ha ez volt a kampányának a sarkalatos pontja!?
Mai hír, hogy sok-sok milliárdos felesleges kifizetés történt az elektronikus jegyek bevezetése ügyében is úgy, hogy semmi eredménye nem volt!
Nem kellene itt is kicsit vizsgálódni?
Az emelt díjas végkielégítést bezzeg gyorsan eldöntötték Karácsonyék a Tarlósnak!
Eladott Ország
@Béla333: Összefogás nélkül a jelenlegi helyzetben a fidesz másképpen nem váltható le. Először ezt az első lépést kell megtenni. Valóban az ellenzék is követett/követ el hibákat, (míg ezeknek elég volt a talicska, azoknak a kamion is kevés) de perpillanat nincs más erő! Ezután következhetnek a további lépések, amelyet napestig lehetne folytatni. A fidesz célja ennek az összefogásnak a szétverése! Aki mást tesz az a fidesznek dolgozik!
Béla333
@Eladott Ország: 07.16
"Aki mást tesz az a fidesznek dolgozik! "
Nem kellene valami mást kitalálni ott a pártirodákon? Korábban az LMP volt aki a Fidesz fiókpártja volt, mert azt találta mondani és vallani, hogy az MSZP és a Fidesz a hátunk mögött összejátszik, ezért egyikük sem méltó a választók bizalmára!
Most hogy a jelek szerint Karácsony fekszik le éppen a Fidesznek, a Fideszes régi disznóságainak a kivizsgálása helyett kitünteti őket, és aki ezt szóvá teszi, az már megint a Fidesz szekerét tolja?
És hogy Karácsonyék is mennek a levesbe, ha kiderül róluk, hogy aljas mutyikat kötnek a háttérben, de b+ addig eltelik újabb 5 év! Magyarán a gengszterváltás óta már 34 év fog eltelni, mire majd 2014-ben véleményt mondhatunk róluk! És addig? Vigyorogjunk bambán, hogy mi aztán milyen keményen az ellenőrzésünk alatt tartjuk őket?
Érted? Unalmas, hamis, hazug dumákból már elég volt! Most kell rákényszeríteni őket a másképpen való politizálásra, nem 2024-ben.
És Karácsonyék éppen most tussolják el a Fideszesek eddigi korrupciós ügyeit!
Eladott Ország
@Béla333: Akkor alakítsál új pártot vagy álljál be a fideszbe!
Béla333
@Eladott Ország: 08.12
Nyugodtan bízd rám, hogy mit fogok tenni, el tudom dönteni, én sem írok olyat, hogy szerintem neked mit kellene csinálni...
Egyébként soha nem voltam egy pártnak sem a tagja és már meg is maradok így!
Ennyi sok-sok szájtépés után sem írtad le a véleményed, hogy szerinted Karácsonyék miért nem indítanak vizsgálatot a Fidesz időszak korrupció gyanús ügyeiben? Háttér mutyi lehet? A becsületesség csak addig tart, amíg meg nem választják valaminek?!
Eladott Ország
@Béla333: tegnap, 18:00; Karácsonyék ezért nem indítanak vizsgálatot a fidesz időszak korrupciós ügyeiben:
uploads.disquscdn.com/images/4f0e74e85bba80d81684a370a332e1441cc4c59241fb71084f50ddb249d86e32.jpg
olkt.hu/wp-content/uploads/2018/10/az_orban_viktor_maffia_diktatura_vezerkara_2015848_3869.jpg
Ezért kell előbb a rendszert leváltani, mert megszűnt a jogállam! Ha ez nem történik meg valóban új ellenzék kerestetik.
Béla333
@Eladott Ország: 09.40
"Karácsonyék ezért nem indítanak vizsgálatot a fidesz időszak korrupciós ügyeiben: "

Zuglóban meg azért nem...
Mindig van indok, ha valaki nem akar megcsinálni valamit!
A rendszert leváltani olyanokkal, akik nem tudnak/akarnak konfliktust sem vállalni sem a 3-as metró kocsik felújítása, sem az e-jegyrendszer milliárdos pénzkidobása, sem korábban Zuglóban az MSZP-Fidesz parkoló mutyik, sem semmilyen kellemetlen más ügyben, nos ilyen ember nem való vezetőnek. Oda kell egy kis karakánság!
Karácsony mindig is csak helyezkedni tudott, sunnyogva szövetségest cserélni. Az LMP-t, az Együttet is elárulta, és a magnófelvétel szerint az MSZP-ről is lesújtó a véleménye, de azért a semminél jobb: mégis megmarad az MSZP-Párbeszéd szövetség mellett.
Arra, hogy legalább megpróbáljon rendet tenni a környezetében, ennyi konfliktust nem tud/akar felvállalni.
Kár volt megválasztani!
Béla333
@Eladott Ország: 10.43
A f@ért nem volt jó az LMP? Most hogy kicsináltátok, most meg azon óbégatunk, hogy kivel váltsuk le a Fideszt?
Akkor kellett volna gondolkodni, hogy az LMP milyen és mekkora űrt tudott volna betölteni azok között, akiknek nem kellett sem a Fidesz, sem az MSZP/DK!
De nem! Mocskolni, kicsinálni kellett, igaz? Ez olyan demokratikus...
Eladott Ország
@Béla333: Megvan az LMP most is és úgy látszik hogy ők is beállnak a sorba. A jelenlegi fidesz választási rendszer két pártra van kalibrálva, egy fidesz ellen csak egy ellenzéki jelölt indulhat. Látod, hogy most szopás volt a fidesznek az önkormányzati választásnál most már a választási rendszert is megakarják változtatni, köztük a győztes kompenzáció elvét, (49 % szavazatból kétharmados többség így jött össze a fidesznek). Ha a fideszt megbuktatták, akkor jöhetnek a további "demokratikus lépések."
Béla333
@Eladott Ország: 17.41
Szerintem a hatalmas erőfeszítések és a minden erkölcsi elvárásról való lemondást követő győzelem után újra jönnek a másik oldal Fidesszel összejátszó emberkéi, akik a jogosan elvárható közélet megtisztítása, a bűnözők elszámoltatása helyett szabad elvonulást, extra végkielégítést adnak a leváltottaknak.
Jönnek a Dorosz Dávidok és megmagyarázzák, hogy ez kell az országnak!
Szerintem - mint az elmúlt 30 év összes választását követően bebizonyosodott - újra csak a pofára esés fog jönni, egészen addig, amíg el nem tudunk fogadni egy olyan alakulatot, amelyik talán nincs még megfertőződve. Ilyen lehetett volna az LMP, de ők már halottak! Miattatok!
Szerintem vagy 50 év kell még, hogy az ország észhez térjen abból, amit a politikusaitól az elmúlt 30 évben kapott.
Mondták ezt a gengszterváltás környékén, hogy 1-2 emberöltő kell, de őszintén én nem hittem ezt el.
Most már elhiszem!
Eladott Ország
@Béla333: Abban igazad van, ha a jelenlegi ellenzék ismét megbukik, illetve eljátssza a bizalmat, akkor csak a Jóisten tudja mikor lesz tisztességes demokratikus (jóléti) jogállam és 1-2 emberöltő kell hozzá. De ne legyen igazam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.