Az LMP szerint sem gazdasági, sem közlekedési igénnyel nem igazolható a mintegy 1000 milliárd forintba kerülő Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztése, a párt ezért a projekt leállítását szorgalmazza.

Keresztes László Lóránt, az ellenzéki párt frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette: a projekt leállítása céljából határozati javaslatot terjesztenek az Országgyűlés elé, mert az LMP úgy ítéli meg, hogy az nem a magyar nemzet érdekét szolgálja. Mészáros Lőrinc cégeit viszont 300 milliárd forinthoz juttathatja – jegyezte meg.

Az LMP arra tesz javaslatot, mely infrastrukturális fejlesztéseket kellene megvalósítani a forrásból, megjegyezve: miközben 17 ezer kilométernyi alsóbbrendű utat kellene megújítani, mindössze 450 kilométernyi felújítására nyújt fedezetet a jövő évi költségvetés.

Kifejtette: miután a magyar kormány Triesztben vásárolt kikötőt, és Kína is inkább ezen térség logisztikai bázisai iránt érdeklődik, a tervezett vasútvonal végső állomását jelentő píreuszi kikötő feleslegessé válik.

Palkovics László pekingi tárgyalásai után kedden jelentette be, hogy elhárult az utolsó akadály a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának kiépítését célzó projekt elől, az erre vonatkozó finanszírozási szerződést ugyanis a tervek szerint még az év végéig aláírják, a projekt pedig a jövő év elejétől kezdetét veheti.

Keresztes László Lóránt kérdésre beszámolt arról, hogy lezárult a jelöltállítás folyamata az LMP november 23-ai tisztújító kongresszusára: Schmuck Erzsébet az egyetlen jelölt a társelnöki posztra.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Ha kínaiaknak kell a vasút, építsék meg! Ilyen egyszerű. Hogy a magyar utakon már lehetetlen közlekedni - csak az autószerelők bevétel nő - az meg tény! Arra nem jut pénz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.