A Fidesz kiáll a béremelések, a köztisztviselői illetményalap növelése mellett – közölte a kormánypárt Tóth Bertalan szocialista pártelnök sajtótájékoztatójára reagálva közleményben pénteken.

Az a Tóth Bertalan rója fel a köztisztviselői illetményalap megemelését, akinek az elmúlt három évben 70 százalékkal emelkedett a fizetése, miközben a törvénymódosítás által érintett szervezetek vezetőinek bére az elmúlt években nem módosult

- áll a Fidesz közleményében.

Ameddig a szocialisták kormányzása alatt romokban hevert az ország, a jelenlegi kormány munkájának köszönhetően a magyar gazdaság helyzete lehetővé teszi, hogy a köztisztviselők bére emelkedhessen. A szocialisták csődközeli állapotba juttatták az országot, kormányzásuk alatt a bérek emelése helyett csak azok befagyasztására volt gondjuk – közölte a Fidesz.

Az MSZP elnöke sajtótájékoztatóján többek között kifogásolta azt a törvényjavaslatot, amely – mint fogalmazott – "brutálisan" megemeli egyes állami hivatalok vezetőinek juttatását, miközben a közigazgatásban létszámstop van, alacsony a tanárok és az egészségügyben dolgozók fizetése.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Mindig is kiállt. Azt mondta állambácsi 30% fizetésemelést a nyomorultaknak (közszféra). De pénzt azt nem adott. Gazdálkodjátok ki magatoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.