Belefulladt egy hároméves kislány a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő hullámmedencéjébe. A még november 10-én történt tragikus esetről pénteken számolt be a nyugat.hu hírportál olvasói levelekre hivatkozva.

Az MTI érdeklődésére Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken közölte:

a rendőrség az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja, bővebb információkkal a folyamatban lévő ügyről nem kívántak mondani.

A sárvári gyógyfürdő vezetése a hírportálnak a cikk megjelenése után küldött közleményében azt írta: a társaság belső vizsgálatot folytatott a baleset körülményeinek tisztázására.

Megállapításuk szerint a kislány vasárnap délelőtt a 120 centiméteres vízben három percig volt a víz alatt, amikor a medenceőr felfedezte.

Az azonnali orvosi segítség ellenére a gyermek másnap a kórházban meghalt.

A gyógyfürdő közleménye szerint belső vizsgálatuk üzemeltetési szabálytalanságot nem tárt fel, a személyzet megfelelő létszámú és képzettségű volt, szerintük gyorsan és szakszerűen végezték a feladatukat, mindezek ellenére következett be a baleset.

A nyugat.hu cikkében azt írta:

egy szemtanú elmondása szerint a kislány egyedül – felnőtt felügyelete nélkül – volt a hullámmedencében.

A mentők kiérkezéséig a helyszínen hárman próbálták újraéleszteni a gyermeket, köztük volt a fürdő egyik alkalmazottja is.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.