Nő a migrációs nyomás, már több mint százezer regisztrált migráns van a balkáni útvonalon – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán péntek este.

Törökország az utóbbi időben egy védett övezetet szeretne létrehozni Szíriában, hogy visszatelepülhessenek az onnan menekültek, de sokan inkább Európa felé indultak el. A görög szigetek migránsokkal telítettek, akik pedig eljutottak a szárazföldre, könnyen átjutnak Bosznia-Hercegovinába. Onnan ugyan Horvátország felé nehezebb a továbbjutás a szigorú horvát határőrizet miatt, de Szerbia felé sokan elindulnak, így a Vajdaságban is érezhetően nőtt a számuk – ismertette a szakember.

Hozzátette: az EU migrációval kapcsolatos tevékenysége ugyanakkor eddig eredménytelen, nem tudták megakadályozni a tömeges, ellenőrizetlen bevándorlást, azt, hogy jogsértő módon ismeretlen identitású személyek jussanak be az EU-ba. Mi több, az Európa határait védelmező országokat, így például Magyarországot bírálják.

Abban bízunk hogy az új Európai Bizottság egy új alapokra helyezett, minden nemzet szuverenitását figyelembe vevő konszenzusos megoldást keres a migrációra. Magyarország, ahogy eddig is, megtesz mindent, hogy szilárdan őrizze határait, védje a magyar emberek biztonságát és Európát – mutatott rá Bakondi György.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Igyekezzetek a magyarokat pusztítani, mert kell nekik a helyünk szarfaszúkám.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.