Az egyik legszomorúbb kép az elmúlt évből, amit nemrégen készítettünk, az ország egyik nagyvárosában, ételosztáson. A három gyerek, az édesanyjukkal, a kicsi még karon ülő. Nekünk, akik immár nyolcadik éve, ha esik, ha fúj a hónap utolsó vasárnapján ételt osztunk, nincs jogunk kérdéseket feltenni.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Én szívesen nagyot rúgnék abba a nőbe aki a szegénységbe szül még egy gyereket. Nincs annyi esze, hogy mennyit árt a saját gyerekének?
vacsi
@1magyar: Akkor leírom a mi példánkat: 4 gyereket neveltünk, én főállású anyaként otthon maradtam velük, havi 28 ezerért, a férjem dolgozott, és kaptuk a családi pótlékot. Ennyi volt a család havi jövedelme, gondolhatod, hogy nem sokra tellett. Viszont mindketten - és a nagyszülők is - sokat foglalkoztunk a gyerekekkel, iskolai szakkörökre jártak (ami ingyen volt), zeneiskolába, és az iskolában sportoltak. Hétvégeken meg sokat kirándultunk együtt, vittük őket múzeumba (akkor még valamelyik napon ingyenes volt), ha lehetett, színházba. Ma már felnőttek, mind a 4 egyetemet végzett, családjuk van, gyerekeket nevelnek. Akkor miért kellett volna belénk rúgni?! Nem az számít, hogy milyen szegény vagy gazdag családba születik egy gyerek, hanem az, ahogyan felnevelik - amit otthonról kap!
1magyar
@vacsi: De ez a szocializmusban volt - gondolom- ahol a létbiztonságotok megvolt. Nem veszítette a férjed el egyik napról a másikra a munkahelyét és ha betegek voltatok nem haltatok éhen.
Nessy
Ők azok. akik a kormány szemében nem tartoznak a "család" fogalmába!
Számukra nincs adókedvezmény, nincs babaváró hitel, családi autó , sokszor munkahely sincs, ha olyan helyen élnek!
Lehet mondani, hogy minek szül, aki szegény. Csak egyet ne tessen elfeledni, hogy manapság a munkahely nem életbiztosítás! Valóban lenne munka, pár száz kilométerrel odébb. Csak éppen a kereset nem elég az albérletre! Munkásszálló? A külhoni vendégmunkásoknak. De, ha baleset éri, megbetegszik,egyik kereső, akkor a családnak annyi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.