Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes a Népszavának azt mondta, a gesztus egy új politikai kultúra része.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Hibás politika. Ezeknél az!
Ha a torkodat kínálod fel, mint a vesztes állat, annak az ellensége megkegyelmez, képtelen tovább bántani.
Ezek átharapják!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Ha Viktort is megúsznánk ennyiből! Pár forinttal még be is szállnék!
kereső
Ezt az "új /régi"-t tudomására hoztátok a kormánynak is? Mert orbán maga mondta, hogy politikai pc kora lejárt. Nehéz lesz ez-ha a magát értelmiségnek/irástudónak vallók nem állnak ki nyiltan mellette.Arról meg nem kéne megfeledkkezni, hogy ma már Magyarországon egyáltalán nem beszélhetünk demokráciáról, nem hogy "normálisról".
görbetükör
Hibás politika. Ezeknél az!
Ha a torkodat kínálod fel, mint a vesztes állat, annak az ellensége megkegyelmez, képtelen tovább bántani.
Ezek átharapják!
Béla333
Jár az emelt végkielégítés?
A 3-as metró kocsijainak a felújítása kapcsán még Karácsony is olyat nyilatkozott vagy másfél hónapja, hogy ez az ügy az évszázad korrupciós botránya! Most meg emelt végkielégítés a börtön helyett?
Miféle hazudozás megy itt?
Béla333
2019. október 10. 17:08
"Karácsony pert indítana a 3-es metró "felújítása" ügyében
Karácsony Gergely bíróságon támadná meg a 3-as metró szerződését, mert szerinte a beruházás nem minősül felújításnak. "
mfor.hu/cikkek/makro/karacsony-pert-inditana-a-3-es-metro-felujitasa-ugyeben.html

Szerződés megtámadásáról már szó sincs, ellenben a szerződést aláíró Tarlós extra lelépési díjban részesül! Mert Dorosz Dávid szerint ez már az új politikai kultúra!

No én ebből a mutyizós, egymást el nem számoltató politikai kultúrából nem kérek! Az elmúlt 30 évben végig ezt láttuk, a jelek szerint most is csak ugyanazt kapjuk, amit meg is érdemlünk!
Macskaszem
Azt mondja ez a nyekenyóka: "meg kell próbálnunk úgy tenni, mintha normális demokráciában élnénk." Vagyis tegyünk úgy, mintha nem lopna a fidesz, mintha nem tiporná sárba a jogainkat, mintha nem csalná el a választást, mintha Karácsonyt meg az ellenzéket emberszámba venné, mintha kevés lenne az egy főre eső stadion, mintha sok lenne az orvos meg a tanár, mintha Taplópista megérdemelné a dupla végkielégítést ...stb
Hát Öcsém, inkább mentél volna Londonba, ha már annyira hívtak, mert pont az ilyen megalkuvó, diktatúrába belesimuló senkiktől áll fel a szőr a hátamon.
Eriksson
Ez egy interjú egyetlen bekezdése. Érti valaki a gondolat logikáját?
"Az interjúban szóba került az is, hogy Tarlós István volt főpolgármester a díszpolgárság mellett emelt összegű végkielégítést is kapott. Dorosz Dániel szerint egy egy új politikai kultúra része: „Tudjuk, hogy az Orbán-kormány milyen brutális módon építi ki a maga rendszerét, tékozolja el közös jövőnket, de meg kell próbálnunk úgy tenni, mintha normális demokráciában élnénk."
Az az új politikai kultúra része, hogy akit csak lehet, azt tömjük pénzzel? Nem gondolom, hogy ez a vég nélküli osztogatás jó néven veszi ki magát a szavazók körében.
Mindenki egyformán kapja meg a törvényben előírtakat, az járja a normális demokráciákban.
Béla333
És az eddig lelkesen Karácsonynak szurkoló, kampányoló komment sereg meg ezt látva meg sem mukkan! Mert igaz, hogy másfél hónapja még börtönnel fenyegették Karácsonyék Tarlósékat, de hátha csak rosszul hallottuk értettük amit Karácsonyék mondtak és a valóságban már akkor is barátok voltak?!

"Karácsony Gergely elhiszi Tarlós Istvánról, hogy személyesen nem lopott, de négyszemközt mesélt neki korrupciós ügyekről
... elhiszi róla, hogy Tarlós személyesen nem gazdagodott korrupciós pénzből.

„De például a 3-as metró járműbeszerzése az egy nagyon súlyos nemzetközi bűnügy, és Tarlós szerintem erről pontosan tud mindent” – folytatta Karácsony Gergely, aki szerint Tarlós irgalmatlan korrupciós ügyekhez asszisztál.

„Nekem korábban négyszemközt sok mindent elmesélt ezekről az ügyekről, valószínűleg mert nem számolt azzal, hogy ellenfélként összetalálkozunk a politikai páston. Ezekről a beszélgetésekről sem készítettem felvételt, de tudom, hogy komoly lelkiismeretfurdalása van” - tette hozzá a zuglói polgármester."
168ora.hu/itthon/karacsony-gergely-elhiszi-tarlos-istvanrol-hogy-szemelyesen-nem-lopott-170891

Megtörtént a háttérben a paktum kötés?
simmering73
Az emeletes ágy felső része jár neki a börtönben, ott elégítheti ki végleg rabtársa - te szerencsétlen. Ez nem egy új politikai kultura része, hanem a rettegés a regnáló diktatúrától.
Béla333
@simmering73: 14.45
Pontosan! Mintha az ide írogatók emlékezete cca 1-2 hónapig működne, aztán elfelejtik, hogy mi is hangzott el itt korábban.
Most emelt közpénzzel elengedik Tarlóst, mert ez az új politikai kultúra Karácsonyéknál, de másfél hónapja a 3-as metrókocsik ügyét még úgy emlegették, mint az évszázad korrupciós ügyét!
RonaGyuri
egy normális demokráciában azt, hogy mennyi jár Tarlósnak azt bíróság mondaná ki!!! =))
Béla333
Választási kampány során be kell lengetni az elszámoltatást, a szigorú vizsgálatot, hogy Orbánt és bandáját majd szépen börtönbe juttatjuk, aztán amikor a választóktól felhatalmazást kap az ellenzéki jelölt hogy beváltsa az ígéretét, akkor a korábbi ígéreteknek hátat fordítsunk, kitüntetést adjunk a Fideszes elkövetőnek és emelt szintű végkielégítéssel küldjük el jól megérdemelt pihenőjére?
Mert egy normális demokráciában ezt így kell csinálni?
De hol a fenében van itt normális demokrácia?
Béla333
Azt is szégyenlem, hogy ez a Dorosz Dávid valaha LMP-s is volt...
1magyar
Tarlóstól pont nem sajnálom, mert ő nem lopott.
Qqberci
@1magyar: Csak kirakta a kasszakulcsot, hogy ne kelljen bajlódnia a tolvajnak...
Béla333
@1magyar: 17.47
"Tarlóstól pont nem sajnálom, mert ő nem lopott. "
Hogy állíthatsz ilyet, ha ebben az országban a Polt Peti féle maffia banda végzi a politikusi disznóságok elmeszelését?
Amíg nincsenek a bűncselekmények megfelelően, pártatlanul kivizsgálva, addig senki nem mondhatja, hogy egyik vagy másik politikus lopott vagy sem! Sajnálom, de amíg Polt nem végzi a dolgát, addig a büntetlenség vagy a bűnösség csak hit kérdése!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Tarlós nem lopott... he-he, ez valami új...percek óta hempergek a röhögéstől! Vagy sírok?
1magyar
@Béla333: Legalábbis nem derült ki róla semmi. A média, ha lett volna, harsogná.
Béla333
@1magyar: 10.46
Nem derül ki semmi, mivel a Polt féle gittegylet még vizsgálatot sem indít!
Pedig lett volna mit vizsgálni!
Pl. a 4-es metró disznóságai vagy a 3-as metró kocsi felújítása. (?)
1magyar
@Béla333: Én olyan aránytalan meggazdagodásokra gondoltam mint borkai-féle, demszky féle stb.
Béla333
@1magyar: 10.54
A politikusi bűncselekmények megítélése, a büntetés kiszabása a bíróságokra tartozik. Ha nincs nyomozás, nincs vizsgálat, akkor nyilván nincs is ítélet!
Ezért sz@r ez a helyzet, ami most van...
Eriksson
@Béla333: tegnap 18:21
Ha jól tudom Magyarország legfőbb ügyészének a neve Polt Péter.
Béla333
@Eriksson: 12.09
Jól tudod! Polt Peti!
Eriksson
@Béla333: Jól gondoltam, hogy a tahóság nem ismer határokat.
Béla333
@Eriksson: 12.12
Egy bűnözőt nem tisztelni kell, hanem megvetni! Ha te bűnözőkről tisztelettel beszélsz, akkor te sem vagy különb náluk!
A tahóság az valami más!
Béla333
@Eriksson: 12.12
Egyébként a közéletben elterjedt ez a stílus: Karácsony Gergelyt sem nevezik a Fideszes oldalon így, hanem többnyire Karácsony Gerinek, vagy Karigerinek! Na majd ott is legyél ilyen kifinomult, ha ilyet olvasol!
Te Polt Peti rajongó!
Eriksson
@Béla333: A tahóság az, amit te teszel.
Egy hatvanvalahány éves embert nem Petizhetsz le csak úgy, hacsak nincs köztetek gyerekkori barátság. Egy ilyen idétlen allűrtől te nem vagy se szebb, se okosabb. Bárkinek is képzeled magad.
Béla333
@Eriksson: 12.23
Mégegyszer, mert úgy látom nem érted: akárhány éves valaki, ha olyan és annyi bűnt követett el az országa ellen, mint ő, az nem számíthat semmiféle tiszteletre. Ő csak egy bűnöző marad! Egy Polt Peti!
Az meg nem érdekel, hogy neked miért is felel meg egy ilyen maffiatag az igazságszolgáltatás legfőbb vezetőjének!?
Béla333
@Eriksson: 12.23
Nyilván téged rendkívül zavar a "Bajuszos szar" kifejezés is, de ez ugyanolyan "tiszteletet" mutat az emberek részéről, mint a Polt Peti! Vagy Orbán esetében a maffiavezér, hazaáruló, tolvaj kifejezések, amit ugyancsak bőven hallani a tüntetéseken a szeretett népétől...
Béla333
@Eriksson: 12.42
Örülök, hogy végre egy értelmes Fideszessel hozott össze a sors és a Propi!
Nyírfa
Hogy mi jár Tarlósnak? Egy őszinte szembenézés saját magával. Nem több, de nem is kevesebb.
Nyírfa
@Béla333: Nem igaz, hogy nem mukkanunk meg. Van itt valaki, aki tapsol Karácsony túlzó és önellentmondó gesztusának?
Én szívből állok mellette, mint szavazópolgár, annyira, hogy idővel a miniszterelnöki pulpituson is örömmel látnám. De ez nem jelenti azt, hogy elvtelenül bólogatunk minden gondolatára. Ez a stíl a fidesz privilégiuma.
Béla333
@Nyírfa: 13.05
El tudom fogadni, hogy csíped Karácsonyt, de most neki bizonyítani kellene, hogy méltó volt a bizalomra.
Nem kellene úgy viselkedni, mint ahogy Zuglóban tette, magyarán hogy elegánsan félreállt az MSZP-Fidesz közös lopkodások útjából. Pedig ő volt ott a góré!
Most másképp kellene mozognia a pályán, de egyenlőre nem ezt látom!
Na meglátjuk!
kokopelli
"...egy normális demokráciában jár neki..."! Akkor M.o.-on miért is..???
Nyírfa
@Béla333: Hamar ki fog derülni. Véleményt nyilvánított Erdogan látogatásáról és az itt léte alatti korlátozásokról , a horthy-megemlékezésekről, és leírta a gondolatait a stadion megnyitója kapcsán. Ezek a kiállások vannak olyan fontosak, mint az a munka, amelyet megindított a ligetért és a Normafáért. Most már biztos, hogy megmarad a Római, és népszavazás lesz az atlétikai stadion ügyében. Még csak egy hónapja ő a főpolgármester, és azt várjátok tőle, hogy hadat üzenjen a kormánynak. Csakhogy ő nem a megosztásra, hanem a valódi demokráciára fekteti a hangsúlyt. Tudom, hogy ahol az egyik fél állandóan fújja a harsonát, ott a Ghandi-féle stratégia türelmet , megértést, kitartást kíván. Amiben, úgy véljük, hibázik, azt szóvá tesszük, nem csak mi a bárhol megírt kommentjeinkben, blogjainkban, hanem a társak is, akik szövetkeztek a vele való útra.
Össze kell rázódniuk, és... tudod mit gondolok? Hogy ők azok az úttörők, akik elkezdik annak a hosszú-hosszú évszázadok - van az évezred is - óta tartó átoknak a felszámolását, amely nem más, mint a permanens széthúzás.
Béla333
@Nyírfa: 15.10
Gyönyörű gondolatok! Most tényleg!
De az elmúlt 30 év végig arról szólt, hogy szavazz az egyikre, hogy ő majd jól elszámoltatja a másikat. Aztán nem lett az egészből semmi, ellenben a magyar államadósság többszörösét lopták ki az országból offshore cégeken keresztül és nem történt semmi más, mint hogy lerohadt az ország!
Karácsonnyal is az a gond, hogy megígéri, hogy pl. elszámoltatja a 3-as metró kocsi beszerzés ügyét, aztán nemhogy nem teszi ezt meg, de még ki is tünteti az "elkövetőt"!
Én és még sokan mások csak nézünk ki a fejünkből: ő is csak becsapott minket?
Talán jobb lett volna a Puzsér...
Nyírfa
Igen, szerintem is hiba volt kitüntetni, hiba volt minden, felé gyakorolt gesztus. Kívülről én is így látom. De, nem tudom, hogy mi történt kettejük között az átadás-.átvétel ideje alatt. Hogy mit beszéltek, milyen információk hangzottak el. Persze, ez csak fikció, éppen azért, mert a döntések meghozatalánál nem vagyunk jelen , csak tapogatózunk.
Nekem nagyobb csalódás volt a 2002-es győzelmet követő elszámoltatás elmaradása. Pedig akkor azért szavaztam az SZDSZ-re, mert az egyik kiemelt programjuk az üvegzseb volt.
Puzsér? Inkább nem mondok semmit.
Béla333
@Nyírfa: 16.09
Nem csak 2002-ben maradt el az elszámoltatás, hanem egyszer sem történt meg! Horn kezdte, hogy 1994-ben nem nézett utána a rabló privatizációs ügyeknek, az olajszőkítésnek, stb.
De az ő ügyeiket sem vizsgálták ki Orbánék, ezért nem volt 2002-ben sem elszámoltatva senki!
Lehet hogy Puzsér stílusa nem egy úri szalonba való, de amit mond abban sok-sok igazság van!
De ezt hagyjuk!
Nyírfa
@Béla333: Még a '80-as évekből eredően - ahogy mondani szokták - fogják egymás ... azt.
Béla333
@Nyírfa: 16.45
Mi pedig birka módra újra és újra megszavazzuk azokat, akik aztán hülyére vesznek minket! (Karácsony?)
Nyírfa
@Béla333: Nem nagyon volt kire. Én csak azért szavaztam az MDF-re az első választásokon, mert mérsékeltebbnek tűnt. Nem azért, mert tetszett. A szocikra, akik, szerintem, úgy dobták el a saját kádár-kori énjüket, mint egy rájuk kényszerített rabruhát, akkor sem adtam volna a voksomat, ha senki más nem indul. Az SZDSZ-szel nem volt lelki rokonságom, bár, később egy választáson mellettük döntöttem. Azt mondd meg, hogy kit tiszteljünk meg a bizalmunkkal, amikor mi magunkkal sem vagyunk tisztában? Mit szeretnénk, hogyan, kikkel? Közben olyan árnyak bújnak elő, amelyek létezéséről talán nem is tudtunk. Vagy nem akartunk tudni, mert kényelmetlenül érintett volna minket a saját megalkuvásainkat tudatosítani.
Éppen azért tetszik Karácsony Gergely, mert érzem, látom a tisztalelkűségét. Ez az érték nálam mindent visz. És ilyen Bajnai, ilyen Juhász Péter és ilyen Hadházy Ákos , Szabó Tímea, Baranyi Kriszta, V. Naszályi Márta, Jávor Benedek. Ákos kivételével a PM-Együtt szövetségből valóak. És az Együtt-et beszántotta a társadalom. Erről ennyit.
Béla333
@Nyírfa: 14.24
Kihagytad a felsorolásból az LMP-t, amelyik párt a magát demokratikusnak hazudó ellenzéki pártoktól és szimpatizánsaiktól (fanatikusaitól!) annyi mocskot kapott, amennyit talán még a Fidesz sem!
Számomra a '128-as választás előtt ők jelentették a zsákutcából való kilábalás esélyét! A magyar ellenzék fontosabbnak tartotta őket kicsinálni, mert ők másképpen gondolkodtak a szövetségesi politikáról. De ez már a múlt, most minden áldemokratikus álellenzéki dörzsölheti a kezét: sikerült az LMP-t kicsinálni. Neked is ide idézek egy viccet, ami tulajdonképpen véresen komoly, nézd meg, hogy mennyi honfitársunk nem tud röhögni ezen, inkább a külföldre vándorlást válassza!:
Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról. Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla: NE MÁSSZ KI!
Lucifer kérdésére az ördög így felel:
- Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.
A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.
- Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni, az őr a géppisztollyal visszakényszeríti. A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:
- Nem látom az őrséget, és tábla sincs.
- Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni, a többi úgyis visszahúzza.
Nyírfa
@Béla333: A viccel kezdem, mert az nagyon ül.
Egyszer már írtam valahol, hogy 2010-ben az LMP mellett döntöttem, de előtte elolvastam a részletes programjukat.
Nagyjából úgy voltam velük, mint a fidesszel '98-ban: egyszer szavaztam rájuk, és soha többé, azt az egy alkalmat is megbántam röpke egy hónap alatt, ugyanis köszönőviszonyban sem voltak a programjukban meghirdetett elveikkel.
Tavaly, ezt kár is tagadni, az LMP-n múlt a fidesz 2/3-a. Mit szeressek rajtuk, Béla?
Béla333
@Nyírfa: 18.29
Undorodom a bűnbak kereséstől, attól, hogy az LMP lenne minden baj eredője!
Sem kedvem, sem energiám nincs elmagyarázni, hogy mennyit jelentett a szavazatok szempontjából az MSZP-DK külön alku, a LMP teljeskörű összefogás javaslatának az elutasítása, az MSZP 27 visszaléptetési javaslata 3 ellenében és még vagy ezer más mocskos dolog, aminek a vége az lett, ami. De az meg hogy mindenért az LMP-t tegyük felelősség, az meg egy önbecsapás, hazugság.
De mégegyszer: nem is akarok erről beszélgetni sem! Undorító, áldemokratikus, álellenzéki emberek mellé nem kívánok csatlakozni!
Szerinted miért nem kezd a 3-as metrókocsik felújításának a vizsgálatába Karácsony, holott a választások alatt ezt ígérte?
Háttér mutyi lehet, hiszen korábban vizsgálatot ígért, erre föl extra végkielégítéssel elengedték ennek a szerződésnak az aláíróját: Tarlóst!?
Béla333
Már írtam valahol: szégyen, hogy egy ilyen gondolkodású valaki, mint ez a Dorosz valaha az LMP tagja volt!
Most gondolom az MSZP emlőin legelészik! Mint ahogy Karácsony is...
Borsodi
Egy normális demokráciában erről szó se esne,de nálunk még a szabadságot is visszamenőleg kifizetik ha a fideszről van szó.Bezzeg egy melós nem viheti át a szabadságát a jövő évre.
Emelt végkielégítés,plusz jól fizető kamu állás az öregnek,hallgatásért cserébe.
Béla333
"Szerinted miért nem kezd a 3-as metrókocsik felújításának a vizsgálatába Karácsony, holott a választások alatt ezt ígérte?"

A választ azt elfújta a szél...
www.youtube.com/watch?v=wBfRrLFgkF0

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.