Új SZDSZ-nek nevezte a Fidesz-frakció szóvivője szombaton a Momentumot, amely szerinte nyíltan nemzetellenes politikát folytat.

Halász János budapesti sajtótájékoztatóján közölte: rövid idő alatt megmutatta igaz arcát a Momentum, és "nagyon ismerős ez az arc".

Ez az új SZDSZ, durva külföldi befolyással és nyíltan nemzetellenes politikával

- fogalmazott.

Kijelentette: "szégyen és gyalázat", amit a Momentum a magyar nemzet ellen művel, hiszen Erdélyben nem a magyar, hanem a román pártoknak, Felvidéken pedig szintén nem a magyar, hanem a szlovák pártoknak kampányolt.

A Momentum Brüsszelben is a magyar érdekeket támadja, az Európai Parlamentben a "legvadabb bevándorláspárti szélsőliberálisok" közé tartozik – közölte Halász János.

Még a NATO-nak és az Amerikai Kongresszusnak is leveleket írogatnak Magyarország ellen. Az sem titok, hogy Soros pénze van mögöttük, és a vezetésük is tele van a Soros-hálózatban kinevelt emberekkel

- fogalmazott.

Kérdésre válaszolva Halász János közölte: a Fidesz támogatja a köztársasági elnök illetményének emelésére vonatkozó javaslatot, mert az államfő a legfőbb közjogi méltóság, ezért helyes, ha más közjogi méltóság – az Országgyűlés elnökének – illetményéhez kapcsolják a fizetését.

Az államfő fizetése tíz éve nem emelkedett – tette hozzá a szóvivő, aki szerint azért is helyes lépés az emelés, mert több olyan országgyűlési képviselő is van, akinek magasabb a fizetése, mint a köztársasági elnöké.

A szóvivőt arról is kérdezték, hogy sajtóhírek szerint Mészáros Lőrinchez köthető cégek nyerték el az atlétikai sportcentrummal kapcsolatos területrendezési munkákat, holott még nem is biztos, hogy megépül a létesítmény.

Halász János közölte: Budapest jelentkezett egy esemény megrendezésére, így vannak folyamatok, amelyek már elindultak. Hozzátette:

éppen azért sürgetik Karácsonyt Gergely főpolgármestert és az új városvezetést, hogy minél előbb mondjon véleményt, lesz-e atlétikai világbajnokság és kell-e a stadion.

Halász János kérdésre válaszolva nem értett egyet azzal az értékeléssel, hogy az önkormányzatokról szóló törvényjavaslattal a kormány az ellenzéki vezetésű településeket akarja büntetni.

Kijelentette: a javaslatot már az önkormányzati választás előtt kidolgozták. Példaként hozta az építési hatósági ügyeket, amelyekkel kapcsolatban először 2015-ben léptek, most pedig a tapasztalatok alapján várható változtatás.

A javaslat közösségi közlekedésre vonatkozó részéről szólva jelezte: a kormány egyáltalán nem kíván változtatni a forrásmegosztás jelenlegi szabályain, de ha az önkormányzatok ezt kezdeményezik, akkor erről lehet gondolkodni.

Az önkormányzati törvény ma is az egyik legfontosabb ügyként rögzíti a közösségi közlekedés működtetését, most mindössze annyi változik, hogy ezt a feladatot az első helyen említik majd, ahogyan azt Karácsony Gergely is megtette a kampányában – mondta Halász János.

Forrás: MTI

Címlap: Fidesz/YouTube

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Annak arányában ahogy rohad NARANCS, annak arányában már ma is a latinból lenyúlt FIDES szó, amelyhez hozzálöktek egy "Z"-t szitokszó, belerókázva 30 évbe
.
---- Magyar-Latin szótár » fides jelentése latinul
.
dictzone.com/magyar-latin-szotar/fides
.
Már a cégérüket is csenték, lerókázva a jelentését!!!
Nessy
A Fidelitas viszont azt hiszem nem rövidítés. jelentése: jó kedv, vidámság, kedélyesség. Hát, az akcióikat elnézve, nehezen találni bármelyik tulajdonságot. Vagy csak jól leplezik!
Nessy
@Pegero: Tudom! Külön ki is emeltem, hogy az "ő nevük" nem rövidítés.
A Fidesz meg már rég okafogyott rövidítés! Ma már nem fiatalok, és nem demokraták. A többi stimmel.
Sámannus
OK Janó fizetését a közalkalmazottak béréhez kell igazítani, ez ugyi azt jelenti, hogy a közalkalmazottak is dupláját kapják, mert ha nem akkor szarok vagytok mind, mert úgy tesztek,mint ha ezt nem tudnátok, ha tudjátok akkor pedig azé!
tudode
@Pegero: .
Nem várom el, hogy megkövessen amiatt, hogy kétségbe vonja azt, amit leírok!!!
.
Figyelmébe ajánlom az alábbi két cikk elolvasását, honnan is indultak ezek a komolytalan nyikhajok
.
---- Mi lett a 37 Fidesz-alapítóból?
.
index.hu/belfold/2018/03/29/fidesz_alapitas_bibo_rajk_szakkolegium_alapitok_alapito_nyilatkozat_alairok/
.
""""" Harminc évvel ezelőtt fiatal egyetemisták és egyetemi oktatók gyűltek össze az ELTE jogi karának Bibó István Szakkollégiumában. Az eredeti terv az volt, hogy a Demokratikus Szocialista Ifjúsági Szövetséget (DSZISZ) alakítják meg. Az éjszakába nyúló vitában azonban végül úgy döntöttek, nem lesz benne a szervezet nevében a szocialista szó.
.
Az egyik hallgató a latin fides szót javasolta, ebből lett aztán a Fiatal Demokraták Szövetsége, ami csak az 1990-es választások előtt alakult párttá. Az alapító nyilatkozatot (pdf) 1988. március 30-án 37-en írták alá.""" (...)
.
----- Szeplőtelen fogantatás 1.
.
nol.hu/archivum/archiv-6401-2430
.
Valamikor hittem én is ennek a gyülekezetnek, aztán jött a csalódás, mert egy, két kivételével nem egyebek, mint élősködő politikai szélhámosok!!!
Nessy
KISZ Halász csak tudja mit beszél! Ha meg nem, keresse fel háziorvosát!
Azért tisztelet a kivételnek, sok politikusunk ma is" élősködő, politikai szálhámos", élükön kormányunkkal, és kegyenceikkel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.