Lovas és fáklyás felvonulással emlékezett Horthy Miklós száz évvel ezelőtti, 1919. november 16-i, fővárosi bevonulására a Mi Hazánk Mozgalom szombaton Budapesten. Novák Előd, a párt alelnöke bejelentette, a Mi Hazánk és a Horthy Miklós Társaság kezdeményezi, hogy adományozzanak díszpolgári címet Horthy Miklósnak. Újbudai önkormányzati képviselőként pedig kezdeményezi egy Horthyt ábrázoló lovas szobor felállítását a Szent Gellért téren. A fáklyás menet egy, a későbbi kormányzó bevonulását jelképező fehér ló felvezetésével a Bartók Béla úton, az egykori Horthy Miklós úton haladt a Szent Gellért térig, ahol száz évvel ezelőtt elhangzott a Nemzeti Hadsereg akkori fővezérének beszéde. A téren a felvonulókat ellentüntetők várták "mocskos nácik" és "mocskos Horthy" rigmusok skandálásával. A rendőrök szétválasztották a két tábort, így atrocitás nem történt.

Több százan vonulnak a Bartók Béla úton a Mi Hazánk Mozgalom rendezvényén, ami Horthy Miklós budapesti bevonulásának 100. évfordulójára emlékezik. A Szent Gellért téren több tucat ellentüntető várta a menetet "mocskos nácik" rigmusokkal, erős rendőri biztosítás mellett – számolt be a 444.hu. A lap azt írja:

Novák Előd, a Mi Hazánk önkormányzati képviselője köszöntőjében bejelentette:

közadakozásból szobrot állítanának a Szent Gellért téren, illetve kezdeményezik, hogy Horthy megkapja Budapest díszpolgári címét.

Novák Előd, a párt alelnöke a Tanácsköztársasághoz hasonlította a jelenlegi városvezetést. Azt mondta, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester által vezetett fővárosi önkormányzat szintén megtagadja a nemzet ezeréves múltját, amikor száműzi Szent István szobrát.

Az eseményen katonai nóták, indulók szóltak, a Betyársereg egyik különítménye is feltűnt.

Az MTI beszámolója szerint Toroczkai László, az ellenzéki párt elnöke a megemlékezésen Horthy Miklós egykori beszédére utalva azt mondta,

Budapest az októberi önkormányzati választásokon újra vörös rongyokba öltözött.

Ma pedig azért folyik a verseny a politikusok között, hogy ki legyen Károlyi Mihálynak, az első magyar köztársaság elnökének, illetve Kun Bélának, a Tanácsköztársaság vezetőjének utódja – tette hozzá.

Szerinte a konzervatív arisztokratából vörös gróffá lett, "elmeháborodott" Károlyi utódja lehet Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, Kun Bélának pedig méltó örököse Jakab Péter jobbikos politikus.

Közölte, a modern vörösöket ugyanaz vezeti, mint 1918-1919-es elődeiket: a nemzet megtörése. A Mi Hazánk viszont szeretne méltó lenni azokhoz, akik száz éve bevonultak Budapestre – mondta Toroczkai László.

"Ezért valamennyi vörös rongyot és szivárványszín zászlót le fogjuk tépni, máglyára fogjuk vetni, és visszafoglaljuk nemcsak Budapestet, hanem egész Magyarországot, mert ez a mi hazánk" – fogalmazott a politikus.

Zétényi-Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság elnöke Horthy egykori bevonulásáról azt mondta, a főváros ünnepelte és "keblére ölelte" a nemzet hű fiát. Egyben kezdetét vette a független és keresztény Magyarország építésének negyed évszázada – fűzte hozzá.

Az Index helyszíni tudósítója szerint legalább ötszázan vonultak fáklyákkal Budán, a Gellért tér híd felőli részén. Voltak ellentüntetők is, őket a rendőrség elkerítette.

A Népszava erről azt írta, hogy a Gellért téren mintegy száz ellentüntető várta a vonulókat. Az ellentüntetők uniós és magyar zászlókat lengettek, és egy ököllel széttört horogkeresztet ábrázoló transzparenst emeltek a magasba.

Szirénával, dudával, sípszóval tiltakoztak, "Mocskos nácik"

- skandálták.  

A lovas vonulást elítélendő szombaton sajtótájékoztatót tartott a DK, az MSZP és a Párbeszéd, Karácsony Gergely pedig Facebookon adott hangot ellenérzéseinek.

MSZP-DK-Párbeszéd: az újhorthyzmus írmagját is ki kell irtani

Az újhorthyzmus írmagját is ki kell irtani, és tiltakozni kell az ellen, hogy a Mi Hazánk Mozgalom Horthy Miklós budapesti bevonulásának századik évfordulóján "masírozik" Újbudán

- jelentették ki az MSZP, a Párbeszéd és a DK politikusai szombaton a fővárosi Szent Gellért téren.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke kiemelte: ha 2022-ben a köztársaságpártiak bizalmat kapnak Magyarországon, akkor a vörösterror áldozatainak emlékműve mellé azonnali hatállyal felállítják a fehérterror áldozatainak emlékművét is.

Horthy elutasította a köztársaságot, a demokráciát, és regnálása alatt végig Budapest-ellenes politikát folytatott. Olyan rendszert hozott létre, amelyet Orbán Viktor és a Fidesz ma vállaltan példának és mintának tekint, és amely egyre inkább hasonlít a mai Magyarország világára

- közölte.

Úgy fogalmazott, a Horthy-rendszer az antiszemitizmust a hivatalos állami politika szintjére emelte, és kizárta a politikai váltógazdaságot, az Orbán-rendszerben pedig "sorosoznak" és törvényt alkotnak annak érdekében, hogy az ellenzéki képviselők ne emelhessék fel érdemben a szavukat a parlamentben.

Kunhalmi Ágnes arra is kitért, hogy Horthy háborúba vezette az országot, Orbán néhány napja pedig azt mondta, 2026-ra a magyar honvédség képes lesz egy helyi háború megvívására.

"Akik ma azt állítják, hogy az önkormányzati választások eredményeképpen Budapest ismét vörös rongyokba öltözött, azok semmibe veszik a választók akaratát, és szembeszállnak a demokrácia minden elemével" – mondta az MSZP politikusa.

Molnár Zsolt, a szocialisták budapesti elnöke hangsúlyozta: amíg "a Fidesz és szövetségese, a Mi Hazánk Mozgalom újhorthysta társadalmat épít", az MSZP és ellenzéki partnerei 2022-ben vissza akarják vezetni az országot európai, demokratikus, szociáldemokrata hagyományaihoz.

Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője Horthy Miklós bűnösségét hangsúlyozta, hozzátéve: rendszere meggyilkolt nagy művészeket, elüldözött tudósokat, megalkotta a világ első zsidótörvényét, kétszázezer magyart küldött a halálba a Don-kanyarban.

"Az a feladatunk, hogy 2022-re a horthyzmus írmagját is kiirtsuk" – közölte.

Barabás Richárd, Újbuda alpolgármestere, a Párbeszéd szóvivője úgy fogalmazott: a "nácik" szombaton Újbuda kulturális főutcáján kívánnak egy ordas eszme mellett kiállva vonulni.

Forrás: 444.hu, Index, HírTV, Népszava, MTI

Címlapkép: Index/Indavideó

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Shikari: Vitéz Nagybányai Horthy Miklós bűnös népirtásban és háborús bűnökben. Akkor is, ha a szövetségesek révén elkerülte az akasztást.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Fajgyülülők és urizálók és kiszolgálóik példaképe volt mindig. Kár, hogy nem kevés ember halt meg, hogy ő játszhassa az agyatlan fehér lovon parádézó majmot. De ez mind nem számít, ha fehér lovon vonul be
CsipkeRózsa
@Mirabilis: A Bartók Béla út régen Horthy Miklós út volt.
Borsodi
Ez így igaz ez egy fideszes csicska párt semmi más.
namihami
Vitéz Kőbányai Világos mai szellemi ivadékai...
Hogy éppen a Ti Hazátok és a Fidesz fonódik így össze? Az a 400.000 zsidó mikor fog fáklyás felvonulást rendezni? A Don kanyarból is várhatnak hozzájuk néhány munkaszilgálatos és jólfelszerelt katonát.
Vajon ki adhatott ezeknek a szellemi félnótásoknak csordavonulási engedélyt? Nehogy már a hülyeség is állampolgári jigokkal rsndelkezzen.
tudode
Összehasonlíthatatlan ezekkel még a Horthy rendszer is, mert egy családfő képes volt egy keresettel fenntartani a háztartásbeli feleségét, és esetünkben három gyermeket polgári szinten, szolgálati hajlékban, mert
.
----- Szántó Gyula: Havi 200 pengő fixszel
.
www.youtube.com/watch?v=WgpPLDYXwlg
.
A Fidess asztmás!!! Ilyen csak egy van meg a hason másuk!!!
Sámannus
Mondjuk inkább finoman alacsony szintű a magyarságtudatuk, ennyi ésszel előbb utóbb életellenes bűnöket követnek el, akár a példaképük.
Nessy
Novák Előd! Senki nem "üldözi el" a meglévő Szent István szobrokat! Amiről szó van, az már méreteinél fogva sem Duna parti parkba való.
A kész szoborról meg mindenki azt gondol amit óhajt. Nem Szent Istvánról van szó, hanem egy alkotásról!
Apropó! A fehérterrorról és Prónay különítményéről is megemlékeztek a felvonulók? Mert az is Horthy Miklóshoz kapcsolódik. A többiről már nem is beszélve! Lehet, hogy felvonulóknak egyetlen hozzátartozója sem esett el, vagy tűnt el a háborúban. Ők maguk meg nem éltek akkoriban.
namihami
@Shikari: Azért erről szivesen meghallgatnám annak a 600.000 elhurcolt és megölt zsidónak, a Don kanyarban kováspuskával, nyáriruhában megfagyott katonának, a pusztakézzel aknát szedni kényszerülő MUSzosnak a véleményét. A meghalt és ezért meg sem születhetők, a hazavergődők és utódaik ""hálaimáját és dicshimnuszát"" Fehérlófia Lovastengerészünk irányába. A kritikus időben elpucoló és a hatalmat egy Szálasi nevű ""emberbarátra"" ruházó államférfi(?!?!?!)ról.
Mert azért ezek ugye tények, még ha némileg be is feketítik a ""Hongyarapító, Erdélyvisszaszerző"" nagyember rózsaszin képét.
namihami
@Shikari: Nem gondoltam, hogy egy apró élc (kováspuska---I.Vh-s Mannlicherek (is) tömege) lesz a válaszod magva.
Az ugyanis tény, hogy a magyar csapatok ócska felszereléssel, nem az ottani időjáráshoz alkalmas felszereléssel lettek kiküldve.
Az is tény, hogy a lovastengerésznek Molotov felajánlotta a semlegesség mellett a háború utáni területrendezés lehetőségét.
Az is tény, hogy a teljes magyar vezérkart a Horthy által jóváhagyott német- sőt nácibarát tisztikar vezette.
Az is tény, hogy a Horthy egyetlen kérdésben se mert/akart/szándékozott a Hitlernek ellent mondani. Vagy nem voltunk a németektől független ország?
Az is tény, hogy az antiszemitizmusban egy évtizeddel előzte meg nagy elődjét.
A teljes honvédelmi vezetés alapja a Horthyt hatalomba juttató fehértiszti különítményes társaság volt.
Ezek tények, gondolom ezt Te se tagadhatod. Ha mindezek a hazafiság jellemzői, akkor passz.
Nessy
@namihami: Nem érdemes történelmi tényekről vitázni, mert egyre gyakoribb, hogy egyik másik történelem könyvből hiányoztak lapok! És miután ők azt tanulták, a többi nem is létezett! Tény, hogy miután Horthy fiát elrabolták, már nem merte a kiugrást még megemlíteni sem. Pedig előtte szándéka volt. Folytatott is tapogatódzó tárgyalásokat. Igy viszont maradtunk Hitler utolsó támogatói, ami a Jaltai tárgyalásokon megpecsételte végképp a sorsunkat több évtizedre.
Nessy
@Shikari: A Numerus clausus ennél többről szólt.
Yoda69
Horti lelkén 200.000 Magyar halala szárad.
Szobrot neki? Mire fel?
karma1
@Dr plágium: Ezt jol irtak be,... :o))) "Lenaciztak"...De a tenyen es a lenyegen ez semmit sem valtoztat... Sajnos... Azert amikor a jobbik extrem szarnya felallitotta a Magyar Gardat meg a Betyarsereg es el akartak kezdeni ide-oda vonulgatni minden nagyobb unnepen, akkor azert azt minden kormany betiltotta, sem Horn, sem Medgyesi, de Gyurcsany, Bajnai alatt sem vonulgathattak, sot, megtiltottak nekik a toborzast is meg engedelyuk sem volt az elozo kormanyoktol.
Ebbol latszik, hogy mekkora naci orban. Ezt most mar egeszen biztosan nem fogja tudni lemosni magarol. Azzal egyutt lazarrol tobbet felteteleztem, mert most senki nem varta el tole ezt a "huseg cselekedetet", neki most nem kellett volna szintvallania...Igy azert nehezebb helyzetben lesz a fotargyalason...:o((( Nagyon remelem, nemsokara vegre az is eljon...:o)))
RonaGyuri
Durva inszinuáció

még akkor is, ha sokak szerint egyértelmű, hogy háborús bűnös

Mottó:
egyébként is; nemhogy fehér (bár a hírek szerint Szellő deres volt), de még egy igazán strapabíró muraközi sem bírná el ezt a dagadt törpét

„Több százan vonulnak a Bartók Béla úton a Mi Hazánk Mozgalom rendezvényén, ami Horthy Miklós budapesti bevonulásának 100. évfordulójára emlékezik. A Szent Gellért téren több tucat ellentüntető várta a menetet "mocskos nácik" rigmusokkal, erős rendőri biztosítás mellett – számolt be a 444.hu.”
A beszámolók szerint Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke kiemelte, hogy „Horthy elutasította a köztársaságot, a demokráciát, és regnálása alatt végig Budapest-ellenes politikát folytatott. Olyan rendszert hozott létre, amelyet Orbán Viktor és a Fidesz ma vállaltan példának és mintának tekint, és amely egyre inkább hasonlít a mai Magyarország világára”!
Nos a dolog durva már csak azért is, mert Őfőméltósága valószínű kikérné magának az összehasonlítást. Ahogy néhány éve fogalmaztam: kizárt dolognak tartom, hogy megengedné ennek a disznószaros lelkű paraszt-suttyónak, hogy lehúzza a lószaros csizmáját! =))
justhpeter
@Shikari: Vitéz Nagybányai Horthy Miklós bűnös népirtásban és háborús bűnökben. Akkor is, ha a szövetségesek révén elkerülte az akasztást.
karma1
@koszpeko: Lajkoltalak, Dragam, de Guantanamo meg az Alcatraz a Gulag szigetekkel egyutt ehhez kepest setagalopp volt...:o(((( Borzaszto
koszpeko
@karma1: Jàtszunk, mi lett volna ha.
Mi lett volna ha, nem Horthy lép hatalomra hanem egy demokratikus kormàny.
Olyan kormàny mint Svàjc semleges tud maradni.
Lehet, hogy nem kellene Gulàgról beszélni, lehet hogy nem lettünk volna tüdőbajos orszàg, lehet hogy a nàcik nem jöttek volna be 44 ben ha itthon van a 200 ezres hadseregünk ergo az oroszok sem tartózkodtak volna itt 40,évig " ideglenesen"
Lehet hogy nem kellene nyilasokról beszélni?
Lehet hogy nem kellene 56-ról beszélni.
kereső
Szégyen, hogy ez megtörténhet.Ki engedélyezte ezt- a 'szólás szabadság" jegyében? Hej nagy a ti bűnötök magyar liberális szószólók, akik összekevertétek a szabadságot a "mindent szabaddal".
karma1
@koszpeko: Tudod, horthy egy nagyon buta ember volt, nagyzolasi maniaval: nem tudta a nagypolitikai szituaciokba belegondolni az orszagot - nem volt o semmi sem, csak egy ba'b. Nem is tett mast, csak megcsinalta ugyanazt, amit az 1913-as kormany csinalt: akkor is a rossz oldalhoz csapodtunk, es mivel horthynak faek minosegu agya volt, lemasolta ezt a helyzetet: mivel deklaraltan antiszemita volt, kapora jott neki a hitleri aria politika - hat hozzacsapodott.
Azt nem ertem, hogy hogy nem tudott sohasem egy olyan normalis kormany uralomra kerulni, akik VALOBAN tudnak a dolgukat. Miert kell a magyaroknak mindig talalni egy megfelelo segget a nyalasra, miert nem hisszuk el, hogyha NORMALIS kulpolitikat folytatunk, akkor lehet hogy soha nem valasztottuk volna meg ezt a szennyet a nyakunkba.
koszpeko
@karma1: Erre megint csak egy Hofi idézet.
"Nem talàlja a helyét ha nem szaros a szàja."
szegfue
@karma1: 7:47 Igy jártam én is! Kár, hogy nincs más lehetőség érzéseink kifejezéséhez. A cikk "megtalálása" miatt lájkoltam, nem pedig a szörnyüségét.
karma1
@szegfue: A cikk valoban szornyu, de Koszpeko baratunk vette a faradsagot...:o))
Sámannus
Ha sokat hepciáskodtok, a fületeken is folyni fog a geci.
Azt hiszitek hogy ez játék?
karma1
@Sámannus: Borzasztoan kivancsi vagyok arra, hogy mitol van meg bennuk ez a hatalmas magabiztossag, - a lopott penz adta biztonsagon kivul - mert kifele ok mar regen - 2010 ota - egyaltalan nem folytatnak semmifele partmunkat, - szerintem kormanyzast sem - kizarolag olyan tipusu torvenykezessel vannak elfoglalva, ami legalizalja a mocskos lopasaikat, mas iranyu korrupcios ugyeiket.
Naluk 4 eves a kampanyidoszak, aminek a veget ugy allapitjak meg, hogy akkor kell osztani a krumplit meg a Bozsi utalvanyt. Nem csinalnak ok mar sehol semmit. a posvanyosra kihelyezett hangulatmero fidesz-cirkuszon kivul.
Sámannus
@karma1: Másképpen nem maradhatnak hatalomban, csak puccsal. A pénzzel csak kiröhögik éket.
Csizmás Kond
...Az vesse az első követ akinek tiszta a lelkiismerete. Horthy Magyarország kormányzója volt és ezt letagadni nem lehet. Voltak nála jobb és rosszabb vezetők is. Aki most ezért kiborul legtöbben olyan vezetőket istenítettek akik olyanok sem voltak mint Horthy.
1magyar
Akinek a felmenőit elküldte a Don-kanyarba meghalni, folyóba veszni, az horthy-t simán egy tetű gyilkosnak tartja. Pld. az én nagyapámat is.
A gazdagok meg fotelből várták a fejleményeket a "gróf úrral" együtt azok meg hősnek.
kolnidre
Kúro Dórát és családját akár élven is el lehetne temetni!
SystemError
@kolnidre: Kúró Dóra csak a lelkét adta el ezzel a párttal. Megmondom őszintén benne nagyot csalódtam. Nem azért mert szimpatikus lett volna előtte, egyszerűen nem ezt a tahó, eladott lelkű bábpártot néztem ki belőle. A kedves férjénél pedig nagyobb csúszómászó pondrót keveset látni. A ilyen kis férfiatlan komplexusos náci hülyegyerekek imádják Horthyt!
CsipkeRózsa
@Shikari: 11:56

Amennyiben elolvastad Koszpeko által belinkelt írást, rájössz, hogy ilyet kitalálni nem lehet, nincs olyan személy, aki ezt elképzelni tudná.
csak úgy....
@Shikari: téged ki hatalmazott föl,hogy a magyarság nevében beszélj?
horthy birtokán,még birkát sem örizhetté vóna, te nagyon kétes figura...
kereső
@Shikari: 14:14, de a magyarok ezt sem felejtik el: Clerk és Horthy megállapodtak. Mármint, hogy az antant elfogadja és támogatja Horthy hatalomra jutását, kivonja a román katonákat, viszont cserébe Horthy -a konszolidációhoz ragaszkodó antant követelésére- koalíciós kormányt alakít, kiírják a választást, és -ami a lényeg- aláírják majd a békeszerződést? Azt, amiből végül a "trianoni béke" lett.
Nessy
@kereső: Trianont előszeretettel varrják Károlyi nyakába! Pedig az akkori kormány diplomácia baklövései voltak a legfőbb oka! De hát egy száz éves eseményt mindenki úgy magyaráz, ahogy az érdekei, vagy a hite megkívánja. Hiszen még a közelmúlt forradalmával kapcsolatos tényeket is "félre lehet magyarázni". A történelmi események "magyarázatát" mindig a regnáló hatalom határozza meg.
Bölcs történelem tanárnőnk szerint: kérem, tanulják meg ki, mikor kivel harcolt, ki győzött. A többi magyarázat úgyis naponta változik. Az ötvenes évek elején valóban mindig akadt "tudós", aki szerint nem úgy volt az úgy volt, és akkor minden megváltozott. Pl. Területszerző háborúból, honvédő háború.
csak úgy....
lassan 100 év távlatából azon vitatozni,hogy bezzeg akkor és ha nem úgy lett vóna,akkor így vagy úgy!? minden esetre,ha az ükunokámnak egyszer eszébe jutna az az örültség,hogy köne egy szobrot állítani az orbán viktornak,...nem is tudom,hogy mit csinálnék örömömben vagy dühömben! majd meglátjuk,hogy addigra a politikai helyzet,hogy alakul és a másik,hogy 100 év múlva,tudje e valaki,hogy ki volt az a szarkeverö von felcsut...
kereső
@Nessy: Tökéletesen igaza volt a tanárnőnek. Máig érvényes- egy nagy fránya hibája van ennek a történelem átirásnak, túl sokan vannak még akik "élőben" élték át a rákosi, a kádár, korszakot- túl sokan, akiknek szülei, nagyszülei" meséltek" ha horthy korszakról, a háborúról- kevés olyan család van, aki nem veszitett el rokonát, barátját, szomszédját- .
És ha valaki csak Nemeskürty tanár úr " Requiem egy hadseregért" c. könyvét olvassa el , az hogyan dicsőitheti és mosdathatja ki a xarból a tömeggyilkost?Arra azért nem kéne olyan büszkének lenni, hogy a hős vitézt a gulágok gyilkosa mentette meg a felelősségre vonástól ( sztálin).
Eladott Ország
"Se Orbán, se Gyurcsány!" Jó, azért Orbán pénze jöhet. A mi hazánk a fidesz szekerét tolja! Mondhatnak, amit akarnak, de azon elég nehéz túllépni, hogy szinte folyamatosan olyan döntések születnek, amelyek a kormánypárt érdekeit szolgálják. Véletlen? Kötve hiszem. Persze nyilvánvalóan jó lenne azt gondolni, hogy a két párt nem egy és ugyanaz, ilyen álomba mégis fölösleges ringatni saját magunkat. A mi hazánk egy olyan párt/banda, amelynek vezetői minden gond nélkül kimondják azt, amit a fidesz vezetése ugyan sokszor gondol, mégsem nyilatkoztathat ki nyíltan. A fidesz már jó ideje bizonyította, hogy egy szélsőjobboldali párt, mégis úgy gondolják, ezt nyíltan kockázatos kimondani. Emiatt is jöhetett létre ez az új párt, amely nem riad vissza a rasszista, xenofób kinyilatkoztatásoktól sem.
Nessy
@kereső: Nagyon jó könyv volt. A háborút én még gyerekként, de életem párja kamaszként élte át, benne Budapest ostromát. Micsoda öröm volt, egy lelőtt paci! Tálakkal,mindenféle edénnyel,, kis baltával felszerelkezve mentünk mi is nagymamával hús beszerző túrára!
kereső
@Nessy: Én még akkor esetleg csak "álom" voltam, viszont édesapám majd tinédzserként katona, hadifogság - majd a gulág az Ural aljában. Csoda, hogy megszülettem. Egyik nagybátyám viszont ott tűnt el a Don-kanyarban, máig nem tudja a család, hogy hol.Lehet,hogy a "csendes-Don" a sirja.
advocat
Horthy nagyszerű volt! Neki köszönhetjük a fehér terrort (nem különbözött a vörösétől), a numerus clausust , a 38-as és többi zsidótörvényt, a munkaszolgálatot, a II. magyar hadsereg esetét - 150.000 magyar, nem számít - Szálasit, Budapest ostromát, stb.! Gratulálunk e szittya-lekű pártnak!
1magyar
@kereső: Az én nagyapámról is azt írták: eltűnt.
csak úgy....
@1magyar: üdvözölllek kolléga! az enyém sem került soha többé elö! a rákosi rendszer azzal jutalmazta a 3 árvás özvegy nagyanyámat,hogy 6 hónapra börtönbe küldték mert...csak! kulák vót a szentem.
Clavigo
Vazze,,,XXI-ik század,,EU tagság,,( míg ki nem basznak minket ),,oszt a tököm bojtja horti a legfontosabb probléma..??? ,,,Vazzze 2-3 naponta leírom,,( már én is unom ) ,,ez az ország egy komplett diliház.,tébolyda. .
csak úgy....
@Clavigo: ha szar a jelen és kilátástalan a jövö,akkor a föltételezett "dicsö" múlton lehet csemegézni..
kereső
@Shikari: Kuss! ott van fehéren, feketén! Horthy és "nemzeti hadserege" elárulták az országot- nem vették fel a harcot az antant/román seregekkel- csak a rongyos vörösök- és paktumot kötöttek az antant angol képviselőjével, a hatalom érdekében a békekötés aláirását igérve. Ez lett a "trianoni" béke, amit most előszeretettel varrtok Károlyi nyakába. És igen, kuss- mert qrvára elfogyott a tolerancia veletek szemben ,részemről.
kereső
@Shikari: Te szólitottál meg. És nem óhajtok sem veled, sem a hozzád hasonlókkal társalogni.
Rockxy
b@asszátok meg, de mindenki!
a múltat nem lehet se tervezni, se építeni!
mi lesz így a jövőnkkel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.