Orbán Viktor Facebook-oldalára tették ki azt az új Puskás Aréna tegnapi avatóján készült videót, amin elhangzik az Ismerős Arcok Nélküled című száma, amit a magyar válogatott mérkőzésen először adtak elő. Ezután beszélget Orbán Viktor miniszterelnök az új stadionról a dunaszerdahelyi előadókkal és kísérőikkel. 

A Puskás Ferenc stadion pénteki avatóján Orbán Viktor találkozott a Nélküled című számot éneklő határon túli gyerekekkel és kísérőikkel. Megdicsérte az előadást, majd a stadionról azt mondta:

Ötven évig mondták, hogy nem lehet, meg nem tudom, jó, jó, jó... Ha 10 millió ember nem tud megépíteni egy stadiont, akkor csukja be a boltot. Ne vicceljünk már, ez egy komoly ország!

A miniszterelnök utalása megállja a helyét, a stadiont valóban 10 millió ember építette, összesen 190 milliárd forintba került az államkasszából, vagyis olyan, mintha minden Magyarországon élő ember beleadott volna 19 ezer forintot – írja az Index.

Péntek este az uruguayi labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte a magyar csapatot a Puskás Aréna avató mérkőzésén, melyet telt ház, 65 114 néző előtt rendeztek. 

Orbán Viktor a stadionavatón: "Ha 10 millió ember nem tud megépíteni egy stadiont, akkor csukjuk be a boltot. Ne vicceljünk már, ez egy komoly ország!" – videó

A Puskás Aréna avatóján játszott Magyarország – Uruguay barátságos labdarúgó-mérkőzés 2019. november 15-én. MTI/Illyés Tibor

A világranglistán ötödik dél-amerikai rivális Edinson Cavani és Brian Rodriguez góljaival bő húsz perc alatt kétgólos előnyre tett szert, majd a 24. percben Szalai Ádám lőtte az új stadion első magyar találatát, amellyel a végeredményt is beállította. Marco Rossi szövetségi kapitány két újoncot is avatott: a 71. percben Szalai Attilát, míg a 75. percben Nagy Zsoltot cserélte be. A magyarok történetük során először kaptak ki Uruguaytól, eddig egy győzelem mellett kétszer döntetlent játszottak. 

Forrás: Index, 444.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

antal100
Hány stadiont kell építeni egy 10 milliós " komoly" országnak? Mert most csak " egy" stadionról beszélt. A részegen hazatért férjet kérdezi a felesége: mennyit ittál megint? Válasz: egyet, mindig csak egyet. Viktorunk mindig mellébeszél, csúsztat, hazudik. Még a kertje végébe épített stadionról is elfeledkezett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Na akkor kezdhetjük is a becsukást, mert 10 millió ember nem képes fenntartható-és hatékony egészségügyet, oktatást, szociális ellátást létrehozni és fenntartani. Nem képes gondolkodni- és elzavarni azt a diktatórikus hatalmat, amely a közpénzt diktátorának hobbijára, a saját és kliensei/családjai/ vagyoni gyarapodására forditja, ellopva a jelent,és meglopva jövőt- , szembe menve a történelmi szükségszerúséggel a 21.században létrehoz egy tömeggyilkos által fémjelzett múltat, egy középkori feudális függést jelentő társadalmat, szolga népet- lehajtott fejjel és meghajlott gerinccel. Te tetted ezt orbán. A pokolban van a helyed, a kiszolgálóiddal együtt- akik eladták neked nem csak saját lelküket, de több millió ember életét, jövőjét, feláldoznak egy országot a hatlmad megtartása érdekében. Te nem miniszterelnök vagy, nem "szolgálsz"-te uralkodsz, és uralkodni vágysz mindenen, és mindenkin. És lassan tömeggyilkossá válsz, mert akik elhunynak az eü állapota miatt, az mind a te lelkeden szárad.
nevemnick
Dakota közmondások:
A nemzeti hősök többet ártottak az emberiségnek, mint az orvostudomány.
Addig kell ütni a lovat, amíg még meleg.
Inkább fuss, mint gurulj.
Lassan mondom, hogy mások is megértsék: le kell szállni arról a lóról, amelyik megdöglött.
Jobb ma egy lófej, mint holnap a túszok.
Vannak dakoták, és még dakotábbak.
Egy dakota nyomolvasó nem téved el, csak nem tudja, hol van.
Segíts magadon, és a Bankod is megsegít.
A pénz beszél, a kutya rágós.
Aki másnak vermet ás, az a négyes metrón dolgozik.
Kutyából nem lesz szalonna, de pörkölt simán.
Egyik 19, a másik 15,833+ÁFA.
Szükség törvényt ront.
Vér nem válik vízzé, maximum vérplazmává.
Nem hazudunk, csak nem bontjuk ki a tények minden apró részletét.
Ha kisebbségi csimoták potyognak az égből, a tornádó nagyon közel jár.
Az étel ízét a nátrium-glutamát adja meg.
A forradalom után csak forradalmárok maradnak.
Ahol vakarják, ott nem használt a gombaellenes kenőcs.
Ha úszni nem tudsz, tanulj meg vízen járni.
Ha szemfüles vagy, nem látsz ki az usankád alól.
Bármilyen rosszmájú vagy is, a keselyű annak is örülni fog.
Bolonddal ne törődjél, még a barátjának néznek!
Vagy megszoksz, vagy... úgy szétverem a pofádat, hogy többet nem panaszkodsz soha.
Csóka csókának nem vájja ki a szemét, ha nem éhes.
Minden csoda addig tart, amíg le nem bukik a trükkmester.
Aki lassan jár, az mindenünnen elkésik.
A politikust hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.
A szex már nem az igazi, amióta a nők is élvezik.
Tanúból lesz a legkönnyebben vádlott.
Az alma előbb-utóbb leesik a fájáról.
A szomszéd fűje mindig jobb hallucinogén.
Jobb ma egy tapír, mint holnap egy vámpír.
Jobb ma egy praliné, mint holnap két proliné.
Aki tapló, az tapló.
Peller Anikó
@fideszes gyökér: Ja, de a fáraó mindig csak egy piramist épített.

Ez a gyökér meg minden hónapban egyet.
simmering73
"Futballstadiont építenek egy olyan országban, ahol nincsenek rendes kórházak, iskolák, és ahol negyven éve nincs futball. A maradékát Orbán számolta fel, amikor megszüntette az MLSZ függetlenségét (is), és egy Fidesz-bajnokság zajlik. Felszámolta a versenysportot éltető piaci viszonyokat, egy mesterséges képződmény az egész magyar futball, amit az akarnok közpénzből tart el. Még a falusi csapatából is NB I-es csapatot csinált. Nem mintha a Felcsút csapata ilyen erős lett volna és saját erejéből jutott volna az elsőosztályba, hanem közpénzből vásároltak össze egy csapatot a falunak, építettek stadiont neki."
nepszava.us/bartus-laszlo-puskas-arena-a-torkodat-is-tiszticssa/
advocat
Nem a 10 millió sok, hanem a 190 milliárd! Ami forint. És még atlétikai pálya sincs!
kissé felnőttem
szerintem téged kéne már becsukni mert ez kb a 27- ik amit épittetsz magadnak jobb ha szembesülsz ezzel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.