Eltűnt emberi hangról, megunt ruhákhoz hasonlóan levetett polgárokról írt a fideszes publicista.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@Shikari: nyugodj meg lesz, bár te akkora hazamenekülsz!!! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Mélyen szántó (poszt)trauma

„ (Pilhál György nem tartozik a kifejezetten befolyásos kormánypárti publicisták közé), ”

Mottó:
a polgári köröknek kb. annyi köze van az európai értelemben vett polgársághoz, mint a publicistáknak a propagandistákhoz

FT (ami szeretném remélni nem a szakmában közismert rövidítés lenyúlása akar lenni) a derék index.hu újságírója, aki nem igazán büszke a nevére lekendező cikket rittyentett arról, hogy mit nem olvasott a párt központi napilapjában. Az opus annak ürügyén írodott, hogy „Az október 13-i választás után többféle narratíva született a Fideszben és környékén arról, hogy mi is történt pontosan” mozgalom jeleket vél felfedezni.
Mármint arra vonatkozóan, hogy „Orbánnak címzett kritika jelent meg a kormánylapban”. Maga a „kritika” nem igazán érdekel, annál is inkább, hogy a magamfajta régebben született emberekben akár déjà vu érzést is kelthet; emlékezvén a Népszabadság egy-két írására a Komocsin „lázadás” (gyengébbeknek a mi drága jó Hóbagolyunk mentora, amire persze a mai matyar emlékezetpolitika atyamestere nem szeret emlékezni) idején a „néptől való eltávolodás” dumájával.
Az én olvasatomban a derék – na jó rendszeres olvasója vagyok, így azt hiszem értem a gondolkodását – szerző nagyon más mint azt az indexes nick-el takaródzó szerint.
Kezdjük az elején. Rögzíti, hogy szerinte: „A szombati Magyar Nemzetben megjelent egy szöveg, ami nem igazán a szerző személye miatt érdekes (Pilhál György nem tartozik a kifejezetten befolyásos kormánypárti publicisták közé), hanem inkább az állításai miatt. ”.
Nos a dolog úgy áll, hogy persze azt nem tudom, hogy befolyásos-e, sőt igazán azt sem, hogy ki a befolyásos. Nem, nem úgy általában, hanem abban a struktúrában, amit Fidesznek szokás nevezni.
Azonban, hogy publicista – még ha ott van fosztóképzőként a kormánypárti jelző is – lenne??? Nos tartok tőle, hogy még fityesz-matyarul sem. S az ebbéli vélekedésemet nem csak azért érzékelem, mert rendszeresen olvasom ennek a Bayer epigonnak...
RonaGyuri
@RonaGyuri: fpéyt...

Azonban, hogy publicista – még ha ott van fosztóképzőként a kormánypárti jelző is – lenne??? Nos tartok tőle, hogy még fityesz-matyarul sem. S az ebbéli vélekedésemet nem csak azért érzékelem, mert rendszeresen olvasom ennek a Bayer epigonnak az irkodmányait (rendszeres olvasóm nem túl ritkán találkoznak a nevével), maga ez a „mű” (ami egyébként a szerző újabb saját rovatának „Mélyszántás” beharangozója) is sokat elárul a szerzőjéről.
Már a főoldali kínálója sem piskóta:
„MÉLYSZÁNTÁS
Polgári körök

Most induló kisvállalkozásom első sorai ezek. Jámbor célom: kicsit mélyebbre ásni a szokottnál. A rovatcím is – Mélyszántás – erre utal. A földről merengek majd, erről a megmaradt maroknyiról…
PILHÁL GYÖRGY”
Csak a legfontosabb mondatokat idézem:
„Amikor először találkoztunk, egymásra mosolyogtunk, és te azt mondtad: Hallgass a szívedre! És mi hallgattunk, mentünk utánad. Veled. Nem bántuk meg. Szép volt, fölemelő, még akkor is, ha olykor beleszaladtunk valami rosszba. ” még csak-csak,de
„Kiállunk melletted, pedig igazából már csak kevesen tudják, mi van körülötted”,
és „mi itt vagyunk, a híveid maradunk, velünk bármit megtehetsz.”,
valamint „Legyél újra a régi, a kedves, a szerethető!””.
Azonban a lényeg:
„Még abban az évben tízezernél több polgári kör alakult. Minden ellenzéki politikus kiment a terepre, a nép közé. Pezsgőbb nemzeti buzgalmat már régen látott az ország. Csodát csináltak a polgári körök. Magam is jártam a vidéket, vitákra, lakossági fórumokra hívtak, szinte alig maradt üres hétvégém. Még a jelszóra is emlékszem: „Készenlét és mozdulás, ha eljön az idő!”.”!
Sziszifusz
@Shikari: 05:43
" nyomorult ellenzéki csürhe"
Nem gondolod, hogy ez kijelentés túl erősre sikerült ?
Szerintem nem.
Hát igen, rád is vonatkozik a szállóige: " A stílus maga az ember."
Sziszifusz
@Shikari: 06:23
Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal és a magyarsággal. Ő ellene politizálni nem hazaárulás, hanem pont a haza védelme.
Azok akik akasztást, lincselést vizionálnak, elkeseredett primitív emberek, helytelenül teszik. Ilyenek a Fideszes oldalon is vannak.
A korrupciós ügyek felderítése, az egyszer biztosan megtörténő, kormányváltás utáni elsődleges feladatok egyike lesz. Akkor, aki bűnösnek bizonyul, azt bizony meg kell büntetni, el kell zárni. Ez jogos elvárás mai és a jövőben is a társadalom részéről.
RonaGyuri
@Shikari: nyugodj meg lesz, bár te akkora hazamenekülsz!!! =))
Sziszifusz
@Shikari: 07:06
Értsd már meg végre, Orbán Viktor nem egyenlő a magyarsággal. Ő, illetve az ő nemzetellenes politikája ellen agitálnak.
Aki Én
@Shikari: csak halkaj jelzem, hogy a NEMfideszesek 3x annyian vannak. ...lehet 4x.
volvós
A fotó bal oldalán álló 2 dagadt, tokás [email protected]ó köcsög...a fővadász és a disznóóltakarító bugris !
volvós
@Aki Én: 09:09
Hagyni kell ezt a bugris b.zit, nem érdemes hozzászólni, egy narancsos patkány
fizetett troll...
RonaGyuri
@Shikari: @Shikari: te szaros román pribék nem te mondod meg, hogy ki a magyar! =))
silber13
@durbincs: Kuss buzeráns templomgyalázó templom fosztgató!
silber13
@durbincs: " Tajrészeg" Húú de bunkó!:-))))
@durbincs: Kuss buzeráns templomgyalázó templom fosztgató!
kokopelli
@silber13: nem tudja a bunkója,hogy az "tajtrészeg"! Erőlteti a magyart a "getra" idegen!!
A hiányos nyelvtudását,az általa viccesnek talált tudatlan "hejjesírásal" próbálja palástolni!..
ő csak egy fizetett "fityiszes" gyökér!!!
Rockxy
hijábano.
a diktatúra az nem egy sörös-virslis majális.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.