Lázár János szombaton Kenderesre látogatott, és virágot vitt Horthy Miklós sírjára – írta meg az Index.

A fideszes képviselő egy Facebookra feltöltött videóban arról beszél, hogy Horthy száz évvel ezelőtt "bajtársaival és szövetségeseivel megmentette Magyarországot".

Hős katona volt, igaz magyar hazafi, akire főhajtással kell emlékeznünk

- mondja Lázár a videóban.

Üldöztetünk, de el nem hagyatunk; tiportatunk, de el nem veszünk. (2Kor. 4,9)

1919. nov. 16. – 2019. nov. 16.

- írta Lázár a megosztott videó mellé.

A Mi Hazánk Mozgalom lovas és fáklyás felvonulással emlékezett Horthy Miklós száz évvel ezelőtti, 1919. november 16-i, fővárosi bevonulására szombaton Budapesten, amiről ITT írtunk. A fáklyás menetről Karácsony Gergely azt mondta, hogy undorodik a Fidesz fiókpártjának eseményétől.

Forrás: Index

Címlapkép: Facebook/Lázár János hivatalos oldala

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Felfordul a gyomrom ettol az egesztol... Es nincs, aki megallitsa oket
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
@Csizmás Kond: Hol? Elmennék és vinnék rá virágot! Megérdemli.
Csizmás Kond
@namihami: ...ugyanúgy mint a másik, van akinek ez az ellenség van akinek a másik.
Én nem ismertem Horthyt csak Hornt és ismerem, lagalábbis olvastam a multjáról, pufajkás géppisztolyos kommunista volt aki egy idegen hatalom önkénteseként ügyködött.
namihami
@Csizmás Kond: Az idegen érdekek kiszolgálása egy Horthy nevűre is elmondható. Csupán az általa és közreműködése révén, igazolhatóan bekövetkezett áldozatok száma, a másikéhoz képest (akikről igazolható adat nincs) több/száz/ezerszeres léptékű. És ezt az egyik, a sz@ros életét féltve, a harci cselekményektől többezer kilométerre, ártatlan kiszolgáltatottak vére árán tette. (na, melyik húzta a belit?)
És ehhez egyiket se kell személyesen ismerni.
Csizmás Kond
@namihami: Nem szándékom történelem órát tartani de ha kerül rá időd ne halogasd és olvasgass a második világháborúról, és biztos vagyok hogy változni fog a véleményed.
Ami meg a két illető közötti felelősségét és tetteiket illeti, hát azt összehasonlítani sem lehet, még viccnek is rossz. A megítélés meg abban rejlik, hogy ki mennyit, kitől és hol tanult, mert a történelem nem az amit egy rendszer elmond saját magáról, hanem az ami aaz adott időben megtörtént, és ami ugyanúgy le van írva mint a kiforgatott változat csak időt kell szentelni az elolvasására.
kereső
Vitéz nagybányai Horthy Miklós levele Hitlerhez, 1943. május 7-én.

Excellenciás uram!

Excellenciád baráti meghívását követve folyó hó 16-án a klessheimi kastélyba utaztam, hogy a szövetségi viszonynak és a közös érdekeknek megfelelően kicseréljük gondolatainkat az együttműködésünkre vonatkozó kérdéseket illetően.

Minthogy nagy jelentőséget tulajdonítok az országaink közötti nyílt és bizalomteljes kapcsolatok változatlan fenntartásának, kötelességemnek tartom, hogy kellő részletességgel válaszoljak azokra a szemrehányásokra, amelyeket az ebből az alkalomból tartott hosszú megbeszéléseink során nekem tettek.

Az egyik szemrehányás arra vonatkozott, hogy Magyarországon állítólag túl enyhén kezelik a zsidókat. Ebben a kérdésben minden elbizakodottság nélkül hivatkozhatom arra, hogy annak idején én voltam az első, aki szót emeltem a zsidók destruktív magatartása ellen, és azóta megfelelő intézkedéseket tettem befolyásuk visszaszorítására. Emiatt az akkoriban új irányzat miatt országomat Németország és az egész többi világ bojkottálta. Az általam hozott intézkedések azonban gyakorlatilag elvették a zsidóktól azt a lehetőséget, hogy tovább gyakorolják káros befolyásukat az ország közéletére. Hogy ennek folyamán micsoda óriási nehézségeket kellett legyőzni, az abból a körülményből adódik, hogy a kereskedelem és az ipar annak előtte majdnem teljesen a zsidók kezében volt.

A zsidók fokozatos kikapcsolására vonatkozó további intézkedések folyamatban vannak, s amint meg lesznek teremtve elszállításuk feltételei, ezt végre is fogjuk hajtani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.