Lázár János szombaton Kenderesre látogatott, és virágot vitt Horthy Miklós sírjára – írta meg az Index.

A fideszes képviselő egy Facebookra feltöltött videóban arról beszél, hogy Horthy száz évvel ezelőtt "bajtársaival és szövetségeseivel megmentette Magyarországot".

Hős katona volt, igaz magyar hazafi, akire főhajtással kell emlékeznünk

- mondja Lázár a videóban.

Üldöztetünk, de el nem hagyatunk; tiportatunk, de el nem veszünk. (2Kor. 4,9)

1919. nov. 16. – 2019. nov. 16.

- írta Lázár a megosztott videó mellé.

A Mi Hazánk Mozgalom lovas és fáklyás felvonulással emlékezett Horthy Miklós száz évvel ezelőtti, 1919. november 16-i, fővárosi bevonulására szombaton Budapesten, amiről ITT írtunk. A fáklyás menetről Karácsony Gergely azt mondta, hogy undorodik a Fidesz fiókpártjának eseményétől.

Forrás: Index

Címlapkép: Facebook/Lázár János hivatalos oldala

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Felfordul a gyomrom ettol az egesztol... Es nincs, aki megallitsa oket
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Felfordul a gyomrom ettol az egesztol... Es nincs, aki megallitsa oket
karma1
Egyebkent mi az. hogy "hos katona volt"? Azert, mert folyton a diszegyenruhajaban ellentengernagykodott? Mikor volt kint a fronton? Nekem az a hos, aki a katonaival egyutt kint van a fronton, vagy a hatorszagban veszelyes helyen. Ez a majom meg csak paradezni tudott, mint egy nagysagos ur - semmi tobb. Az irodajaban uldogelt, es egymas utan hozta a zsidoellenes torvenyeit, intezkedeseit
justhpeter
Lázár is beáll a fideSS-kdnp-mi hazánk csürhébe. Érthető. Azon az oldalon csak a volt náciknak, a mostani náciknak és a leendő náciknak van helye. Viktort majd megválasztják nemzetvezető testvérüknek. A sajtóban pedig kampányt indítanak, hogy őket ne fasisztázza senki .
vacsi
Először is, Horthy nem volt katona, hős meg különösen nem! 600 ezer magyar zsidó halála (öregek, nők, gyerekek, csecsemők, és persze, a férfiak) szárad a lelkén, meg azok élete, akik a Don-kanyarban pusztultak el! Ennél korábban, a fehérterror is az ő nevéhez fűződik, különítményesei a tanyákat, zsidó boltokat rabolták, mondván, hogy kommunistákat keresnek. Mi volt ebben a hősiesség?!
kereső
@vacsi: az, hogy román segédlettel foglalta el Budapestet, az ,hogy engedte a románoknak elfoglalni a fél országot.Igazán hősiesen védte meg az országot, a határtól 2000 km-re százezrek halála arán, amelynek egyenes következménye volt az ország negyven éves megszállása az oroszok által,az, hogy az ország sztálin érdekszférájába került. van mit ünnepelni, hiszen a mai utódai ugyanazt teszik- mint a nagy hős, elárulják az országot, kiszolgáltatják egy tömeggyilkosnak, háborús bűnösnek, a kgb utódjának,és ismét orosz érdekszférába viszik az országot.
Hányok én tőletek lázár!
Gauntlet
Jó kis gumicsont ! addig sincs szó lopásról! ugorjunk !
kereső
Nem lázár volt az egyetlen fidesses- csatlakozott hozzá boldog istván ogy.képviselő is : " köszönet és hálla a kormányzó úrnak, hogy a vörös rongyokba öltöztetett Budapestet ismét a nemzet fővárosává tette"-

"A képviselő úr vajon azt is ünnepli, amiben Clerk és Horthy megállapodtak? Mármint, hogy az antant elfogadja és támogatja Horthy hatalomra jutását, kivonja a román katonákat, viszont cserébe Horthy -a konszolidációhoz ragaszkodó antant követelésére- koalíciós kormányt alakít, kiírják a választást, és -ami a lényeg- aláírják majd a békeszerződést? Azt, amiből végül a "trianoni béke" lett.

Ezekről valahogy nem esik szó a képviselő úr bejegyzésében. Igaz, a Mi Hazánk felvonulásán sem."
Sámannus
Egy koszos patkány volt, nem hős. Azok voltak hősök akiket a frontra küldött fegyver nélkül szarházikám..
Mocskos disznó vagy csak, aki a moslékon él, hogy kitartott lehessen.
kokopelli
"A történelem az,amiben az utókor megegyezik!" (...egy okos embertől..)
Ergo egy nagy rakás ß@r,vagy egy nagy rakás csoki!
Qqberci
A lóbányai lovastengerésznek max egy lófax jár...
Szerencsi Irma
@vacsi: 600ezer ?-azért ennek nézz utána. De nem lennél iktt ha Horthy nem lett volna. A magyaroknak Ő tiszteletre méltó embere.
Csizmás Kond
Amikor Horthyra is annyi áldozatot lehet ráfogni mint a kommunistákra akkor el lehet itélni.
karma1
@Szerencsi Irma: Bizony 600 000 ... A Don kanyarba rossz felszerelessel a biztos halalba kuldott katonak is az o szamlajara irandok...Nem kell neki utana nezni,... O tudja... O IS@vacsi:
namihami
@Csizmás Kond: Ne csak a számot vedd figyelembe, de az arányokat is. Mert a sztálini ""kommunizmus"" (ami se itt se ott nem volt) több áldozattal járt, de nem 10 millió volt a kiinduló emberszám.
Ami persze se ezt, se azt nem ment/het/i fel. Gyilkos mindkettő.
@Szerencsi Irma: Ennek már Nemeskürty professzor utánanézett. Ezt a számot éppen ő adta meg. Ő pedig még az ultrajobb oldalon is elég hiteles kell, hogy legyen. A ""tiszteletre méltóság"" mint jelző? Egy Hitler csicska, állampolgárait a náciknak kiszolgáltatóra---mint pozitív jelző? Kissé erős...
kolnidre
Lázár sirját nagyon szívesen lepisálnám.Bárcsak eljönne már az ideje.
Nyírfa
Horthy a legnagyobb magyar hazaáruló. Utána szoros követéssel Orbán az ezüstérmes , de abban vélhetően csak Európa politikai fejlettsége és erkölcsi elkötelezettsége akadályozza meg, hogy ne szárnyalja túl őexellenciáját.
A trónkövetelő Lázár annyiban különbözik Orbántól, hogy, míg az utóbbi téveszmékkel küszködő beteg ember - ami, persze ,nem menti fel a felelősség alól -, ő , látható pszichés zavarok nélkül elvetemült.
Dicsfényre vágyó dicstelenek.
Nyírfa
Nem csak a fideszdíszlet mihazánktól undorodom, hanem a fidesz egész vezérkarától az őket kiszolgáló holdudvarig , en bloc.
Csizmás Kond
@namihami: ...gyilkos mindkettő de az egyiknek, az egyik képviselőjének állíthatnak szobrot a másiknak nem...hogy van ez ?
kereső
@Szerencsi Irma: 11:13 kevesled? @vacsi számát? Nos akkor én mondok egy másik számot: Magyarország 2. vh. ember vesztesége 830-950 ezer fő. Ebből katona-munkaszolgálatos:340-360 ezer fő. A többi civil. Ez az akkorilélekszámhoz viszonyitva 6,73 %, amely a háborús országok közül a negyedik legmagasabb arány. Köszönjük a "hős, vitéz horthynak".
A tények makacs dolgok- még akkor is, ha éppen most az a divat, hogy átirják-és meghamisitják Magyarország legújabbkori történelmét.
CsipkeRózsa
Lázárról nem gondoltam volna, hogy eddig ő is eljut.
CsipkeRózsa
Nem tudom, mi a helyes sorrend, Hitler, Horthy, Orbán?
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Lázár azóta nem áll meg előttem, amióta kijelentette, hogy mindenki annyit ér, amennyije van. Éppen most említettem meg egy bejegyzésben, Karácsonnyal kapcsolatban Ghandi nevét - Lázár értékrendje szerint hol szerepelne az indiaiak Buddha után legnagyobb tanítója, politikusa?
A sorrend, Rózsa, így tökéletes. És, ha Lázár utódnak tekinti magát , beállhat mögéjük.
vacsi
@Szerencsi Irma: Nyugodj bele, pontosan tudom! Miből gondolod, hogy én nem lennék itt Horthy nélkül?! Én bizonyára itt lennék, Téged nem tudlak megítélni. Arról meg, hogy ki a magyarok tiszteletre méltó embere, nekem más a véleményem: szerintem nem az, aki százezreket küldött a halálba!
CsipkeRózsa
@Eriksson: Ne túlozzon, aki ezt kitalálta, Merkel nem való arra a képsorra, ő nem ártott senkinek, normálisan gondolkodik, együttérző. Hülye, aki odahelyezte őt!
Eriksson
@CsipkeRózsa: Gondolkodj el. Ezek az emberek azok, akik a legnagyobb súllyal rendelkeztek Európa múltjával, jelenével, jövőjével. Melyik sáfárkodott jól a hatalmával?
Eriksson
@Eriksson: Hogy kerülhetne a soraikba Horthy, Orbán?
CsipkeRózsa
@Eriksson: Magyarország "jótevői", ők tartoznak oda.
1magyar
Talán ő vezette a magyar katonákat a Don-kanyarba?
Eriksson
@CsipkeRózsa: Éppen a linkkel megjelenítettek a legnagyobb jótevői Magyarországnak. A többi csak következmény.
advocat
Horthy nagyszerű volt! Neki köszönhetjük a fehér terrort (nem különbözött a vörösétől), a numerus clausust , a 38-as és többi zsidótörvényt, a munkaszolgálatot, a II. magyar hadsereg esetét - 150.000 magyar, nem számít - Szálasit, Budapest ostromát, stb.! Lázár te vagy a faszagyerek!
namihami
@Csizmás Kond: Hol botlottál hazánkban Sztálin szoborba? Legfeljebb a Szoborparkban lehet még mutatóban, talán.
Az Oroszország-beli Sztálinokat pedig éppen Nagyvezéretek példaképe, a Mégnagyobb Putyin Putyinovics tűri meg. Legfeljebb ennyire közvetett úton-módon kapcsolódhat ide.
Csizmás Kond
@namihami: Sztálinéba nem botlottam de Hornéba igen...
F_Viktor
Családomban 7 kicsi gyereket tett fél-árvává, már csak ezért is ha agymosott fityeszes gazember lennék, akkor is egy gyilkosnak tartanám horthyt!
namihami
@Csizmás Kond: Hogy került most ide Horn?
És neki (bár nem tudom hol van itthon), de Németországban szobra is és utcaneve is van. És nem a hitleri Németországban.
Ezek szerint többet tudott, mint Horthy, mert neki egyik sincs.
advocat
@Csizmás Kond: Hol? Elmennék és vinnék rá virágot! Megérdemli.
Csizmás Kond
@namihami: ...ugyanúgy mint a másik, van akinek ez az ellenség van akinek a másik.
Én nem ismertem Horthyt csak Hornt és ismerem, lagalábbis olvastam a multjáról, pufajkás géppisztolyos kommunista volt aki egy idegen hatalom önkénteseként ügyködött.
namihami
@Csizmás Kond: Az idegen érdekek kiszolgálása egy Horthy nevűre is elmondható. Csupán az általa és közreműködése révén, igazolhatóan bekövetkezett áldozatok száma, a másikéhoz képest (akikről igazolható adat nincs) több/száz/ezerszeres léptékű. És ezt az egyik, a sz@ros életét féltve, a harci cselekményektől többezer kilométerre, ártatlan kiszolgáltatottak vére árán tette. (na, melyik húzta a belit?)
És ehhez egyiket se kell személyesen ismerni.
Csizmás Kond
@namihami: Nem szándékom történelem órát tartani de ha kerül rá időd ne halogasd és olvasgass a második világháborúról, és biztos vagyok hogy változni fog a véleményed.
Ami meg a két illető közötti felelősségét és tetteiket illeti, hát azt összehasonlítani sem lehet, még viccnek is rossz. A megítélés meg abban rejlik, hogy ki mennyit, kitől és hol tanult, mert a történelem nem az amit egy rendszer elmond saját magáról, hanem az ami aaz adott időben megtörtént, és ami ugyanúgy le van írva mint a kiforgatott változat csak időt kell szentelni az elolvasására.
kereső
Vitéz nagybányai Horthy Miklós levele Hitlerhez, 1943. május 7-én.

Excellenciás uram!

Excellenciád baráti meghívását követve folyó hó 16-án a klessheimi kastélyba utaztam, hogy a szövetségi viszonynak és a közös érdekeknek megfelelően kicseréljük gondolatainkat az együttműködésünkre vonatkozó kérdéseket illetően.

Minthogy nagy jelentőséget tulajdonítok az országaink közötti nyílt és bizalomteljes kapcsolatok változatlan fenntartásának, kötelességemnek tartom, hogy kellő részletességgel válaszoljak azokra a szemrehányásokra, amelyeket az ebből az alkalomból tartott hosszú megbeszéléseink során nekem tettek.

Az egyik szemrehányás arra vonatkozott, hogy Magyarországon állítólag túl enyhén kezelik a zsidókat. Ebben a kérdésben minden elbizakodottság nélkül hivatkozhatom arra, hogy annak idején én voltam az első, aki szót emeltem a zsidók destruktív magatartása ellen, és azóta megfelelő intézkedéseket tettem befolyásuk visszaszorítására. Emiatt az akkoriban új irányzat miatt országomat Németország és az egész többi világ bojkottálta. Az általam hozott intézkedések azonban gyakorlatilag elvették a zsidóktól azt a lehetőséget, hogy tovább gyakorolják káros befolyásukat az ország közéletére. Hogy ennek folyamán micsoda óriási nehézségeket kellett legyőzni, az abból a körülményből adódik, hogy a kereskedelem és az ipar annak előtte majdnem teljesen a zsidók kezében volt.

A zsidók fokozatos kikapcsolására vonatkozó további intézkedések folyamatban vannak, s amint meg lesznek teremtve elszállításuk feltételei, ezt végre is fogjuk hajtani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.