A 2002-es választási vereség után éltre hívott, de a 2010-es győzelemmel elfelejtett polgári köröket sírja vissza a kormányszócső. Sosem látott keménységgel szól be Orbánnak.

Orbánt kritizálja a Magyar Nemzet – nem kímélik a miniszterelnököt

A szombati Magyar Nemzetben Pilhál György jegyzi azt a publicisztikát, amely szerint :

Bár a „címzett” nevét kihagytam, kis fantáziával ki lehetett találni… „Ezt most végre meg kell beszélnünk! […] Te is érzed: ami most közöttünk történik, már nem a régi. Amikor először találkoztunk, egymásra mosolyogtunk, és te azt mondtad: Hallgass a szívedre! És mi hallgattunk, mentünk utánad. Veled. Nem bántuk meg. Szép volt, fölemelő, még akkor is, ha olykor beleszaladtunk valami rosszba. […] A gondjainkat megosztottuk, kibeszéltük, s ha összekaptunk is néha, annak sem volt éle. Egymásért civódtunk. Akkor még őszinte voltál! […] Már nincsenek közöttünk őszinte tereferék. Egyre ritkább, hogy végighallgatsz bennünket. Ha mégis, akkor sem érdekel igazán a mi véleményünk. Teszed, amit jónak látsz. […] Kiállunk melletted, pedig igazából már csak kevesen tudják, mi van körülötted. Te tényleg úgy érzed, még minden a régi? Nem lehet, hogy tévedsz? Te megszoktál, és túlléptél rajtunk. Talán mert tudod, hogy mi itt vagyunk, a híveid maradunk, velünk bármit megtehetsz. […] Ne tedd! Legyél újra a régi, a kedves, a szerethető!”

A publicista ezt követően a polgári körökről jelenti ki:

"Pezsgőbb nemzeti buzgalmat már régen látott az ország. Csodát csináltak a polgári körök. Magam is jártam a vidéket, vitákra, lakossági fórumokra hívtak, szinte alig maradt üres hétvégém."

Aztán, mindjárt az első kétharmad után, máról holnapra elfelejtették a polgári köröket. Már nem volt kíváncsi rájuk a politika. Kinőtte őket. Levetette, mint egy megunt ruhát. A polgár – a lelkes, csupa szív aktivista – megtette a kötelességét. A polgár mehet… Vele együtt, ahogyan Bencsik is írja, szép lassan „eltűnt az emberi hang”… Most látni csak, milyen kár."

(Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Forrás: Magyar Nemzet

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
"Talán mert tudod, hogy mi itt vagyunk, a híveid maradunk, velünk bármit megtehetsz."

És nem látják, hogy ez a "velünk bármit megtehetsz" egyenes út a diktatúrába. Egy demokrata soha nem mondana olyat, hogy vele bármit meg lehet tenni ami ellenkezik a meggyőződésével. Na ezért van az, hogy a demokrata oldalon lehet vitákat látni, a diktatúrába hajló oldalon meg csak hallgatnak, mert személyi kultusz van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@human: Itt sem mondta azt senki, hogy vele bármit meg lehet tenni, ami ellenkezik az elveivel.
Jozefina
Repedeznek a fidesz-kdnp falai!!! Egy pici lökés és összedöl, maga alá temetve az elmúlt évek ámokfutásait!!!??
Yoda69
Hol van itt a kritika? Ez csak egy sirankozas a múltról. Akinek ép esze volt az már az első fideSS kormányzás alatt kiismerhette orbánt.
Akik pedig 2010 ota hatalomban tartják azok szamoljanak él a saját lelkiismeretukkel.
Klubtag
Polgári körök - ugyan már - azok a "békés" idők már rég elmúltak. Most már janicsár-iskola (olyan terrorista-gyanus) befogadása a sikk. Ott lehet tanulni "demokráciát" az erdogáni jegyzetekből...Orbán tanulmányai már nagyban folynak...gyakorlati képzésre meg a türk tanácsba jár.
tudode
Valahol mentálisan nem kerek őfélesége, mert amikor Bernard LEVI ELTÖLTÖTT VELE KÉT Ú RÁT, AZT A következtetést vonta le, hogy
.
hvg.hu/itthon/20190411_BernardHenri_Levy_Orban_a_legfelhaboritobb_gazember
.
Ezen lívül a pedigréje is bizonyitja Levi minősítését, ország világ előtt, hogy
.
nepszava.us/orban-stromanja-neven-sokkal-nagyobb-van-mint-eddig-gondoltak/
.
???
Rockxy
jaaj ez a pilhál!
"Teszed, amit jónak látsz."
lófaszt kedves pilhál!
amit a nemzetközi nagytőke jónak lát.
különbség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.