A 2002-es választási vereség után éltre hívott, de a 2010-es győzelemmel elfelejtett polgári köröket sírja vissza a kormányszócső. Sosem látott keménységgel szól be Orbánnak.

Orbánt kritizálja a Magyar Nemzet – nem kímélik a miniszterelnököt

A szombati Magyar Nemzetben Pilhál György jegyzi azt a publicisztikát, amely szerint :

Bár a „címzett” nevét kihagytam, kis fantáziával ki lehetett találni… „Ezt most végre meg kell beszélnünk! […] Te is érzed: ami most közöttünk történik, már nem a régi. Amikor először találkoztunk, egymásra mosolyogtunk, és te azt mondtad: Hallgass a szívedre! És mi hallgattunk, mentünk utánad. Veled. Nem bántuk meg. Szép volt, fölemelő, még akkor is, ha olykor beleszaladtunk valami rosszba. […] A gondjainkat megosztottuk, kibeszéltük, s ha összekaptunk is néha, annak sem volt éle. Egymásért civódtunk. Akkor még őszinte voltál! […] Már nincsenek közöttünk őszinte tereferék. Egyre ritkább, hogy végighallgatsz bennünket. Ha mégis, akkor sem érdekel igazán a mi véleményünk. Teszed, amit jónak látsz. […] Kiállunk melletted, pedig igazából már csak kevesen tudják, mi van körülötted. Te tényleg úgy érzed, még minden a régi? Nem lehet, hogy tévedsz? Te megszoktál, és túlléptél rajtunk. Talán mert tudod, hogy mi itt vagyunk, a híveid maradunk, velünk bármit megtehetsz. […] Ne tedd! Legyél újra a régi, a kedves, a szerethető!”

A publicista ezt követően a polgári körökről jelenti ki:

"Pezsgőbb nemzeti buzgalmat már régen látott az ország. Csodát csináltak a polgári körök. Magam is jártam a vidéket, vitákra, lakossági fórumokra hívtak, szinte alig maradt üres hétvégém."

Aztán, mindjárt az első kétharmad után, máról holnapra elfelejtették a polgári köröket. Már nem volt kíváncsi rájuk a politika. Kinőtte őket. Levetette, mint egy megunt ruhát. A polgár – a lelkes, csupa szív aktivista – megtette a kötelességét. A polgár mehet… Vele együtt, ahogyan Bencsik is írja, szép lassan „eltűnt az emberi hang”… Most látni csak, milyen kár."

(Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Forrás: Magyar Nemzet

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
"Talán mert tudod, hogy mi itt vagyunk, a híveid maradunk, velünk bármit megtehetsz."

És nem látják, hogy ez a "velünk bármit megtehetsz" egyenes út a diktatúrába. Egy demokrata soha nem mondana olyat, hogy vele bármit meg lehet tenni ami ellenkezik a meggyőződésével. Na ezért van az, hogy a demokrata oldalon lehet vitákat látni, a diktatúrába hajló oldalon meg csak hallgatnak, mert személyi kultusz van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Szerintem is a békasegge menet sem ugyan az. Elég volt a térkövekből, a papa bányái is kimerülőben, már majdnem egy kősivatag az ország.
Eriksson
Ha valakinek nagyon megszaporodik a hivatali munkája, nem nagyon ér rá a régi barátokra. Se idő, se türelem.
Majd esetleg, ha nyugdíjas lesz.
Macskaszem
@Eriksson: Úgy érted, mikor valakinek túl sokat kell lopnia, nem ér rá barátkozni?
Eriksson
@Macskaszem: Közhely. Valami újabb ötlet?
Cicamama55
Ez olyan jelzés, amely biztosan meghallgatásra talál, s lesz pozitív folytatása ...
Klubtag
@Cicamama55: ...egy-egy hasonló jelenségnek (elszólásnak, kezdeményezésnek, propagandafogásnak. stb.) hányszor ültünk már fel és huppantunk csalódással a sejhajunkra...én ebben egy pillanatig sem hiszek...2022. fogja eldönteni, hogy Orbánról és a politikájáról a MAGYAR embereknek (polgároknak, vagy hívjuk akárhogyan)
mi a véleménye.
A "magyar nemzet" közreműködéséből - ismerve az eddigi szellemiségüket - köszönöm, de nem kérek...
human
"Talán mert tudod, hogy mi itt vagyunk, a híveid maradunk, velünk bármit megtehetsz."

És nem látják, hogy ez a "velünk bármit megtehetsz" egyenes út a diktatúrába. Egy demokrata soha nem mondana olyat, hogy vele bármit meg lehet tenni ami ellenkezik a meggyőződésével. Na ezért van az, hogy a demokrata oldalon lehet vitákat látni, a diktatúrába hajló oldalon meg csak hallgatnak, mert személyi kultusz van.
Eladott Ország
Fogy a levegő, ürül a kassza, ezért egyre szánalmasabbak az ötletek. Terelni kell az oktatási és a szociális ellátórendszer teljes összeomlásáról, a 99%-on pörgő, mindent felemésztő korrupcióról, az állami földek cinikus szétosztogatásáról, a műtárgyakban testet öltő milliárdos jegybankos pazarlásról. Egész családi vállalkozások alakultak a fidesz-biznisz köré. A Magyar Időkben Pilhál György öklendezik látványosan azért, mert Márki-Zay Péter beleszól az országos politikába, pedig azt hazudta magáról, hogy független és tessék, mégsem független! Pilhál György elfelejti megosztani olvasóival azt az egyszerű tényt, hogy a függetlenség nem azt jelenti, hogy valaki ívesen tesz a politikára, nem érdekli, nem szól bele az ország ügyeibe. A függetlenség azt jelenti, hogy nem egy adott párt érdekében teszi, amit tesz, hanem hite szerint az ország érdekében. Szemben mondjuk Pilhál Györggyel, aki kimondottan a fidesz érdekében gyártja a hosszú mondatokat, mégpedig jó pénzért. Ugyanakkor Pilhál Tamás, Pilhál György fia a PestiSrácok oldalain teszi ugyanazt, amit a kedves papa, ugyanabból a célból, szintén jó pénzért. A közpénzből fizetett propagandamunkások mindegyike véreres szemmel erőlködik, hogy elhitesse a kormánypárt (vagy inkább Orbán Viktor) híveivel: az egypártrendszer a jó rendszer. Szerintem a fidesz bátran felvehetné az MSZMP nevet, úgyis sok elvtárs náluk melegszik a régi klientúrából. Az a beteges óbégatás, amivel igyekeznek elterelni a figyelmet a többpártrendszer lényegéről és a koalíciós kormányzás egészséges mivoltáról, egészen elképesztő. Közben az a helyzet, hogy az ország polgárainak nagy része koalíciós kormányzást akar. Jó, tudjuk, az ellenzéki pártokkal külön-külön is van baj gazdagon. De távolról sem annyi, mint a hazugságra, gyűlöletre, személyi kultuszra, lopásra, korrupcióra és teljhatalomra berendezkedett maffiakormánnyal. Milyen megható lehetett, amikor Pilháléknál a kisded közölte, hogy "komisszár akajok lenni, mint a zapukám!"
namihami
Véletlenül a saját kilövési (levágási) engedélyét találta aláírni a Vezér? Elnézte a nevet?
Netán a ""kisdózsagyörgyei"" parasztlázadást készítenének elő? Nem vet elég koncot a királyi asztalról a körülötte nyűszítőknek? Esetleg a legvalószinűbb változat van érvényben és már belehülyült a saját fantasztikus nagyságába?
Vigyázz Viktor, most kell a sisere közt szétcsapni, mert ha kinyílik a csipájuk, akkor már nem fogsz velük elbánni. A poltok, pintérek csak addig cselédek, amíg erősnek láthatnak. Gyengeséged láttán ők lesznek az elsők, akik belédmarnak.
Dr plágium
@István Lakatos
"HA A MAGYAR MINISZTER ÚGY GONDOLJA ,HOGY A NÉPÉT NEM KELL SZERETNIE ,NEM KELL ÉRTE BÁNTANI !!MINDENKI MAGÁNÜGYE ,KIVEL BARÁTKOZIK ,KIT TISZTEL ,ÉS KIT SZERET!!A MAGYAR NÉP MÉG TALÁN NEM ÉRDEMELTE KI A MEGBESCÜLÉST!!"

Tudod te mit mondtál? Ugorj neki még egyszer, és tanuld meg, hogy nem miniszter, hanem miniszter elnök!
Azonkívül ha egy kormányfő nem szereti és tiszteli a népet ott nagy a baj!
Eladott Ország
@Shikari: ma, 13:25; Valóban, Orbán nem egy hibátlan ember, csak' egy közönséges bűnöző és politikai prostituált.
A változás októberben megkezdődött. Egy olyan változás, amelyre több mint egy évtizede vár a magyar társadalom. Az ellenzéki pártok végre képesek voltak összefogni, hogy egyetlen jelöltet indítsanak a Fidesz jelöltjével szemben. Persze nem mindenhol vált be a recept és nem minden párt volt hajlandó tartani magát az egyezséghez, de többségében mégis sikerről beszélhetünk. A parlamenti választások bő 2 év múlva következnek, ami elegendő idő lehet ahhoz, hogy a városokból kiinduló ellenállás komoly csapást mérjen Orbán Viktorra és kormányára. A sokáig legyőzhetetlennek hitt uralkodó belátható időn belül kénytelen lesz elfogadni – még ha ez nem is fog egykönnyen menni -, hogy csillaga leáldozott. A szellem kiszabadult a palackból, egyre többen merik végre elhinni, hogy Orbán megbuktatható. Persze nem fog ez ennyire könnyen menni, hiszen a miniszterek elnöke nem fogja könnyen adni sem a hatalmát, sem a maffiarendszere által kiépített hálózatot. A Polt, Pintér és Handó-félék biztosítják azt, hogy Orbán keze mindenhova elérjen, ezek az emberek még bukása esetén is maradnának ahol vannak, ezzel továbbra is életben tartva Orbán szellemét. Itt nem elég a rendszer leváltása, teljes nagytakarításra lesz majd szükség, ahol minden egyes kollaboránst felelősségre kell vonni azért, amit tett ezzel az országgal. Minden ellopott millióért és milliárdért felelniük kell, máshogy nem megy.
justhpeter
@Shikari: Nagyon megengedő vagy, ha egy pitiáner tolvajra is csak azt tudod mondani, hogy nem hibátlan.
advocat
Pilhálkám! Ez nem öttusa pálya! Itt csak veszthetsz! Mert megcsináltátok a "sikert", a többire ennyi év után már senki sem kíváncsi. Ha nem vagy a brancson nagyon belül.
kissé felnőttem
sok a cikkben az igazság.átment a vakságba, az önámításba, innen meg visszaút az nincs lesz ebből még száműzetés is. Ezt viszont tudja mert utazásai ezt sugallják.
SystemError
A népzsaroláson túl vagyunk, a választások "üzenetei" szépen megmutatták milyen szintekre lépne a fidesz, ha fél... ez volt az egyes fázis. A kettes fázis, hogy a fideszesek is rájönnek, hogy ugyanúgy a fideszes kiskirályok útjában állhatnak és leszarják őket is..ha kell a hatalom a pénz, stb.. Ez már a Borkai ügyben is szépen benne volt a vendéglőkkel és politikus feleségekkel...

Nem vagyunk már messze az agresszív védekezéstől, amiben mindenki támadva lesz, aki nem ért egyet. Ez lesz az a pillanat, amikor ráeszmél mindenki, hogy egy beteg agyú gyógyszerfüggő bármit megtesz, hogy hatalmon maradhasson, mert már neki sem a hatalom fontos, hanem az hogy a hatalom elvesztésével minden lopásuk kiderülne.

Szerintem hétfőn már nem fog ott dolgozni az újságíró!
Málna
@human: Itt sem mondta azt senki, hogy vele bármit meg lehet tenni, ami ellenkezik az elveivel.
Jozefina
Repedeznek a fidesz-kdnp falai!!! Egy pici lökés és összedöl, maga alá temetve az elmúlt évek ámokfutásait!!!??
Yoda69
Hol van itt a kritika? Ez csak egy sirankozas a múltról. Akinek ép esze volt az már az első fideSS kormányzás alatt kiismerhette orbánt.
Akik pedig 2010 ota hatalomban tartják azok szamoljanak él a saját lelkiismeretukkel.
Klubtag
Polgári körök - ugyan már - azok a "békés" idők már rég elmúltak. Most már janicsár-iskola (olyan terrorista-gyanus) befogadása a sikk. Ott lehet tanulni "demokráciát" az erdogáni jegyzetekből...Orbán tanulmányai már nagyban folynak...gyakorlati képzésre meg a türk tanácsba jár.
tudode
Valahol mentálisan nem kerek őfélesége, mert amikor Bernard LEVI ELTÖLTÖTT VELE KÉT Ú RÁT, AZT A következtetést vonta le, hogy
.
hvg.hu/itthon/20190411_BernardHenri_Levy_Orban_a_legfelhaboritobb_gazember
.
Ezen lívül a pedigréje is bizonyitja Levi minősítését, ország világ előtt, hogy
.
nepszava.us/orban-stromanja-neven-sokkal-nagyobb-van-mint-eddig-gondoltak/
.
???
Rockxy
jaaj ez a pilhál!
"Teszed, amit jónak látsz."
lófaszt kedves pilhál!
amit a nemzetközi nagytőke jónak lát.
különbség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.