"A független, hozzáférhető magyar oktatásért és a kutatás szabadságáért" szerveznek demonstrációt november utolsó hétvégéjére.

Tüntetéssel emlékeznek a CEU mellett tüntetés évfordulójára

A Szabad Egyetem, a Diákparlament és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szervezésében lesz kiállítással egybekötött demonstráció a Kossuth téren november utolsó hétvégéjén. A “Szabad ország, szabad oktatás!” esemény időpontját a teljes hétvégére vonatkozóan adták meg, a kitelepülés tehát november 29-től december elsejéig tart majd. "Kiállításon mutatjuk be az Orbán-kormány oktatás és kutatás világát leépítő intézkedéseit, felszólalókat, előadókat és zenészeket hívunk meg, akiknek fontos a magyar oktatás helyzete, és kiállnak az oktatás és kutatás ügyéért" – írják a szervezők.

A demonstrációt a CEU száműzetésének évfordulójára időzítették, tavaly december elején dőlt el ugyanis végleg, hogy az egyetemnek mennie kell, és miután a CEU a magyar hatóságokkal nem tudott megállapodni, minden amerikai akkreditációjú programját kénytelen lesz Bécsben elindítani.

(Kép: Wikipédia)

Forrás: hvg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A Bécsiek viszont köszönik szépen! A stadion avatással párhuzamosan avatták fel a CEU -t! A sors fintora, kinek mi a fontos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.