Hétfő délig kell megválaszolnia az Európai Parlament (EP) pótkérdéseit Várhelyi Olivérnek. A magyar kormány biztosjelöltje az írásbeli kérdéseket azért kapta, mert első körben nem bólintott rá a kinevezésére az Európai Parlament (EP) illetékes bizottsága.

Kínos kérdéseket kapott Várhelyi Olivér

Fotó: JOHN THYS / AFP

Az uniós ügyekre szakosodott Politico kiszivárogtatta a magyar jelölthöz intézett írásbeli kérdéseket, amelyekből kiderül, hogy a testület arra kíváncsi, mennyire ért egyet Orbán Viktor kormányfő politikájával.

Várhelyinek állást kell foglalni az elítélt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki (49) befogadásának ügyében, illetve nyilatkoznia kell arról, hogy mit gondol a kormányfő Türk Tanácsban elmondott beszédéről. A bizottság továbbá kíváncsi arra, Várhelyi hogyan véleményezne egy tagjelölt államot, ha az uralná a közmédiát, korai nyugdíjba küldené a bírókat, elnyomná az ellenzéket és nem tenne a korrupció ellen. Szijjártó Péter (41) külügyminiszter szombaton úgy vélte, azért akadályozzák Várhelyi kinevezését, mert a jobboldali kormány jelölte. Ha Várhelyi megkapja a jóváhagyást, akkor jövő héten már Ursula von der Leyen teljes testületéről szavazhatnak az EP-ben.

Blikk

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ő is csak egy fanatikus Fideszes! Nem való kultúremberek közé!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
@Eriksson: @Eriksson: Várhelyi megígérte...térdem csapkodom a röhögéstől. Orbán is megígérte...és azt is mondta, ne azt figyeljék, mit mond, mert az szerinte se ér szart se. Nos Várhelyi szóban egyből megtagadta a főnökét, azt mondta amit elvártak tőle. És azt fogja csinálni, amit orbán elvár tőle.
Eriksson
@Macskaszem: Ez prejudikáció. Ilyen értelemben soha senkiben nem lehetne megbízni.
Macskaszem
@Eriksson: Másoknak lehet adni a szavára, de a fideszére tilos. Kiismerték már, ez van.
Eriksson
@Macskaszem: Az irányvonal a lényeg, a politikai érdekek naponta változnak a helyzettől függően.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.