A Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete alaposan kiakadt azon, hogy Lázár János Horthy sírjára vitt virágot és a kormányzót méltatta.

Rendesen helyre teszik a nácizmus üldözöttei a Horthyt éltető Lázárt

A Schiffer János elnök jegyezte közleményben az áll:

Történelmi és politikai tekintetben tragikusnak, kegyeleti szempontból pedig gyalázatosnak tartja, hogy a Fidesz egyik vezető politikusa, Lázár János volt kancelláriaminiszter a hétvégén nyilvánosan méltatta Horthy Miklóst, és virágot vitt az országot mély humanitárius és gazdasági katasztrófába taszító kormányzó sírjára.

A szervezet szerint Lázár János azon megfogalmazása, miszerint Horthy Miklós „hős katona volt, igaz magyar hazafi, akire főhajtással kell emlékeznünk”, mélyen sérti annak a több százezernyi halottnak az emlékét, akik a Horthy-korszak végzetesen elhibázott politikája és vállalhatatlan világnézete miatt vesztették életüket.

Úgy vélik, Lázár János kegyeletinek gondolt megnyilvánulása valójában azon magyar áldozatok emlékének meggyalázása,

– akiket a fehérterror során Horthy beleegyezésével meggyilkoltak,

– akiket a Horthy-rendszer alatt aláírt törvények származásuk miatt megfosztottak megélhetésüktől, majd életüktől,

– akiket a magyar határtól 1600 kilométerre lévő Don-kanyarba hajtottak a „magyar határ” megvédésére, és ott haltak meg Horthy parancsára,

– akik Horthy sodródó politizálása miatt bekövetkezett náci megszállása után vesztették életüket,

– vagy akiket az önmagát meggyőződéses antiszemitának tartó Horthy tudtával haláltáborokba deportáltak és megöltek.

A közlemény kiemeli:

A „NÜB” Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete a Horthy-korszak áldozatainak és a holokauszt túlélőinek nevében óriási politikai felelőtlenségnek tartja, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere ilyen, s ehhez hasonló módszerekkel, különböző szoborállításokkal és pozitív gesztusokkal igyekszik tisztára mosni annak az embernek az emlékét, akinek a lelkén több százezer ártatlan -ellenálló, antifasiszta, zsidó, cigány – magyar ember halála szárad.

Végül hozzáteszik:

Félő, hogy ha a Horthy-korszak legitimálása ilyen politikai elszántsággal folytatódik tovább a kormányzópártok részéről, akkor a magyar társadalomban újra felébred a tömeges antiszemitizmus rettenetes szörnye. Véleményünk szerint mostani szégyenletes akciója miatt Lázár János személyes felelősséggel tartozik, ha ez megtörténik.

Forrás: 24.hu

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Shikari: ...orbán is a timagyaroké, vagyis a tiétek.
Mi, az értelmes, túlnyomó többség, akik nem attól vagyunk magyarok, hogy a magadfajta buta geci annak tart-e, elítélünk minden gyilkos szellemű, megosztó, hazaáruló, gyűlöletkeltő, hazug vezetőt.
Téged meg naponta kitúrlak az orromból, és elpöcköllek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
@Shikari: Igaz. Csak volt egy numerus clausus, több zsidótörvény, Don-kanyar, Újvidék, a vidéki zsidók - még 1944 nyári - elszállítása, hogy finom legyek, Szálasi, nyilaskeresztesek, akiknek ő adta át a hatalmat. Ebből egy is sok lenne, hogy ne ismerjük el! Jobb helyeken. Mert azért a norvégok és a franciák, stb. sem tekintenek "hősként" a nácibarátokra.
csak úgy....
@Shikari: tibi! te annyira hülye vagy,hogy még az ingyen jegyeddel sem tudtál bémenni a puskás stadion avatására...
advocat
@Shikari: Nem! csak megemlítettem! Mert az meg tény! Ennyi.
csak úgy....
@Shikari: egy 7 szilvafás nemes,se gróf se báró csak nagyságos úr ,mint lörinc felcsuton. ezért is találta föl a "vitézséget" ,hogy lehessen neki is valami a neve elött.
Csizmás Kond
@advocat: ezt írod : " Horty nem nagyon beszélt magyarul! Csak megtanult. Mert muszáj volt."
...te tanulás nélkül kezdtél beszélni vagy mit akartál kihozni ebből a badarságból ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.