Az atomminiszter elárulta: a tavalyi Putyin-Orbán találkozó adott lendületet a Roszatomnak, de átadási határidőt már nem ígért. A bizottság szocialista tagjának, Bangóné Borbély Ildikónak a népszavazást firtató kérdésére Süli úgy reagált, hogy még az országgyűlési képviselőknek is eltérő tudása van egy atomerőmű működéséről, szerinte a paksi bővítés "bonyolultabb kérdés, minthogy azt a lakosságnak fel lehessen tenni. " Igaz, arra a kérdésre, hogy mi lesz a kiégett, és leszerelt fűtőelemekkel, Süli sem tudott válaszolni. Szerinte egyrészt a paksi, illetve a bátaapáti telephelyen van még hely, másrészt ez a kérdés 40-50 év múlva lesz aktuális, "addig kell rá választ találni. "

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Most ideszarnak a küszöbre, aztán majd a jövő generáció meg takarítsa el utánuk a mocskot!
Az országgal szemben elkövetett BŰN hogy ezt a paksi beruházást erőltetik.
kereső
Nem olyan bonyolult ez Süli úr. Fel kell tenni a kérdést, hogy Magyarország népe akar-e egy csernobil II.! tipusú atomreaktor árnyékában élni. Akarja-e, hogy a jelenlegi csecsemők, és azok gyermekei uokái oldják meg a kiszuperált fútőelemek elhelyezésének gondját,.Akarj-e Magyarország népe, hogy ez az egyébként is elavult, instabil reaktor egy törésvonalra épüljön, ha már mindenképpen elkötelezte magát a kormány. Akarja-e Magyarország népe- hogy a klimaváltozás hatására egyre sekélyebb Duna vize nem tudja megfelelően hűteni orbán reaktorát- ezzel veszélyeztetve nem csak a magyar, de egész európa lakosságát? Mind megannyi megválaszolandó kérdés- olyan kérdések, amelyeket nem atomfizikusnak születettek is megértenek. És a legfőbb kérdés- akarj-e Magyarország lakossága, hogy ezt az atomerőművet olyan hitelből finanszirozza a kormány, amely hosszú (nagyon hosszú!!!) időre függésbe hozza az országot a nagy orosz birodalomtól- akarjuk-e a ruszkikat ismét a nyakunkba. Bonyolult Süle úr? Szerintem nem.
Béla333
Kötelezővé tenném a Csernobil című HBO filmsorozat megnézését minden diák számára!
advocat
Azért ne egy ember mondja meg mi a jó. Esetleg ha pápa lesz, de ma már az sem biztos! Mert talán akad még rajta kívül aki érthet ehhez. Kell egy Csernobil, egy Fukusima, és hasonlók? Ha a Duna hőmérséklete nő, mert miért ne nőne, azért van globális felmelegedés, ami hatása ma még nem is mérhető. Ma. De holnap és holnap után?
kissé felnőttem
Igaz mert ti über okosok sem tudjátok a valós választ, csak feltevésekkel el lehet kendőzni mindent
.A napenergiától meg a szélerőművektől a népet kiszoritottátok a milliós beruházásokkal meg a bürokráciával. AZ 1900-as évektől ha nem előbb a tanyákon már megjelentek a szélkerekek akkor még dinamós formában és világitásra használták. Erre varj gombot.
Miért nem lett elterjeszhető mert egy majom azt mondta itt nem FÚJ a szél ja meg elkaszálja A VÖCSÖKÖT. tudod az egy madár de a lapátok magasságáig fel sem tud repülni akkor mi van? ja majd a fütőelemeket a fejpárnád alá ugye tehetjük? 50 év távlatában
200 évig még világithatsz is.máshol már nem fogadják szerintem. Tudod sugárzó rákkeltő stb. ha még lesz élet itt egyáltalán???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.