Az agrártárca 12 millió euró (4 milliárd forint) értékben borpromóciós programot indít a magyar borok értékesítésének támogatására – jelentette be Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár az Agrárminisztérium hétfői közleménye szerint.

4 milliárd forintért reklámozza a kormány a magyar borokat
Fotó: Pixabay

Feldman Zsolt elmondta: a borágazatban erős a verseny, a 2020 első negyedévében induló program a jó minőségű magyar borok uniós és harmadik országok piacain való eredményesebb eladását segíti majd. Kitért arra is, hogy a magyar borok sokszínűségükkel tűnnek ki, ezt az egyediségüket kell elismertetni a külpiacokon – áll a közleményben.

A borpromóciós program forrásaira a tervek szerint jövő márciusban és áprilisban lehet majd a pályázatokat benyújtani. Az államtitkár elmondta, hogy a kiírásig fennálló idő kellő felkészülést tesz lehetővé ahhoz, hogy megalapozott, jó programok szülessenek, amelyek illeszkednek a borrégiók sajátosságaihoz, és az egész magyar borágazat megítélését erősíthetik.

Idén a mintegy 400 ezer tonna szőlőtermés alapján várhatóan 3 millió hektoliter körül lesz a hazai bortermelés, a borászok jó évjáratra számítanak – írták.

A sajtótájékoztatón bemutatták a Magyar Bor 2019/2020 című kötetet, amely 290 pincészet 916 kiválasztott borát tartalmazza, köztük 191 kiemelkedő tételt – ismerteti közleményében a tárca.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Mi volna, ha minden borból élő magánember v. cég a saját kasszájából reklámozna? Erre milliárdokat kiadni közpénzből a kiváltságosoknak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Béla Sándor Lakatos!

Erről beszélek:

42 milliárd forintos turisztikai fejlesztési keretet osztott ki az elmúlt időszakban a Magyar Turisztikai Ügynökség. „Egymilliárdnál többet csak a NER-oligarchák kaphattak”

https://444.hu/2019/09/30/milliardos-tamogata...

...meg erről:

https://szabadpecs.hu/2019/02/milliardos-penz...

...te tényleg valami mini világban élsz :(
CsipkeRózsa
Mi volna, ha minden borból élő magánember v. cég a saját kasszájából reklámozna? Erre milliárdokat kiadni közpénzből a kiváltságosoknak!
advocat
Miért fogynak a francia, olasz, ausztrál, chilei borok. Itthon nem reklámozzák és fogynak. A "világhírű" tokaji sem egy nagy szám. Máshol. Kis hazánkban - szerintem - két bor iható. A fehér somlói (juhfark) és a tihanyi belső tó melett termelt vörös, de azt felvásárolta egy fontos elvtárs (OTP és környéke) és azóta nincs. Legalább is nem kapható még jobb helyeken sem. De ez szigorúan magánvélemény! Egyébként évi egy-egy üveggel ha megiszom, de akkor a jóra nem sajnálnám a pénzt.
Nessy
Ezek szerint nem valami jók a magyar borok újabban? Jó bornak nem kell cégér, csak a guggolósnak!
durbincs
Aki Én: maga igen-hülye?a dugipénzit költi csak kurvákra?Mit csak a B -városból kiszorított?azt a nyaló-szopató elveri?
a masszőrnő meg a városka alkalmazásába áll?Mi ez ha nem korrupció ? @Aki Én: Okoskodhat itt de ha Borkai ment?
Akkor a felvart seggű nyálgépnek is mennie kell,a fentebb rettenet sűrűn hangoztatott elveik miatt ? Ez má 22 csapdája?
@Aki Én: maga ma, rettenet cudarul buta ? na meg a társai Klónbányáról ?...
@Clavigo: @ila51: @Eladott Ország: @nusika: @Szeparepa2: @simmering73: @Peller Anikó: @Sámannus: ?@kishonda: @cikicakk55: @Borsodi: @Eladott Ország: @I Duddits.: @papa.49: ?@Józsipapa.: @Jozefina: ?
@silber13: @karma1: @volvós: @maci0427: @szép új világ: @laja70: @Cicamama55: @bencemacska: @Jozefina: ? @SystemError: @kokopelli: @colibri: @jesz: @dissamy.: @namihami: @tulpan.: @teuton: @nemkati: @Nessy: ... ?
@Horizont: @Dr plágium: @csak húgy.: @silber13: @solidedge: @SystemError: Pedofil@görbetükör: @Aki Én: ... ?
@nevemnick: ? @Yoda69: @tudode: @jesz: @simmering73: @Aki Én: @Lepényleső: @lusta: @namihami: @nusika: ?
@Pálinkafőző Rézüst: @Dr.Doktorovics trinitron.: @Macskaszem: @advocat: @colibri: @Jozefina: @relatív: ... ?
@Maxipocak: @Nyírfa.: @szegfue: @Klubtag.: : @bakcsubakka: @vacsi.: @grincss: @nemfideszes: @SystemError: ? @Nyírfa: @koszpeko.: @Béla333: ?@Madácsi Pali: @Qqberci: @fahrenheit451: @dr. prédikátor: @Fantomasz: ?
@F_Viktor: Ceus:@nézelödö.: @kereső.: @Béla333: @ittott: @venestjun: @RonaGyuri: @terlasz .: @kakaósbögre: ?
@azösszeskibanévfoglalt: @fideszes gyökér .: @luiz.: ?+ @magyarbakancs: index: 19_ +@Yoda69: az Ürtakony ?
durbincs
@Nessy: látszik maga már borszakértövé is csinálta magát ? a bányalovizeletpálesz rendszeres vedelésével-vederbűl ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.