Luxuskörülmények között, Budapest egyik legdrágább negyedében várja bírósági ügyének lezárását a Viking Sigyn ukrán kapitánya, Jurij C.

Luxusban él Budapesten a Hableányt legázoló Viking kapitánya

Ismét szabadlábra helyezték a Viking kapitányát, miután lezárult a Hableány balesetének nyomozása; egy újabb szakértő véleménye szerin, nem törölt adatokat a telefonjáról. A bíró az ukrán férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el, ami azt jelenti, hogy nem hagyhatja el a kijelölt budapesti lakcímét, csak a Fővárosi Törvényszék engedélyével. Ezt Jurij C. ügyvédje is megerősítette.

A Ripost kiderítette, hogy a kapitány Budapest elit részén, a Dunához, egy Michelin-csillagos étteremhez és a Parlamenthez közel egy 72 négyzetméteres luxusapartmant bérelt ki.

Az V. kerületi, elegáns épületben közös használatú belső terek is vannak, így például egy üvegtetővel lefedett belső udvar és egy tetőtéri kert. A lakók és bérlők biztonságáért egy külön portaszolgálat felelős.

Mindennek a kiváltságnak azonban az ára is megvan: a lap feltételezése szerinthavonta körülbelül 300-350 ezer forintért bérelheti a lakást az ukrán férfi. Ami nem is annyira meglepő annak fényében, hogy a KSH nyári tájékoztatása szerint az V. kerületben a legdrágább a lakások bérlése, átlagosan 215 ezer forint.

Bár a környék adta lehetőségeket Jurij C. a házi őrizete miatt nem használhatja ki, ám úgy tudni, a felesége is csatlakozik majd hozzá, hogy ismét együtt lehessenek.

A 28 emberéletet követelő baleset okozása mellett immár 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztása miatt is felelnie kell majd a bíróságon az ukrán hajóskapitánynak.

Forrás: Blikk

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Azért viccesek ezek a "szakértők". Hogy lehet, hogy egymásnak ellentmondó eredményeket hoznak ki? És melyik a tuti?
jesz
Remélem ezt a cikket a követség már elküldte a Koreai külügynek...hadd lássa a koreai nép, hogy bizony Európa egy fínom hely...ezért is jön ennyi migráncs..

Itt mindenkit szeretnek, még az ilyen emberéleteket kioltókat is...
advocat
Egy közlekedési baleset azért még nem emberölés. Mert azért kis hazánkban naponta meghal 2-3 ember az utakon! Következménye van, de a baleset gondatlan okozásáért! És ne feledjük, a kapitány a svájci fizetéséből megteheti. Ha a BKV hajóján kapitánykodna, talán nem.
Aki Én
Az ügy szempontjából milyen jelentősége van annak, hogy milyen körülmények között él?
görbetükör
@Aki Én: Az ügy szempontjából szerinted mi lenne jelentős?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.