Ahogy arról beszámoltunk: a Katona József Színház vezetősége kirúgott egy alkalmazottat, mert szexuálisan zaklatta a színház egy dolgozóját. De nevet nem mondtak. Ezt követően Karácsony Gergely főpolgármester is követelte: nevezzék meg zaklatót.

Gothár Péter a nyilvánosság elé állt: ő a színházi zaklató

Délutánra a színház közösségi oldalán jelent meg az alábbi közlemény:

"Eddigi szellemi bázisomat, szeretett munkahelyemet, a Katona József Színházat kérem meg arra, hogy közleményemet a nyilvánosság elé bocsássa.

Egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőmhöz. Pár nappal később bocsánatot kértem és kaptam tőle.

Most, hogy ez az eset a színház, s azon keresztül az ország nyilvánossága elé került, szeretném bocsánatkérésemet nyilvánosan is megismételni. Nagyon sajnálom, ami történt. Ahogyan azt is, hogy nyers stílusommal, rossz modorommal vagy erkölcsileg kifogásolható viselkedésemmel valaha bárkit megbántottam.

Gothár Péter"

(Kép: YouTube)

Forrás: Facebook

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Valami nem gömbölyű. Egy évvel ezelőtt zaklatott egy hölgyet, akitől akkor pár nap múlva bocsánatot kért, és az elfogadta a bocsánatkérést. Akkor most miről van szó? Kinek lépett a tyúkszemére, hogy most eszébe jut mindenkinek a régi sérelem, eddig miért nem?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Nessy: ...hogy miért nem , annak komoly irodalma van. Nagyon sok esetben soha, senkinek el sem mondják az áldozatok.
Azért nem a portás, meg a segédmunkás, mert azok nincsenek ilyen alárendelt szerepben az áldozatokkal, nincs is erre lehetőségük. Ha máshol teszik, nem ebben a szerepben, helyzetben, akkor az nem zaklatás, hanem erőszak. Olyan is van. Ezeknek az embereknek van erre lehetőségük, helyzetük, amit gyakran ki is használnak. Ilyen a nagy amerikai tornászbotrány, amiben az orvos zaklatta évekig a tornászlányokat. Több száz esetben!!!
Készült róla egy dokumentum film is, nagyon érdekes.
karma1
@Aki Én: 11.10-re: Hat fene tudja... Ha en egy munkahelyen dolgozom, es a portas minden nap megjegyezne, mikor jovok-megyek dolgozni, hogy "de megdugnam" - en azt nem neveznem eroszaknak, inkabb zaklatasnak minositenem, es mondjuk azert a leheto leggyorsabb modon megtalalnam a modjat, hogy vagy a fonoknek szoljak eloszor, vagy valamilyen hatasos ellenlepest tegyek.
Arra sincs magyarazat,. amit sarosdi lilla muvelt. 22 evvel azelotti serelmevel rukkolt ki, HUSZONKET EV UTAN, de akkor aztan ugy, hogy meg arra is emlekezett, hogy hogyan nezte a Parlament epuletet, mikozben a Margithidon molesztalta allitolag Marton, sot, meg a sajat gondolataira is kivaloan emlekezett.
Ha AKKOR NEM, akkor 22 ev mulva MITOL pakolt ki???
Nincs az a tanulmany, ami ezt megmagyarazza!
cirip
@Málna: Eltévesztetted a címzést szerintem. Biztos, hogy ezt a választ nekem szánod?Nem írtam sehol olyant, hogy nem egyértelmű bármi is.
Málna
@cirip: Nem tévesztettem el a címzést. Fogalmad sincs, mi történt pontosan, de már elbagatellizálod a dolgot. Annak ellenére, hogy a rendező is beismerte bűnösségét.
cirip
@Málna: Nem bagatellizálok el semmit, tárgyilagosan megállapítom, hogy minden színházban ez van, nincs nő, akit ne környékeznének meg , zaklatás szintjén.Nem a levegőbe, és nem a pálya széléről, vagy ha úgy tetszik, nem a nézőtérről beszélek, de nem akarok ebbe jobban belemenni.Nem ritkák a cél ( "karrier", karrierecske..) érdekében mindenre elszánt mindenre kész -, és ezt minden módon közvetítő- (női)személyek .Ebből könnyű általánosítani , főleg felületes emberismerő férfiaknak és "nyomulni" mindenkire, aki tetszik, munkája függhet a férfitól és alárendeltebb helyzetben van a hierarchiában.
Emellett tény, hogy nem egyforma a súlya a zaklatásnak, hogy mi történt, mit tett vele (vagy csak akart?..) a férfi. Egy kierőszakolt csók, letámadva a nőt, ..talán eszébe sem jutna senkinek feljelentgetni a férfit. Legalábbis addig, amíg függ tőle. De ha már nincs tétje dolognak, és főleg, elindul egy áramlat, mindenki elkezd visszaemlékezni,...
És természetesen fordítva is előfordul, nő a zaklató.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.