Ahogy arról beszámoltunk: a Katona József Színház vezetősége kirúgott egy alkalmazottat, mert szexuálisan zaklatta a színház egy dolgozóját. De nevet nem mondtak. Ezt követően Karácsony Gergely főpolgármester is követelte: nevezzék meg zaklatót.

Gothár Péter a nyilvánosság elé állt: ő a színházi zaklató

Délutánra a színház közösségi oldalán jelent meg az alábbi közlemény:

"Eddigi szellemi bázisomat, szeretett munkahelyemet, a Katona József Színházat kérem meg arra, hogy közleményemet a nyilvánosság elé bocsássa.

Egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőmhöz. Pár nappal később bocsánatot kértem és kaptam tőle.

Most, hogy ez az eset a színház, s azon keresztül az ország nyilvánossága elé került, szeretném bocsánatkérésemet nyilvánosan is megismételni. Nagyon sajnálom, ami történt. Ahogyan azt is, hogy nyers stílusommal, rossz modorommal vagy erkölcsileg kifogásolható viselkedésemmel valaha bárkit megbántottam.

Gothár Péter"

(Kép: YouTube)

Forrás: Facebook

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Valami nem gömbölyű. Egy évvel ezelőtt zaklatott egy hölgyet, akitől akkor pár nap múlva bocsánatot kért, és az elfogadta a bocsánatkérést. Akkor most miről van szó? Kinek lépett a tyúkszemére, hogy most eszébe jut mindenkinek a régi sérelem, eddig miért nem?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fahrenheit451
Egy világ omlott össze bennem - újra :(
Most már évek óta szinte nap, mint nap egy világ omlik össze bennem - ki bírja ezt épp ésszel!?
Eladott Ország
“A legizgalmasabb ugyanis mindenben az ember”. (Gothár Péter) Csak a gyévuskák visszaemlékeztek. Kak tyibjá zavút, daragaja gyévuska? Vagyis hogy hívnak, drága kislány. Csak azóta már a barisnyák,(баришна) zsensinák (женщина) , nők, asszonyok lettek. Lányomnak nézegettem babákat, erre a gyöngyszemre találtam, csak nem jött össze.
jesz
Ez a faszi mintha hasonlítana arra a másik borzalomra, aki ráadásul egyházi ember, és kiszolgáltatott munkavállalókat csöcsörészett...

Ez a most bebukott faszi ugyanolyan gusztustalan...
fahrenheit451
Éppen az ép ész veszteségéről próbáltam elígazítást tartanai embereknek, amikor egy UFO végre ki tudta mondani. "Ötvenegyes körzet."
Oké, most jött el az idő, hogy újra forgassuk a Majmok bolygóját - mert csak.
Nessy
Valami nem gömbölyű. Egy évvel ezelőtt zaklatott egy hölgyet, akitől akkor pár nap múlva bocsánatot kért, és az elfogadta a bocsánatkérést. Akkor most miről van szó? Kinek lépett a tyúkszemére, hogy most eszébe jut mindenkinek a régi sérelem, eddig miért nem?
jesz
@Nessy: valószínű, most jött rá a zaklatott, hogy ebből nem lesz pénz, a faszi nem fizet...hát akkor jöhet a zacskószorítás, amire ez az ocsmány arc nem számított..

Ha van családja(bár kötve hiszem, hogy lenne felesége) akkor azokkal cseszett ki rendesen.

Tudom, nézzem meg a wikipédiát...nem nézem.
jesz
megnéztem mégis...Jééézusom, Básti Juli a felesége volt...? Kossuth díjas, egyetemi tanár. Jellemző, hogy a színművészeti egyetem még vizsgálódik, hátha mégsem zaklatott...ezzel nem kell finomkodni...a cuccait összeszedni, és az őr kidobja az ablakon. Az egyetemre többé nem léphet be, oszt jónapot.
Jozefina
A "nőnek" is színt kellene vallania nevének, képének megjelenítésével!!! Vajon eddig jól esett neki, mostantól már nam??? Hányinger az ilyen "nő"!!!
Nessy
@jesz: Ennyire gyámoltalanok lettünk mi nők? Nem egy telefonfülke Gothár. Vagy van mersze pofon vágni, vagy ott és akkor csap patáliát, jelenti !
Jó, ha az ember megpofozza a főnökét, akkor másnap reggel a felmondásával indul a munkahelyére. És hogy ne legyen nagyobb balhé hozzájárulással el is engedik. I De később meg lehet tanulni kezelni ezeket a dolgokat, pofozkodás nélkül is.
Azért érdekes, hogy csak és kizárólag komolyabb beosztású emberek zaklatják a nőket, egyébként minden férfi grál lovag. Ne érts félre, elítélem ha valaki vissza él a beosztásával, ismertségével! De azért ne legyünk már nyuszik mi nők! Merjük ott és akkor valamilyen formában rendezni a dolgokat! Még ha nehéz is!
justhpeter
Biztos nem segíti a tisztánlátást, hogy a résztvevők nem egyformán beszélnek.
CsipkeRózsa
Mi tartott egy évig, a kivizsgálás, vagy a nőnek gondolkodnia kellett, hogy zaklatták-e, vagy sem?
CsipkeRózsa
Egy rendezőt, forgatókönyvírót szokás alkalmazottnak mondani, attól hogy zaklatott, még rendezőnek nevezhető.
simmering73
Ez a történet így nem kerek. Sántít piszkosul.
lampa laz
Vágta volna jól pofán, vagy akkor nyomban jelentette volna fel. De inkább az elképzelhető, h nem a nő, hanem valaki más -aki tudott a dologról- akart így bosszút állni, ami elég undorító.
Eriksson
Ez a szerencsétlen Karácsony most már jobban alszik?
Málna
@Nessy: Az eszedbe sem jut, hogy esetleg nem a teljes igazságot mondja, és nem csak ez az egy évvel ezelőtti esete volt?
Nessy
@Málna: De igen! Csak ahhoz a hölgy verziója is kellene, de ő anonim ezek szerint. Most majd biztos lesznek, akiknek eszébe jut, hogy mi történt egykoron. Ez így működött Havasnál, Martonnál, Keronál.
karma1
@Nessy: Minden szavaddal egyetertek : ezert tartom sarosdi lillat is egy aljas nonek - mikozben minden szex -molesztalot is elitelek! (A kisbetu nem veletlen sarosdi eseteben, aki hirtelen megvilagosodasaban egy 22 evvel azelotti, mozgo autoban torteno "zaklatast" irt Marton szamlajara. Marton belehalt, de sarosdi mellett "kiallo", allitolagos 7, szinten zaklatott no egyszer sem vallalta sem a nevet, sem a szemelyazonossagat, osszesen egyetlen no beszelt EGYSZER valamilyen halvany szexista kozeledesrol Veiszer Alinda musoraban, telefonon, nevet elhallgatva.
Gothar Peter a Megall az ido c. filmjevel maradandot alkotott, akar tetszik ez sokaknak, akar nem. DE VALOBAN: ki a megvilagosodott holgy? Lehet, hogy keves lett a penz, amivel Gothar megprobalta kompenzalni a bunet?
A napokban mutattak a yorki herceget bevadolo "not" a tv -ben, akit egy noi ugyved kisert az interjura, Hat a no szerintem masszivan be volt drogozva, es a ket mondatnyi "vadat" alig tudta felolvasni egy papirrol. Vagyis egy betanult szoveget olvasott fel. Ha engem eroszakoltak volna meg, egeszen biztos emlekeznek arra, hogy mi tortent velem, nem kene a papir, hogy visszavagjak a tettesnek.
Ennek a bigenek is a segge ala az ugyvednoje tolta ala a szeket (!!!) es mikozben az ugyvedno felvazolta a dramai helyzetet - megiscsak a yorki herceget vadolta egy sulyos buntennyel, vagyis hogy 15 eves koraban megcsokolta es simogatta ot - addig a vadlo folyamatosan mosolygott az ugyvednore nezve.
Szinjatek hegyeket produkalnak a semmibol elojovo NEVTELEN nok (ez a csaj sem adta a nevet a nyilvanossagnak), csakhogy penzhez vagy mas elonyhoz jussanak.

Csinos, fiatal no bemegy a bankba, es egy 100 dollarost akar bevaltani forintra.
A bankpenztarosno fogja a kezeben a penzt, kek feny ala teszi, majd sajnalkozva mondja a holgynek, hogy nem tudja bevaltani a 100 dollarost, mert az hamis. Mire a no: "Jesszusom, akkor engem megeroszakoltak!"
Nessy
@karma1: Jó a vicc! :-))
Most már olyan hölgyet szeretnék hallani, olvasni, akit egy segéd munkás, vagy a portás zaklatott! Igaz, annak még 5 percnyi hírértéke sincs, és nem lehet tönkretenni, mert senki nem díjazza.
karma1
@Nessy: Meghurcoltak tobb eves birosagi eljarassal annakidejen Jackot is, aztan amikor a birosag felmentette buntett hianyaban, akkor a vadlo holgy osszeomlott es bevallotta, hogy nagy penzt akart szakitani Jackotol. Nem jott ossze neki, igy ellene is vadat emeltek csalas miatt, de Jackon rajta maradt a pedofil belyeg...:(
Hat igen,... Csak a penz motivalja ezeket a hirtelen megvilagosodo bigeket - valoban, mikor citalnak majd egy pizzafutart vagy postast ilyen ugyben birosagra?
Szegyen ez a noi nemre is...@Mirabilis: -szel ertek egyet: hogy hivjak a csajt, ki o?
Eriksson
Lassan már ott tartunk ebben a #metoo mozgalomban, hogy egy férfi rá sem mer majd nézni egy nőre, mert ki tudja az nem fogja-e néhány év múlva zaklatásért feljelenteni.
cirip
@Eriksson: Na igen, és ha nem néz rá , akkor meg bosszúból hurcolja, vádolja meg.
cirip
Jajmá'!!! A színházi világban nincs olyan, akit ne környékeztek volna meg. Továbbá: "aki K-nak áll, ne csodálkozzon, ha b**ák" .
Vagy akarják.
lampa laz
Aha, + amikor a színésznő zaklatja a rendezőt a főszerepért, 20 év múlva + felháborodik, h megdugták. Most ez a divat és nem ismer korhatárt. Nehéz bizonyítani, viszont rohadtúl ki lehet csinálni vele bárkit, mert nem mindenkiről készül olyan látványos és meggyőző videó, mint a lólengő bajnokunkról.
Málna
@cirip: Elismerte, hogy nem megfelelően közeledett a hölgyhöz. Akkor mi nem egyértelmű ezen?
karma1
@Eriksson: Hat ezt nagyon eltalaltad! Nyugaton mar az udvariassagi szabalyoknak sem tesznek eleget a ferfiak, mert nem engedik elore a not, nehogy az legyen a vege, hogy azert engedtek elore, hogy megfogdoshassak.
Allati szomoru dolog ez - a ferfiak elveszitik a lehetoseget, hogy ferfinak tunjenek, a nok meg szepen nyissanak csak be barhova, egyedul, mert ember nem mer nekik szolni sem.
karma1
@Málna: ugye ezt nem mondod ki igy kategorice komolyan? Neked teljesen mindegy, hogy valaki udvozleskeppen megpuszilja valakinek az arcat, vagy eppen benyul a bugyijaba? Neked ez a ket dolog ugyanazon a szinten van? Huszoneves koromban egy nagy kutatointezetben dolgoztam, ahol puszival is koszontottek fel bennunket a ferfi dolgozok, kerdezes nelkul, kis viragcsokorral, csokival, vagy valami pluss allatkaval, peldaul ha nevnapunk volt. Eszunk agaba nem jutott, hogy most ezek a ferfiak "zaklatnak" bennunket, vagy - jajistenem! - megpusziltak ket oldalrol az arcunkat!!! Mindenki mindig tudta a helyet, szerepet - volt ugyan olyan kolleganonk, aki melyebb kapcsolatot alakitott ki a ferfi kollegajaval, de ez mindig a kolcsonossegen alapult (kesobb ossze is hazasodtak, azota 42 eves hazasok voltak a ferfi halalaig. Eszunkbe nem jutott volna visszaelni ilyen figyelmessegekkel, mindenki orult annak, ami.
Aki Én
Látom rendesen beindult a megszokott áldozathibáztatás.
Napok óta hallani, hogy TÖBB hasonló esete van-volt, illetve, hogy másik munkahelye is van, ahol szintén voltak hasonló esetei.
Komoly irodalma van, hogy miért nem jelentkeznek azonnal, vagy akár soha az érintett nők. Egyik oka például pont az itt is tapasztalható áldozathibáztatás, de ez a rendőrségen is igen jellemző. Egy nőnek, de férfinek sem kívánom, hogy átélje.
Málna
@Nessy: Elmondta a hölgy a saját verzióját azoknak, akik kivizsgálták az ügyet. Másra meg nem tartozik. És nem tudhatjuk, hogy az egy évvel ezelőtti ügyet nem egy friss zaklatás hozta-e felszínre.
Málna
@karma1: Nem tudom, miböl logikáztad ki, hogy a két dolog ugyanazon a szinten van nálam. És miért gondolod, hogy egy ártatlan puszi miatt kirúgnak valakit az állásából?
Nessy
@Aki Én: Részemről nem áldozat hibáztatás. Csak azt nem értem, hogy miért vár valaki éveket, évtizedeket, mire színre lép. Hogy miért nem "zaklat" senkit segédmunkás vagy portás. Hogy miért nem akkor és ott lép, amikor megtörténik! Az tény, ha megpofozod a főnöködet, másnap a felmondásoddal jelentkezz a munkaügyön. Tudom.
Aki Én
@Nessy: ...hogy miért nem , annak komoly irodalma van. Nagyon sok esetben soha, senkinek el sem mondják az áldozatok.
Azért nem a portás, meg a segédmunkás, mert azok nincsenek ilyen alárendelt szerepben az áldozatokkal, nincs is erre lehetőségük. Ha máshol teszik, nem ebben a szerepben, helyzetben, akkor az nem zaklatás, hanem erőszak. Olyan is van. Ezeknek az embereknek van erre lehetőségük, helyzetük, amit gyakran ki is használnak. Ilyen a nagy amerikai tornászbotrány, amiben az orvos zaklatta évekig a tornászlányokat. Több száz esetben!!!
Készült róla egy dokumentum film is, nagyon érdekes.
karma1
@Aki Én: 11.10-re: Hat fene tudja... Ha en egy munkahelyen dolgozom, es a portas minden nap megjegyezne, mikor jovok-megyek dolgozni, hogy "de megdugnam" - en azt nem neveznem eroszaknak, inkabb zaklatasnak minositenem, es mondjuk azert a leheto leggyorsabb modon megtalalnam a modjat, hogy vagy a fonoknek szoljak eloszor, vagy valamilyen hatasos ellenlepest tegyek.
Arra sincs magyarazat,. amit sarosdi lilla muvelt. 22 evvel azelotti serelmevel rukkolt ki, HUSZONKET EV UTAN, de akkor aztan ugy, hogy meg arra is emlekezett, hogy hogyan nezte a Parlament epuletet, mikozben a Margithidon molesztalta allitolag Marton, sot, meg a sajat gondolataira is kivaloan emlekezett.
Ha AKKOR NEM, akkor 22 ev mulva MITOL pakolt ki???
Nincs az a tanulmany, ami ezt megmagyarazza!
cirip
@Málna: Eltévesztetted a címzést szerintem. Biztos, hogy ezt a választ nekem szánod?Nem írtam sehol olyant, hogy nem egyértelmű bármi is.
Málna
@cirip: Nem tévesztettem el a címzést. Fogalmad sincs, mi történt pontosan, de már elbagatellizálod a dolgot. Annak ellenére, hogy a rendező is beismerte bűnösségét.
cirip
@Málna: Nem bagatellizálok el semmit, tárgyilagosan megállapítom, hogy minden színházban ez van, nincs nő, akit ne környékeznének meg , zaklatás szintjén.Nem a levegőbe, és nem a pálya széléről, vagy ha úgy tetszik, nem a nézőtérről beszélek, de nem akarok ebbe jobban belemenni.Nem ritkák a cél ( "karrier", karrierecske..) érdekében mindenre elszánt mindenre kész -, és ezt minden módon közvetítő- (női)személyek .Ebből könnyű általánosítani , főleg felületes emberismerő férfiaknak és "nyomulni" mindenkire, aki tetszik, munkája függhet a férfitól és alárendeltebb helyzetben van a hierarchiában.
Emellett tény, hogy nem egyforma a súlya a zaklatásnak, hogy mi történt, mit tett vele (vagy csak akart?..) a férfi. Egy kierőszakolt csók, letámadva a nőt, ..talán eszébe sem jutna senkinek feljelentgetni a férfit. Legalábbis addig, amíg függ tőle. De ha már nincs tétje dolognak, és főleg, elindul egy áramlat, mindenki elkezd visszaemlékezni,...
És természetesen fordítva is előfordul, nő a zaklató.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.