A honvédelmi képesség növelése a célja az Országgyűlés által kedden tárgyalt törvénymódosító javaslatnak – hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Németh Szilárd: tíz évvel megemelik a potenciális hadkötelesek korhatárát
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Németh Szilárd hozzátette: a honvédelem három alappillérét, a Magyar Honvédség hadrafoghatóságát, a NATO szövetségi rendszerét és az állampolgárokat is érinti a honvédelmi kérdésekkel összefüggő törvénymódosító javaslat.

Magyarország szuverenitásának védelme érdekében

szükség van az állampolgárokra, éppen ezért a potenciális hadkötelesek korhatárát 40-ről 50 évre emelték

- jegyezte meg az államtitkár, hozzáfűzve: ez a korhatár Európában jellemzően 50 és 65 év között van.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Pacal gecit megnézném, ahogy menetel akár 1km-et. Lefosná a térdét 10 méter után
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Pacal gecit megnézném, ahogy menetel akár 1km-et. Lefosná a térdét 10 méter után
Szeparepa2
Nincs is hadkötelesség baszki te idióta zsíragyú faszparaszt náci hazaáruló szarbángeci csicska patkány...
Nessy
@SystemError: Vizuális tipus lévén, elképzelem hazánk nagy vezéreit, a békamenet vezetőit, a haverok jó részét, amint teljes menetfelszerelésben kilométereket menetelnek! És közben buzdító katona dalokat énekelnek! Ja, O.V. már 50.! Azért húzta meg itt a határt Németh!
volvós
Víztoronyfejű szilárdköcsög !
Elképzellek, ahogy a mocsárban kúszol a hordó hasaddal...
Bocs, de röhögnöm kell...Mint a Stan és Pan filmeken.
Ludmilla
vigyétek a kölykeiteket és dögöljetek meg ezért a szétrabolt országért,a tiétek,védjétek magatok,gazemberek
Sámannus
@Szeparepa2: Sorkötelezettség az nincs úgy tudom.
fahrenheit451
Megvan az új áldozat.
Hogy ez mennyire egy undorító. ember?

Be kell cserkészni, és leölni, mint a didznót.
Szeparepa2
@Sámannus: ... és hadkötelezettség sincs...
Sámannus
@Szeparepa2: Ez van, de rendkívüli esetekben. Valamennyiünknek számolni kell vele.
Szeparepa2
@Sámannus: Az mozgósítási tartalékos hadkötelesség. (tehát háborús helyzetben, honvédelemre behívhatóság ugyebár) teljesen más. Sima hadkötelesség továbbra sincs...
Sámannus
Engem már úgy sem hívnak, mert túl koros vagyok, ha nem vagy 50 néked még van jövőd a seregben, számolnod kell vele.
A világban nagy változások lehetnek bármikor sajnos. Vészhelyzet is lehet, ahová tízezrével is vihetnek embereket nem csak háborúba.
Szeparepa2
@Sámannus: Nem ez a lényeg, hanem az hogy szarbáncseléd agyhalott mangalica trollsziluka megint tébolyult idióta baromságokat zagyvált... :D
SystemError
@Nessy: 21:06.

A begyógyszerve szétrángatott disznóöltönyös suttyó tolvaj micsoda katona lenne:
https://varosikurir.hu/wp-content/uploads/201...
SystemError
A háború az új migráns!:) Majd biztos lesz olyan is, hogy behatol két orosz vadászgép, de aztán mégis eltűntek, vááá :))) Most őszintén, de kinek nem nyilvánvaló, hogy Putyin kis szerelme ezért járt ki alsónadrágban idegen férfiakkal a repülőn...

Amúgy ez a repülős alsónadrágos történet kiderült, hogy mi volt...? Mármint, ha kiemelt ügyfelekkel vagy hasonló nagy vezetővel utazik az ember, akkor jó, nyakkendó le egy egészn nap végén , ha megvolt a nagy céges spanolás. Viszont ebből hogy lett alsónadrágra vetkőzés, mint diplomáciai protokoll? :)))
centmipa
http://MooXi.net... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
szép új világ
Első körben a politikusaink értelmi képességének alsó hatását kéne megemelni, másodkörben jöhetne a hozzáértés és a tisztesség.
Aki Én
Ez ennek a véglénynek a pofájából igazán morbid.
kereső
Érdeklődöm tisztelettel, mivel nincs!!! kétféle állampolgár, ezért ez a kettős állampolgárokra is vonatkozik? Mert akkor oké minden- jöhetnek az Usából, Kanadából, Venezuelából,Romániából, Ukrajnából, Vajdaságból, és a világ számos országából teljesiteni a kötelezettségüket. ha nem vonatkozik rájuk, mint állampolgárokra!, akkor a továbbiakban nincs money- forduljanak bizalommal saját hazájuk kormányához. Ne a mi pénzünkön épüljön óvoda, bölcsőde, orvosi rendelő-és lakás, ne a mi pénzünkön vegyenek házat maguknak a Vajdaságban, ne a mi pénzünkön élősködjenek az ottani egyházak, sport klubok, ...etc.
szegfue
"M.o. hadserege 2026-ra minden emberileg elképzelhető veszéllyel képes lesz megvédeni a határait." nyilatkozta pár napja O.V. Ez az egyik "titkos fegyver"?! :))) Gratulálok az ötlethez!
Nyírfa
@Ludmilla: A gyerekeket hagyjuk ki ebből! Nekünk a felnőttekkel van dolgunk.
balos
@Nyírfa: Sajnos már,most gondolnak arra,hogy a gyerekeiket ki védje meg a szüleikre zúduló néptől!
Nyírfa
@balos: A felállítandó nemzeti hadseregre gondolsz?
Nyírfa
@kereső: A kettős állampolgárok válasza Orbán EU-s politikáját visszahangozná: adjátok ide a suskát, és menjetek a dolgotokra.
Jozefina
Idióták!!! Ki ellen kell védekezni??? Maximum putyin ellen kellene, de az is minek??? Vagy esetleg támadni akartok??? Kit ???
namihami
Csupa fiatalember.
A következő garnitúra a 14 és a 65 évesek. Berlin védői is hasonló korosztályból kerültek ki. A példa ragadós.
vacsi
@SystemError: Ha a képen látható dagadékra gondolsz: őt én is szívesen megnézném, egy 25 kilós hátizsákkal menetelve!
vacsi
Ez a hadkötelezettség, remélem, a külföldön élő - és annyira nagyon támogatott - magyarokra is vonatkozik?
Szeparepa2
@kereső: Aki szavazhat baszki, és egészségileg alkalmas, az háborús mozgósításnál természetesen 50 éves korig hadra kötelezhető...
Szeparepa2
@Jozefina: Ne viccelj már! Hát vannak a migráncsok, akik akár százezres hada is elözönlheti az országot már felfegyverkezve is... mint ahogy szarbángeci ótárs ugyebár, átengedett simán vagy százezret, sőt még buszokra is pakolgatta őket.. és ezzel szabad prédává tette Európát előttük (továbbá beengedett még több tízezret, sok pénzért a letelepedési kötvénnyel, akik közt ráadásul pénzes potenciális terroristák is lehetnek, hiszen megfelelő átvilágítás, ellenőrzés egyáltalán nem volt), de azért fúj migráns, le a migránsokkal, közben ezt habzotta a szája... Az összes terrorcselekményért, ami ezután a migráns áramlás után történt, a leginkább felelős a kedvesvezír szarbángeci viktátorunk... De ránkronthatnak a szlávok és románok is, sőt belső ellenség is van bőven a liberál bolsevik hordák tömkelege... szóval bőségesen van ellen, aki ellen a szentkoronás keresztyín magor szittya-türk szenthazát védeni köll, nem beszélve arról, hogy vissza kéne hódítani a Nagymagyarországot is ugyi... :D
kokopelli
Norbert Fábian!
A "náci",originál "nazi", eredetileg mást jelentett,de nem baj,mert a "magyarban" is másra használták!
kereső
@Szeparepa2: Tudja ezt mindenki ottan a határon túl is? Meg orbán/semmijen kettős is, igy gondolja?
Pálinkás Pál
Azért kíváncsi lennék hogy a 40 feletti korosztály,akik jórésze zsigerből fideszellenes, kapna -e fegyvert egy esetleges konfliktus idején...vagy csak a fideszcsicskákra vonatkozna a behívó???
SystemError
@vacsi: Pedig ez is ő volt a fidesz központ előtt. Mit tesz az emberrel egy kis kokós pacal pálesszal! :)))
https://csepel.hu/anyagok/kepek/szemelyek/Nem...
Yoda69
Keszulunk kiugrani a NATO-bol es EU-bol? Ugy latszik a fideSS komolyan vegrehajtja putyin parancsat.
Figyelem! A fideSS ki akarja vinni az orszagot az Uniobol. Ne azt nezzuk amit mondanak, hanem amit csinalnak. Ezt maga O1G mondta!
Szeparepa2
@Yoda69: Ezt régóta tudjuk. A Nato-ból ne hiszem hogy ki mer lépni ez a náci patkányféreg, amíg Erdogan is benne van. Azonban lépkedés ide vagy oda. Nem készül, nem is készülhet semmiféle háborúra, egyfelől mert mire összeállna egy ütőképes hadtest, ami legalább annyit tud, hogy önállóan egy jelentős front részt tartani tud, ahhoz kell legalább 10 év, és akkor milyen háború kell hozzá ugyebár? Szomszédos országok ellen csak súlyos elmebeteg képzeli hogy önálló háborút vívunk, akkor mit vívhatunk? Távoli kiküldetést, mondjuk arab világba, Ázsiába stb... de azt megint nem önállóan, hanem valakikkel szövetkezve... vagy egy világháború? De azt nagyhatalmak, nagyhatalmi szövetségek vívják, százmilliós országok, nem egy bolhafing Magyarország... tehát az egész olyan szinten gyerekes és röhejes, hogy szavak nincsenek rá, ez a nyomorult zsírmangalica meg röfög kéjesen, de már nem sokáig. Nato tagok vagyunk, azok is maradunk. Ha bármi zűr lesz a világban abban elhanyagolható részt tudunk vállalni... ahogy eddig is. Amikor még komoly 200 000-es hadsereget tudtunk felállítani, azzal is mire mentünk? Tudjuk jól... Ez a tolvaj patkány náci meg most kitalálta hogy fegyvert gyártunk... nem megy ez ki másra, csak lopásra csalásra... ez is...mint minden... ennyi
namihami
Az újonnan felálló magyar honvédség reklámarca...
Kemény fejlesztés előtt áll a magyar fegyvergyártás. Fejlesztik a fakardok és a fehérpuskák gyártását. Valamint (a hagyományaink ápolása okán) robbanásszerűen nő a lóállomány. És ezzel együtt a lówellnessek állami támogatása.
advocat
Szeretném látni Sziszit tartalékosként reggeli tornázni. Egyébként Röfikém, ki a franc akar minket megtámadni? Egy országot " mondjaon be. Csak a példa kedvéért. Hátha úgy megértem. Egyébként nem zavar, marhára túlkoros vagyok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.