Évente 700 milliárd forintot költenek a magyarok dohánytermékekre.

A társadalombiztosítás rendszerén keresztül kell érdekeltté tenni az embereket, hogy járjanak az állam által biztosított ingyenes szűrővizsgálatokra – erről Lázár János, a nem dohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos beszélt. Szerinte

fontos lenne kiterjeszteni a népegészségügyi szűrővizsgálatokat, mert ebben Magyarország lemaradásban van.

Viszont ha az állam megteremti a tüdődaganat és a vastagbéldaganatok szűrésének technikai feltételeit, és a szűrővizsgálatoknak a behívottak így sem tesznek eleget, akkor

ez jelenjen meg az érintettek társadalombiztosítási hozzájárulásában is.

Fontos előrelépés, hogy 1,2 mil­liárd forintot invesztáltak tíz tüdőszűrőcentrum létrehozására, ahol alacsony dózisú CT-vizsgálatokat végeznek majd. Ezeknek a központoknak az éves működtetése a számítások szerint 3–6 milliárd forintból megvalósítható. Lázár János még a nyáron tette le a kormány asztalára a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításával és a nem dohányzók védelmével kapcsolatos javaslatait.

Hangsúlyozta: évente 700 milliárd forintot költenek a magyarok dohánytermékekre, a tüdődaganatos betegek 85 százaléka dohányzik.

Fontos, hogy a magyar állam továbbra is foglalkozzon a dohánypiac szabályozásával, a tiltással és a kontrollal

– válaszolta a Világgazdaság kérdésére Lázár. 

Lázár János elmondta, komoly vitát váltott ki, de a Belügyminisztérium is támogatja az autóban dohányzás betiltását. Javasolja mindezek mellett, hogy a társasházak közös területein is tilos legyen a dohányzás.

Címlapkép: Facebook/Lázár János hivatalos oldala

(vg.hu)

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Az alkoholt, meg a pálinkafőzést tiltsák be!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
Kár hogy szegény bugristahó lúzerjani nem tudta (de hát nem is vártuk), hogy kultúremberek jelentős része, sem az autójában, sem a lakásában nem dohányzik... A társasházakban (tehát lépcsőház és közös mellékhelységek, mint pl kerékpár tároló, lift stb), leszámítva ha van közös dohányzó helység, RÉGÓTA TILOS A DOHÁNYZÁS, és kulturált lakóközösség be is tartja. Hol is dohányoznak a bagósok egy ilyen házban. Hát a ház előtt, vagy az erkélyükön... AZAZ SZABAD LEVEGŐN... Namost a szabad levegőn való dohányzás betiltása egy lépés már csak a levegő betiltásától, legalábbis korlátozásától, vagy legalábbis magas levegő szívás adó követelésétől, súlyos büntetések terhe mellett... Nem tudom Janikám... Funkció nélküli zsákmányát élvező rablógyilkos maffiakormányból kiugrott oligarchaként, hogy gondoltad ezt lenyomni a társadalom torkán operatíve, hiszen polgi sem vagy, sőt a haverod sem az már Vásárhelyen sem kispofám... de a rabolt vagyont, készülhetsz nyugodtan rá, MIND VISSZA FOGJUK VENNI TŐLED IS..!!!
vitriol
@staro2: Kell valami, amivel felszinen tarthatja az ismertségét 2022-ig.
Pálinkás Pál
@wpym: Látom nem tudtad értelmezni amit írtam...sajna ezen nem tudok segíteni...gondolom ez nálad gyári hiba!!
wpym
@Pálinkás Pál: Micsodaaaaaaaaaaaaaaa??? Gondolod, alkeszkam??? Mivel??? A maliganfokok hagytak valamit a buflak buradban? Egyem a telefosott lopotokfejed.
fahrenheit451
Ki a fasz, az a Lázár?
A saját pártja leírta.
Ki a fasz ez a paraszt?

Betiltom Lázért !!!
Rockxy
cukorpofáim.
az emberi szabadság korlátozása az nema cigi, mega piatiltás, meg hétvégi bótzár, bótnyit, meg himnusze a nélküled és egyebek.
hanem az, ha megszületika gyereked-unokád, bárkid, ő attól a pillanattólkezdve ADÓALANY!
aztán ahogy nő, lesz még más funkciója is: humán erőforrás, sok esetben adósrabszolga, vagy csak rabszolga.
lehet tovább szundikálni, vagy lehet felriadni és tenni valamit, mongyuk magunkért. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.