Egészséges kislányt hagytak a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti, központi telephelyének főbejárata mellett található csecsemőmentő inkubátorban csütörtök hajnalban – közölte az intézmény szóvivője az MTI-vel.

Újszülöttet hagytak a kecskeméti megyei kórház inkubátorában
Fotó: Pixabay

Az elmúlt több mint egy évtizedben ő a negyedik gyermek, akit az inkubátorban hagytak.

Nagyné Szigeti Dóra elmondta: a 3500 grammos, 50 centiméteres kislány a kórházban a Fanni keresztnevet kapta.

A gyermekmentő inkubátor a kecskeméti kórház Nyíri úti parkolói felől nyitott. Az érzékelők a baba behelyezése után néhány perccel jeleznek a portaszolgálatnak. Ilyenkor még hagynak néhány percet a szülőknek, hogy elbúcsúzhassanak a gyermektől és megőrizhessék anonimitásukat, majd szakképzett munkatársak kezébe kerül az újszülött.

A csecsemő további sorsáról később, számos vizsgálat után a gyámhivatal intézkedik, de hat héten át még jelentkezhetnek a szülei is érte

- ismertette a szóvivő.

Hasonló eset először 2012 januárjában történt a kecskeméti kórház Izsáki úti telephelyén, ahol az 1300 grammos újszülöttre kihűlve, életveszélyes állapotban találtak rá. Az átmenetileg Szőke Attilának nevezett kisfiúért később jelentkeztek a szülei. 2016-ban egy egészséges kislányt hagytak a babamentő készülékben. A 3160 grammos, 50 centiméteres, ideiglenesen Ignácz Brigittának elnevezett kislányt végül örökbe fogadták. A harmadik eset tavaly november 7-én történt; a 3400 grammos, 53 centiméteres Gábort – még karácsony előtt – szintén örökbe fogadták.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Egyszer már, egy hasonló cikkhez ugyanezt írtam:::
Nem jó az, ha egy anyának (bármilyen okból) ott kell hagyni a gyerekét. De az Isten áldja meg az eszét annak (ateista létem ellenére), aki ezt az inkubátor-rendszert kitalálta. Ha (HA) van Mennyország, akkor én már látatlanban kiadtam egy helyet neki. És azt az ANYÁT, aki (bár nem tudni milyen ok miatt), de legalább ebbe teszi a kicsit.
Dr plágium
@namihami: Sajnos kerülhet olyan helyzetbe egy család/anya hogy nem lát más megoldást. Biztosan nehéz döntés volt számukra, de így legalább "gondoskodtak" a babákról. Arról nem beszélve mekkora öröm érte azokat akik örökbe fogadták őket.
csipetke
Szerencsére az inkubátorba tette, és nem magára hagyta, vagy más borzalmas módon szabadult meg a gyerekétől. Remélem, szerető családja lesz a kislánynak
namihami
@Dr plágium: @csipetke: Erre gondoltam...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.