Magyarország a bevándorlás kérdésében nem fog engedni – jelentette ki a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Kormányszóvivő: Magyarország a bevándorlás kérdésében nem fog engedni!

Hollik István azt mondta: korábban volt egy-két bíztató jel, hogy az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság más politikát képvisel majd, mint az előző.

Aggasztónak nevezte viszont Donald Tusk, az Európai Néppárt új vezetőjének beszédét, amelyben egyértelműen a bevándorlásellenes politika ellen szólalt fel, kifejezte, hogy problémája van a kerítéssel, a határvédelemmel. Hollik István úgy fogalmazott: "fájdalmas azt látni", hogy az Európai Néppárt továbbra sem gondolja, hogy elsődleges feladata lenne Európa megvédése.

Ennek kapcsán megjegyezte, örülnének, ha tagja lenne a néppártnak Matteo Salvini, aki a legnépszerűbb olasz párt vezetője, és a bevándorlás kérdésében egyértelmű álláspontot képvisel, amely azonos a magyar állásponttal.

A kormányszóvivő kitért arra is, hogy már Trócsányi László biztosi jelölése ellen is "politikai boszorkányüldözés, bosszúhadjárat" folyt.

A bevándorláspártiak összezártak, és mindent megtettek a magyar jelöltek ellen. A kritikák hátterében az állt, hogy a bevándorlásról "máshogy gondolkodunk, mint ők" – vélekedett Hollik István.

A kormányszóvivő hozzátette: Várhelyi Olivér ellen is próbálkoztak, de nem jártak sikerrel.

Az ő kezében jó helyen lesz a bővítés- és szomszédságpolitika – mondta, kiemelve: teljesen egyértelmű, hogy az európai biztonság garanciája a bővítés, a balkáni bővítés.

Hangsúlyozta, az Európai Unió nem teheti meg, hogy államokkal tárgyal, elvárásokat támaszt, majd "elképesztő otromba módon" bizonyos vezetők azt mondják, "húzzuk be a kéziféket". Hozzátette: bíznak abban, hogy a következő bizottság más politikát folytat majd, és beindul a bővítés.

Hollik István kitért a második gazdaságvédelmi akciótervre is. Azt mondta: a munka elkezdődött, a konkrét javaslatokat a Pénzügyminisztérium dolgozza ki. Úgy fogalmazott:

gyülekeznek a viharfelhők.

A német gazdaság – Magyarország legfontosabb külkereskedelmi partnere – növekedése tulajdonképpen nullára csökkent. Ez előbb vagy utóbb be fog gyűrűzni Magyarországra is – tette hozzá.

Mindeközben Magyarország tartani akarja a célt, hogy az uniós növekedés legalább 2 százalékát meghaladó gazdasági növekedést tudjon produkálni – folytatta a kormányszóvivő, kiemelve: a gazdasági növekedés sem önmagáért van, azzal a magyar emberek járnak jól: a bérek növekednek és minden embernek lesz munkája.

Kérdésre válaszolva azt is elmondta, a kormány továbbra sem támogatja a dugódíjat, de arra kérik a Fővárosi Közgyűlést, hogy mondja el a konkrét terveket, mennyibe kerülne az a budapestieknek. A kormányszóvivő elmondta, a kormányülésen, amelyen Karácsony Gergely is részt vett, az új főpolgármester nem hozta szóba a dugódíjat.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Nem értem ezt az értetlenkedést

a derék 444.hu már a kánkán is csomót … =))

Kiakadtak egy kormányhatározaton:

(https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--Y6ngGO...

Szemre vetik, hogy „Ha valami bőven volt már eddig is Magyarországon, az éppen sportakadémia. Sőt, a számos akadémia között kifejezetten központi akadémiák is vannak”.
Pedig világos azok nemzetiek ezek meg „ kormány sportakadémiai rendszer ” lesznek!!! =))
simmering73
A német gazdaság növekedése tulajdonképpen nullára csökkent - ez a beszólás joggal pályázhat az év viccére. Mert addig rendben vagyunk, hogy a magyar gazdaság a nullához konvergál.
Hollik? A koponyádban a lik, ahonnan a maradék eszed is kifolyt.
Macskaszem
@RonaGyuri: 06:51 Na menjenek már a náthás pichába. Megint egy kiba... pénznyelő.
namihami
Kemény szavak, amíg az Unios Eurok jönnek.
Majd kiderül a lényeg, ha lassabbak csordogálnak a csapok.
utordi
http://MooXi.net... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.