A szexuális kisebbségekhez tartozó orvosoknak és orvoshallgatóknak rengeteg nehézséggel kell szembenézniük. Félnek, hogy szexuális beállítottságuk miatt  kollégáik és betegeik megkérdőjelezik szakértelmüket. A diszkrimináció és a homofóbia miatt jobban ki vannak téve a stressz okozta testi-lelki problémáknak, a kiégés és a pályaelhagyás kockázata is nagyobb náluk.

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Nakéremszépen a beteg aki elmegy az orvoshoz egy vizsgálatra vagy akármiért, az nem tudhatja hogy az orvosa buzi vagy nem...és ha az orvos nem viselkedik úgy meg sem tudja...miért kéne abból probléma legyen...hacsak ez is nem valami viszketegségi feltűnésnek akar látszani.
Dr plágium
Lehet jó orvos ha a szakmáját megfelelő tudással, alázattal gyakorolja!

"Egy Kanadában készült 1998-as felmérésben a megkérdezettek 12 százaléka utasította volna el az orvos alkalmatlanságára és a szexuális zaklatástól való félelemre hivatkozva, hogy LMBTQ orvos lássa el."
Ez pedig marhaság, hiszen a hetero orvosok esetében gyakori a szexuális zaklatás a női betegek felé.
Szóval ez nem a szexuális beállítottságon múlik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.