Néhány nap alatt ötezren írták alá a XI. kerületbe tervezett dél-budai centrumkórház megépítését támogató petíciót – közölte az ívet indító Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) szóvivője pénteken az M1 aktuális csatornán.

ifj. Lomnici Zoltán hozzátette: a petíciót online, a CÖF honlapján lehet aláírni.

A műsorban elhangzott, hogy

a petícióban – amelyet László Imre (DK) XI. kerületi polgármesternek is megküldtek – orvosszakértők, köztük neves professzorok is hangot adnak értetlenségüknek a polgármester hezitálása miatt.

A szóvivő azt mondta, a petícióval rá szeretnék venni az ellenzéki politikusokat arra, hogy tartsák be ígéreteiket, illetve az egészségügyet – a kampányukban elhangzottaknak megfelelően – prioritásként kezeljék.

Azt is mondta, nem szeretnék viszontlátni a Demszky-Gyurcsány-korszak egészségügyi intézkedéseit, amikor "600 milliárd forintot vontak ki az ágazatból".

Ifj. Lomnici Zoltán szerint a civilek hangját nemcsak a XI. kerületi polgármesternek, hanem Karácsony Gergely főpolgármesternek is meg kellene hallania.

László Imre: a DK nem ellenzi a dél-budai szuperkórházat

A DK nem ellenzi a dél-budai szuperkórházat, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy az egészségügyre fordított összegeket racionálisan és hatékonyan használják fel

- mondta László Imre (DK) XI. kerületi polgármester kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány rá és Karácsony Gergely főpolgármestere hivatkozva azt a látszatot kelti, mintha miattuk kellene leállítani a kerület Dobogó városrészébe tervezett szuperkórház beruházását, amelyből – egyébként – még egyetlen kapavágás sem valósult meg.

Mi soha nem mondtuk, hogy nem kell ez a kórház (...), polgármesterként nincs is beleszólásom, de támogatom

- hangsúlyozta a DK-s politikus.

László Imre ugyanakkor rámutatott arra is, hogy a tervek szerint a szuperkórház 250 milliárd forintba kerül, ezt az összeget pedig racionálisabban is fel lehetne használni, például 50 milliárdból a Szent Imre-kórház sokprofilú intézménnyé válhatna, 200 milliárdból pedig a jelenleg méltatlan körülmények között működő Szent János-kórház területén épülhetne egy minden igényt kielégítő új budai egészségügyi központ.

Az egészségügyben válsághelyzet van, a dolgozók menekülnek az ágazatból, és a pénz is kevés; ami még egyáltalán jut az egészségügyre, azt gazdaságosan, hatékonyan kell felhasználni – szögezte le az ellenzéki politikus.

Forrás: MTI

Címlapkép (illusztráció): Pixabay CCo

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Cöf-cöka honlapján lehet aláírni. Ennyi elég is volt nekem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Az igazság az, hogy a polgármester is elmondta, hogy nem a kórház szükségességét vitatják, hanem a fideszes módszert.
Mióta téma? Már rég megépülhetett volna a fideszes vezetés alatt.
namihami
Hányan XI. kerületi vagy dél-budai és vonzáskörzetének lakók azok közül, akik ezt az 5.000 aláírást produkálták?
Mert a szegedi, salgótarjáni, kispesti, zuglói és hasonló CÖFös aláírók csak a máséval verik a csalánt, hiszen egy oda épülő szuperkórház számukra sok hasznot nem hoz. Pusztán azt igazolják, hogy a Fidesztől megkapták az aláírási ukázt.
A listás Pártutasítás már megvolt, most jöhet az olvasói levelek garmada.
advocat
Mondjuk ha pl: a János Kórházat építenék át. Maradna a zöldterület. Is. De akkor mi jut a haveroknak? A főváros lakossága azért még mindig másfél millió felett van. Magyarán, adtak a szarnak egy pofont ezzel, mert az arányok???
Jozefina
A szuper korházzal, csak a szuper lopás és szuper csalás valósulna meg.
A Sz. Imre és János korház modernizálásával, rekonstrukciójával sokkal többet kepnának a budapestiek.
Józsipapa
Ez a senkiházi lomnici más pöcsével veri a
csalánt...simicskó dettó...
gyakoroljátok a vonyítást!!!
rokker33
Mondjuk 250 milliárdból a Budapesten inkább a siralmas állapotban lévő kórházakat kellene felújítani először és csak utána kellene gondolkodni hogy kell e budapestieknek szuper kórház! Van olyan érzésem hogy Demszki elvtárs visszatért karácsonyi csomagolásba bújtatva! Lehet tapló jobb lett volna! Mintha már elfelejtette volna azt a sok sok szép ígéretet amit a kampány során elmondott/ elhazudott!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.