Pedagógusdemonstráció lesz november 30-án Budapesten.

"A gyermekek jövője érdekében" demonstrációt tart november 30-án Budapesten a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), több, az oktatás területén érdekképviseletet ellátó szervezet támogatásával – jelentette be a PSZ elnöke pénteken a fővárosban tartott sajtótájékoztatón.

A demonstrációról azután döntöttek, hogy a szakszervezetnek és a kormánynak a pedagógusok béremeléséről és a munkaterhek csökkentéséről folytatott tárgyalásai a szakszervezet által adott november 22-i határidőig, vagyis a magyar közoktatás napjáig nem vezettek eredményre – közölte Szabó Zsuzsanna.

Mint mondta, arra a következtetésre jutottak, hogy a kormány részéről nincs elég politikai akarat az oktatás problémáinak megoldására.

Az esemény Facebook-oldala szerint a tüntetés jövő szombaton 14 órakor kezdődik a Kossuth téren, ahol elmondják a követeléseiket, így például azt, hogy

a kormány adjon értékálló bért az oktatásban dolgozóknak, maradjanak közalkalmazotti státusban a szakképzésben dolgozók, vagy hogy csökkentsék a diákok és a pedagógusok munkaterheit.

Az együttműködő szervezetek: Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF), Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) és Európai Oktatási Szakszervezetek Tanácsa (ETUCE).

Forrás: Index, MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.