Még egy kis időre le is csukták – rivalizálás állhat a háttérben.

Bige László szerint Csányi Sándor miatt szálltak rá a hatóságok – reagált az OTP-vezér
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bige László, Magyarország ötödik leggazdagabb embere kimondta a nevét annak az illetőnek, aki – szerinte – ráküldte a hatóságokat a műtrágyagyára miatt.

Bige a Bloombergnek azt nyilatkozta, Csányi Sándor áll az ügy hátterében, mégpedig egy régóta fennálló rivalizálása miatt akarták kicsavarni a cégét a kezéből. Azt is mondta, hogy Magyarországon már nem számíthat segítségre a támadásokkal szemben, mert minden hatalom a kormányfő kezében összpontosul – idéz a cikkből a 444.hu.

Az OTP Bank közleményben reagált a vádakra:

Az OTP Bank 2012. március 7-én a jogszabályoknak megfelelően közzétett tőzsdei közleményében tájékoztatta a közvéleményt, hogy jogerősen megnyerte a Nitrogénművek Zrt-vel szembeni, több mint 25 milliárd Ft összegű kártérítési pert, amelyet a Nitrogénművek Zrt. indított az OTP Bank ellen.

Az OTP Bank a Bloomberg – szóban forgó cikket megelőző – érdeklődésére előzetesen megkereste a Nitrogénművek Zrt-t, hogy a Nitrogénművek Zrt. adja meg a felhatalmazást ahhoz, hogy a Bloomberg tervezett (és 2019. november 21-én megjelent) cikkére tekintettel az OTP Bank a fenti perrel kapcsolatos, banktitoknak minősülő információkat megoszthassa a közvéleménnyel. Ezen tények bizonyára segítették volna a valódi helyzet megismerését. Az OTP Bank legjobb tudomása szerint a Nitrogénművek Zrt. a mai napig nem válaszolt a banktitok feloldása iránti megkeresésre.

Megerősítjük, hogy Csányi Sándor nem tervezte és jelenleg sem tervezi a Nitrogénművek Zrt., vagy bármelyik más, Bige-csoporthoz tartozó vállalkozás megvásárlását, nem véleményezi a Nitrogénművek Zrt. pénzügyi állapotát. A vállalatcsoport által nyilvánosságra hozott éves üzleti jelentések, pénzügyi beszámolók kellő információt szolgáltatnak mindenki számára ennek megítélésére.

A fentiek ismeretében sajnálatos, hogy a Bloomberg hírügynökség nem teljes körűen járta körbe a szóban forgó témát, nem tárta fel tényszerűen a Bige-csoport pénzügyi, gazdasági, műszaki helyzetét, melynek hiánya miatt egy valótlan feltételezéseket tartalmazó cikket jelentetett meg. Szintén rendkívül sajnálatos, hogy a Bloomberg elmulasztotta tájékoztatni a közvéleményt arról, hogy az OTP Bank kész lenne tájékoztatást adni a cikkben említett feltételezésekkel kapcsolatos valós tényekről, amennyiben a Nitrogénművek Zrt. ehhez hozzájárult volna.

Csányi Sándor különösen sérelmezi, hogy a Bloomberg olyan hatósági eljárásokkal is összefüggésbe hozza, amelyeknek se okát se tartalmát nem ismeri, és azokra természetesen semmiféle ráhatása nem lehetett és nem is volt.

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója egyúttal felhívja a figyelmet arra, hogy mind a valótlan, mind a valótlan és egyben sértő tények állítása, mind azok híresztelése jogsértésnek minősül.”

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

grincss
Ááá, dehogy!
Csányi nem is olyan!
El tudjuk képzelni, h egy focimeccs alatt mennyi bennfentes titok cserél gazdát Csányi és Orbán között?
Sztem nem!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
grincss
Ááá, dehogy!
Csányi nem is olyan!
El tudjuk képzelni, h egy focimeccs alatt mennyi bennfentes titok cserél gazdát Csányi és Orbán között?
Sztem nem!
Jozefina
Csányi keze messzire el ér, de egyszercsak bilibe fog nyúlni!!! Mellesleg így is elég kakis lehet a keze???!!!
Nyírfa
Csányi már régóta nagyon ellenszenves. Úgy '89. óta.
Eladott Ország
Csak azt szeretném kérdezni, hogy Csányi Sándornak honnan volt pénze arra, hogy annak idején megvegye az OTP-t? Illetve kik döntöttek arról, mikor és hol, hogy kié lesz a bank? - Az, hogy Mészáros beelőzött pár év alatt még rendben van (egy frászt van rendben, de hagyjuk), ám azt, hogy még lassan Bige is többet keres mint én, na azt már nem!
uploads.disquscdn.com/images/68f1d86600bceda48ef9d0344e47e3913302a11a9580cb6eee59455f60789ec4.jpg?w=600&h=280
Amennyiben ebben a cicaharcban lehet látni bármilyen pozitívumot, az az, hogy amidrágaorbánurunk' előbb vagy utóbb csányit is besorolja majd a simicskák közé, el fog lajosodni ő is, a mi nagy emberünk szemében, és akkor esetleg nagy örömmel vonul majd nyugdíjba a bankvezér. Az tőlünk nemzetközileg is elismert teljesítmény, hogy a munkánkkal, robotolásunkkal példát adtunk azoknak, akik utálnak dolgozni, inkább lesik az Úr döntését arról, honnan, hogyan és mennyi forintocska vándorol hozzájuk. Minden szeme megvan a diki láncolatnak. Ezzel csak az a baj, de az igen nagy baj, hogy a mi seggünk kilóg a nadrágból, mert ezek a gazemberek sajnálnak tőlünk minden fillért. Orbán is, az állam is. Mert az úgy van nálunk: Orbán és a kormány megtartja, amit ígér. Ha pénzt, szebb jövendőt ígér, azt is megtartja. A dolgok természete olyan, hogy nem maradhat senki, 100% kontroll nélkül, a paranoia már csak ilyen.
Eladott Ország
Dolgozó népünk elégedetten hátradőlhet. Volt értelme a végigszopott szabad, demokratikus éveknek, az összes szájba tekert túlórának, a sürgősségen végigszenvedett, végtelennek tűnő időnek, a vérrel és verítékkel törlesztett devizahitelnek, az orrvérzésig zabált hazug propagandának és annak, hogy a bálványimádat oltárán a család egyik fele mára gyűlöli a másik felét, az unokák meg már egy hanyatló nyugati ország állampolgáraiként látják meg a napvilágot. Végre tényleg kiderült, hogy egyetlen befizetett adóforint nem volt hiábavaló. Úgyhogy szerintem se fárasszuk magunkat és egymást ezzel a mészároslőrincezéssel'. Nincs itt semmiféle Mészáros Lőrinc. Itt a kivénhedt, sosem volt demokrata van egyedül és egy személyben. Aki nem tökölt hiábavalóan az elmúlt 30 évben, nem ásta fölöslegesen a népbutítás sötét, feneketlen árkait, hiszen itt az eredmény: a 2 milliárd dollárnál is nagyobb összeg jellegváltozáson átment vagyonka. Úgyhogy lehet majd leendő szakkönyvek – jogi, történelmi, szociológiai – lapjain arról lamentálni, valójában mekkora elvetemülésre volt szükség ahhoz, hogy valaki, aki életében egyetlen percet nem dolgozott a piaci szférában, az Európai Unió végbelében toporzékolva, ennyire zavartalanul tető alá hozza minden idők legnagyobb közpénzszabadrablását. Mondjuk én azért Csányi Sándor kartárs nevében elgondolkodnék azon, hogy mekkora dupla nulla vagyok. Hogy én ezzel a szerencsétlen, fogalmatlan izével ellentétben évtizedek óta tolom az ipart (jó, természetesen a mindenkori politikai elittel szoros kapcsolatban), építem a birodalmamat, gyűjtögetem a vagyonkát, és hiába dörgölőztem bárkihez, hiába értek is valamelyest ahhoz, amit csinálok, néhány év alatt simán letaszajtottak a trónról. Nem tudom, Csányi Sándor szokott-e gondolkodni, vagy belátta, hogy jobb ha nem teszi, de az ő példája mutatja meg a legtisztábban azt, hogy leendő, önerőből Csányi Sándoroknak kurvára nem terem itt babér.
kereső
Ajjaj, de tudnak mellébeszélni- pedig egyszerű , mint az 1x1. Csányi- KITE- nincs műtrágya, azt venni kell, hogy az integrátorként "finanszirozhassa!!" a termelőket. Kinek van műtrágyája, na kinek? Hát a Bigének. Azért nem tenném tűzbe a kezem a cseh miniszterelnökért se, aki meg az IKR-t szerezte meg. Igy lett a magyar mezőgazdaság finanszirozása külföldi kézben- csányi is az, hiszen az anyacég, amelyé az összes magyarországi csányis agrárvállakozás Szingapúrban van bejegyezve.
Nyírfa
@Eladott Ország: A magyarok 99 %-a álomvilágban élt '89-ben. Nem is értem , hová lett a józan eszük, hogy inkább feltették a szemellenzőt mindkét oldalra, jó szorosan, ki ne lássanak az illúzióik mögül, és csörtettek előre , iránynak belőtték Ausztriát, ahol kolbászból van a kerítés, hát, most majd itt is. Elhamarkodta a nép a dolgát, mint mindig. Mert helyette lett munkanélküliség, hajléktalanság, és olyan mélyszegénység, amelyben utoljára a Horthy-érában éltek az emberek. Viszont rácsudálkozhattunk a hajdanvolt grófokra, bárókra, akik rögvest hazatértek, és megmutatták, mit dobott el az ország '45-ben. De késő bánat volt. A középosztály kétségbeesetten próbált alkalmazkodni, bármit megtett, amit elvártak tőle, megalázkodott, és szemet hunyt, bólogatott, és hajlította a gerincét, amennyire csak képes volt. Az igazi világ az ügyeskedőké lett, a helyzetben lévő politikusoké és üzletembereké - lásd: Csányi Sándor - , a szerencselovagoké, az olyan leleményes tolvajhuszároké, mint a mi dicsőséges kormányunk minden egyes tagja.
Ezt hogyan nem lehetett látni???
Csoda, hogy nem kellenek a szocialisták, hogy haragszom a népem korlátoltságára? De hát itt élek. Ide születtem, és nem mentem el idejében. Tőlem azok a semmi emberek, akik ma harsányan, tiszteletet követelnek, nem várhatnak hazafiasságot, mert , amit ők művelnek e címszó takarásában, az a hazával való kufárkodás. Undorító, felháborító, és nagyon ideje, hogy ennek egyszer s mindenkorra vége legyen.
Eladott Ország
@Nyírfa: Keleti „nyitás”, a nyugat becsmérlése, ellenségkép kialakítása és még sorolhatnám. A nemzeti propaganda napról napra egyre olajozottabban működik. Az ország elbutítása egy előre kitervelt, szándákos manőver. A cél a gondolkodni képtelen pártkatonák „kinevelése”, majd később a hatalom megszilárdítása.Akié a média, azé a hatalom. Az országban élnek több százezren (vagy inkább több millióan) olyanok, akik feltétel nélkül hisznek abban, amit az állami televízió mond nekik. Hisznek a szó legszorosabb értelmében, vakon, vallásos meggyőződéssel hiszik el mindazt a mocskot, amit eléjük tesznek. Ezek az emberek – miután megnézték a napi propaganda adagot a tévében -, kilépve az utcára, óriásplakátokon kapnak újabb hazugságáradatot az arcukba. Hazatérve a falu, város utcáiról a postaládában már ott lapulnak a további hazugságokat hirdető, Orbán Viktor által „személyesen” aláírt levelek, konzultációk. Hazudnak reggel, éjjel, meg este.
Az elmúlt években a propagandagépezet azt tett, amit csak akart. Azt és úgy építenek le, amit és amikor csak akarnak. Várhatunk az Unió segítségére, ameddig csak akarunk, de ezt ők soha nem fogják megoldani helyettünk. Nekünk kell végre elég tökösnek lennünk ahhoz, hogy azt mondjuk, elég volt. Elég volt a hazugságokból, elég volt az uszításból, elég volt abból, hogy megmondják, mit gondoljunk. Elég volt. Elvesztette rendszerváltás jellegét.
i.pinimg.com/564x/7b/15/85/7b1585edcd6abed4bbb56424b9c79e44.jpg
Nyírfa
@Eladott Ország: Hiányzik a józan paraszti ész. Hiányoznak a Dózsa Györgyök, a Petőfi Sándorok, a Széchenyik, az Adyk, a József Attilák.
Hiányzik az öntudat. a szolidaritás, az együttérzés. Önző, alvó nép vagyunk, kéretjük magunkat, ha ébresztgetnek, és elvárjuk, hogy forró kávéval várjanak a terített asztalnál. Utána majd megmondjuk, hogy kinek mi a feladata, és milyen szívességeket tehet. Nagy magyar abszurd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.