Az LMP kongresszusa nagy többséggel társelnökévé választotta Schmuck Erzsébet parlamenti frakcióvezető-helyettest. Az új társelnök szombaton, a megválasztását követő sajtótájékoztatón elmondta:

2022-re megkerülhetetlen és kormányzóképes zöld párttá kívánják tenni a pártot.

Kendernay János, az LMP másik társelnöke arról számolt be: a következő héten népszavazási kezdeményezéseket tesznek "zöld ügyekben".

Schmuck Erzsébet két fontos területre kíván koncentrálni – ismertette –, a társadalmi igazságtalanság felszámolására, valamint környezeti problémákra.

Új társelnöke lett az LMP-nek, népszavazásokat fognak kezdeményezni

Szerinte a Fidesz-kormány kettészakította az országot, amelynek következtében télen emberek fagynak meg és idősek maradnak magukra. A kormányzat "nagy bűnének" nevezte a környezeti problémák és az éghajlatváltozás iránti érzéketlenségét is.

Szólt pártja klímavészhelyzetről szóló javaslatáról, amelyet a kormánytöbbség leszavazott. Jövő héten azonban az általa vezetett, fenntartható fejlődéssel foglalkozó országgyűlési bizottság napirendjére tűzte azt, és meghívta az ülésre Orbán Viktor miniszterelnököt, valamint Karácsony Gergely főpolgármestert. Utóbbi jelezte részvételét – ismertette.

Szerinte települési szinteken is foglalkozni kell a klímaváltozás ügyével, amelyben az LMP-s helyi politikusoknak nagy szerep jut.

Kendernay János elmondta: pártja az elmúlt időszak vitás kérdéseit lezárta, így mostantól legfontosabb célkitűzésére koncentrálhat. Arra, hogy zöld átalakulást indítson el az országban.

Nincs idő arra várni, hogy a kormányzat pótolja tízéves elmaradását

- szögezte le, és bejelentette: népszavazási kezdeményezéseket fognak benyújtani zöld kérdésekben. Ezekről azonban csak annyit árult el: a javaslatokat a következő héten terjesztik be.

Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára beszámolt arról, hogy a párt a szombati kongresszuson több ponton módosította alapszabályát, ettől azt várják, hogy a párton belül tavaly előállt, nehézségeket okozó helyzetek többé ne fordulhassanak elő.

Szerinte már az önkormányzati választás eredménye megmutatta, hogy pártja jó, növekvő pályára lépett.

Az LMP azért választott társelnököt, mert a májusi európai parlamenti választás gyenge eredménye után a teljes elnökség lemondott. Ezután a nyáron tisztújítást tartottak, ám egyetlen nő sem szerezte meg az induláshoz szükséges támogatást. A legtöbb ajánlást akkor egyébként Schmuck Erzsébet kapta, de eltiltás alatt állt. Így Kendernay Jánost választották egyedüli társelnökké. Azóta az LMP etikai bizottsága eltörölte a korábban tisztségektől eltiltott politikusait sújtó szankciókat.

(MTI)

(Fotó: MTI/Mónus Márton)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
@csak úgy...: Háttérinformációk szerint a stadionok megrendelésre készültek, de nem tudni, ki a megrendelő.

A népszavazáskor az agyhalott fideszbirkákat és a mínuszos íkúval rendelkező ellenzéki fogyatékosokat kiszűrik, vagy az ő véleményük is számít majd?
Eriksson
@Rockxy: Lehet tudni: www.origo.hu/sport/futball/20191116-labdarugo-europabajnoksag-2020-budapest.html

A Szövetség írja elő, hogy mekkorának kell lennie és milyen paraméterekkel kell rendelkeznie egy stadionnak, hogy megfeleljen a nemzetközi mérkőzések lebonyolítására
Rockxy
@Eriksson: Lehet, hogy a stadionprojekt befektetés a jövőbe?
Én a magam részéről a tömegsportot támogatnám, és reklámoznám, nem az emberfeletti teljesítményre törekvő élsportolókat, mert túl sokan vannak nálunk a városbéli puhányok, nyavalyások (ha gyötör a láz).
De a falubéliek se különbek.
Bazz, komolyan mondom, dicsekednek azzal, hogy nekik magas a vérnyomásuk, meg hogy milyen drága gyógyszert szednek.
Noooooormális??
Eriksson
@Rockxy: Voltak korszakok amikor templomok épültek, volt amikor erődök, várak, kastélyok, meg kilátótornyok, most a stadion a divat.
A tömegsport nem sokba kerül, megoldhatják az önkormik saját hatáskörben.
Sámannus
Megvan az új taktika az ellenzék ellehetetlenítésére. Marisunk ide fogja tolni a júdáspénzeket.
Gajdoczky István
Szegénykém még nem értesült róla, hogy a népszavazás intézményét a Fidesz eltörölte, ill. csak magának engedi meg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.