Az unió nemcsak a bevándorláspolitikát rontotta el, hanem a gazdaságpolitikát is – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Hozzátette, az EU egyik legnagyobb gazdasága, a brit kilép az integrációból. A nyugat-európai és különösen a német gazdaság lassulása pedig azért probléma, mert a magyar gazdaság tőlük függ, a magyar export/import háromnegyede oda irányul.

A nyugat-európai gazdaság lassulása hosszú távon Közép-Európa lassulásához vezet – fűzte hozzá.

A pénzügyminiszter értékelése szerint ugyanakkor a magyar gazdaság jól van, a harmadik negyedévi növekedés 5 százalék, ami háromszorosa az uniós átlagnak és dobogós helyet jelent az egész unióban.

A magyar kormány feladata 2020-ban a magyar gazdaság, a magyar munkahelyek és vállalatok védelme. A magyar gazdasági növekedés hátterében az adócsökkentés áll. A legfontosabb munkát terhelő adó, a szociális hozzájárulás például 2016 és 2019 között harmadával, 27 százalékról 17,5 százalékra csökkent. Ez 2600 milliárd forint többletet jelentett a magyar cégeknek, amelyek ebből finanszírozhatták a béremeléseket, anélkül, hogy versenyképességük csökkent volna. Jövőre egy százalékkal, 13-ról 12 százalékra csökken a kisvállalkozások adója.

A kata lényege megmarad, ám fel kívánnak lépni az ellen, hogy egyre több munkáltató kényszeríti át ebbe az adózási formába munkavállalóját

- ismertette a pénzügyminiszter.

Miután 2020-ban az ideinél kevésbé nő a magyar gazdaság, a személyi jövedelemadó csökkentésének 2020 után lehet realitása – fűzte hozzá.

Az uniós támogatásokkal kapcsolatban a pénzügyminiszter hangsúlyozta:

Magyarország még egyetlen támogatást sem vesztett el, viták vannak az Európai Bizottsággal, ahogy sok más ország esetében is.

A jövőre 27 százalékra emelkedő lakásáfával kapcsolatban Varga Mihály arra hívta fel a figyelmet: a nagyvárosokban, főleg Budapesten túlárazottak az ingatlanok, de lassan megáll az árnövekedés.

A tervezett atlétikai stadionról szólva a miniszter megjegyezte: beruházásokra szüksége van a gazdaságnak, sajnálatos lenne, ha a csarnok építése elmaradna.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Varga elmész te a qrva anyádba! Az EU második legszegényebb és legkorruptabb országa vagyunk. B+ az ilyen eredménnyel a föld alá kéne süllyedni örökre! Kit nézel hülyének te seggfej!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
@Rockxy: miert függ a nemet gazdaság a ruskitól? Absolut nem piac már azert sem mert embargó alatt van.
Nyírfa
Egy sporthasonlattal élve, legyen atlétika, mi más? Elindul a futóverseny mezőnye, hatalmas az iram, megy a helyezkedés. Az erejüket jól beosztók diktálják a tempót, a kevésbé felkészültek, a gyengébb teljesítményűek lemaradnak.
Akármilyen fáradt, az ér célba elsőként, aki nemcsak a fizikumára gyúrt, hanem fejben is érett a táv sikeres megtételére.
A győztes is szusszan , rendezi a sorait, aztán fogja a zászlót, és lefutja a következő kört, közben utoléri a gyengébb futót, aki majd most esik be a célba, a szó szoros értelmében.
A Varga-féle futóversenyben a Nyugat már ünnepelteti magát a tiszteletkörben, mikor Magyarország bevonszolja magát a célba. Persze, ha a Nyugat nem doppingolt volna, mi nyerünk, az hétszentség! :)) Na, majd vétót emelünk, aztán nézhetnek!
Nyírfa
@Eladott Ország: Már megint nem írtam megszólítást, neked címeztem a válaszomat.
kokopelli
@Rockxy: ...és viszont!Az oroszok a gázt mindenképpen el kell,hogy adják! Imádkoznak,hogy a második
pipeline is megépüljön,mert kell nekik a lóvé!A déli EU-s országok meg morognak,hogy az északi országok
leß@rják a tiltakozást! Inkább úgy értem,hogy az orosz gazdaság van az Északi tenger államaitól függő vi-
szonyban!(francia,holland,német stb. piactól!
advocat
Misi! Keress egy jobb heylet! Ennyi ésszel talán egy "nagyobb céget" is vezethetnél, hiszen tudod az igazi megoldást is, de kis ország vagyunk, a határon kívül talán még a nevedet sem ismerik!
kokopelli
@advocat: ..honnan ismernék a kis Misit,amikor még a többi (keleti) országok "vezéreit" sem ismerik!Vannak
oszt annyi!Még csak nem is zavarják a nyugati "embereket" (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.