Ha a nyugati barátaink rákérdeznek az euró bevezetésére, akkor udvariasan mondjuk, hogy még nem aktuális – tanácsolja Boros Imre közgazdász. Szerinte az euró azonnali bevezetésével teljesen felesleges kockázatot vállalnánk. Az alábbi interjúban Boros Imre közgazdásszal az esetleges euróbevezetés előnyeit és hátrányait mérlegeljük; szerinte nem érné meg bevezetnünk az eurót. A Magyar Nemzetben a napokban írt egy cikket arról, hogy mit gondol a magyar euróbevezetésről. Ebben azt hangsúlyozza, hogy az euróövezet bajban van és egyik válságtól a másik válságig bukdácsol. Mik a fő problémák a közös európai pénzzel? Az eurót eredetileg úgy tervezték, hogy a tagállamok összehangolják a gazdaságpolitikájukat. Közös adórendszer, szociális rendszer lenne, ám ebből gyakorlatilag semmit se sikerült megvalósítani. Sőt, az euró létrejöttekor néhány országot szabályosan becsaltak a rendszerbe. Ilyen például Görögország vagy Olaszország, amelyek esetében a kreatív könyvelés alkalmazásával érték...

Forrás: vadhajtasok.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A stabilitás legbiztosabb jele a napról napra történő értékvesztéssel kombinált árfolyamingadozás.
Borosimi ""közgazdászzseni"" szerint...
Persze, ha bevezetné az Orbán az Eurot, akkor nem nőne a kinti bankokban elhelyezett Euromilliárdjaik itthon forintban kifejezett értéke napról napra. Ami ugyan kinn nem változik, de így egyre gazdagabbak a ""stabil"" forintban kifejezve. Kár, hogy még ez az értéknövekedés se képes fedezni a KSH-féle 3,8%-os (ez is röhej) infláció növekedését.
ittott
szopunk, nyalunk, és seggbe kúratjuk magunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.