Ebben az évben az orosz elnök látogatott ide, jövőre Orbán Viktor látogat Moszkvába bizonyosan, az év második felében – nyilatkozta a Sputniknak Szijjártó Péter, aki várhatóan májusban, a győzelem napi megemlékezesre Moszkvába utazik.

Idén Putyin jött, jövőre Orbán megy – megbonthatatlan a magyar-orosz barátság

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azt mondta az orosz állami Sputniknak, hogy valószínűleg részt vesz 2020. május 9-én Moszkvában a győzelem napi megemlékezésen. 2015 május 9-én is ő volt ott a kormány képviseletében, “azt hiszem, ezúttal is így lesz" – mondta Szijjartó Péter.

Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin elnök jövőbeli tárgyalásainak a menetrendjéről a külügyminiszter megjegyezte, hogy az ilyen csúcstalálkozókat hagyományosan évente egyszer tartják.

"Minden évben egy csúcstalálkozóra kerül sor. Egyszer Moszkvában, egyszer Budapesten. Tavaly a magyar miniszterelnök látogatott Moszkvába. Ebben az évben az orosz elnök látogatott ide. Jövőre a miniszterelnök bizonyosan Moszkvába látogat"

- mondta Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy ezekre a találkozókra mindig az "év második felében" kerül sor.

(Kép: MTI/Máthé Zoltán)

Forrás: ATV

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Éljen és virágozzék az örök és megbonthatatlan Orbán - Putyin barátság!
csipetke
Ruszkiországban legalább nem kell a csatornafedeleket lehegeszteni, mert a kis putyin-pincsi miatt nem kell akkora cirkuszt csinálni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.