A klímahelyzetről folytatott társadalmi konzultáció célja nem az, hogy az emberek átfogó véleményét megtudja az ügyben, ez egy kötelezettség, amit Brüsszel előír – mondta Hollik István kormányszóvivő az Inforádióban.

Nem érdekli a kormányt, mi az emberek véleménye a klímahelyzetről

Felkerült a Kormany.hu weboldalra az úgynevezett Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiával kapcsolatos kérdőív, amely valójában egy konzultáció. A stratégia elkészítését a párizsi klímaegyezmény írja elő, ahogy azt is, hogy a kormányoknak nyilvános konzultációt kell folytatniuk a klímahelyzet kezeléséről, a magyar kormány azonban semmilyen módon nem hirdette a konzultálási lehetőséget. A kérdőív kitöltésére is mindössze egyetlen hetet hagytak, ez az egy hét november 25-én, hétfőn délben le is jár. Az ITM vasárnap tagadta, hogy nemzeti konzultációt indítottak volna.

Amennyiben a kormány klímaügyben nemzeti konzultációt akar lefolytatni, akkor azt a szokásos módon fogja megtenni

– írták.

Hollik Istvánt az Inforádióban arról is kérdezték, mi az oka, hogy a társadalmi konzultációt nem verték nagy dobra és kvázi elrejtették a kormányzati honlapon. A kormányszóvivő erre válaszolta az, hogy nem az emberek átfogó véleményére voltak kíváncsiak, csak a brüsszeli előírásoknak tettek eleget.

(Kép: MTI/Soós Lajos)

Forrás: hvg.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
"A klímahelyzetről folytatott társadalmi konzultáció célja nem az, hogy az emberek átfogó véleményét megtudja az ügyben, ez egy kötelezettség, amit Brüsszel előír –" hú de szépen megmondta ! Társadalmi konzultáció?? Még mit nem ! A kormány tudja!!!, hogy mi a társadalom véleménye- kérdezés nélkül is.
Amúgy meg a kormány tudja értelmezni " a társadalmi konzultáció" meghatározást? Szerintem nem. Mert ,ha tudná nem beszélne zöldségeket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Klubtag
ad.1. "Amennyiben a kormány klímaügyben nemzeti konzultációt akar lefolytatni, akkor azt a szokásos módon fogja megtenni" - tudjuk, ismerjük a módszert, aminél érdekes módon mindíg az a szarság az eredmény, amit a Orbán Viktor kormányzati maffiája megrendel.
ad.2. "...nem az emberek átfogó véleményére voltak kíváncsiak, csak a brüsszeli előírásoknak tettek eleget."
No ezért nem akarnak semmiféle - az emberiség számára előremutató, fejlődést segítő kezdeményezést ratifikálni, mert akkor számon lehet rajtuk kérni. A hátuk közepébe sem kell a klímahelyzet megoldásában való aktív részvétel, nem kell a női kvóta, nem kell az ENSZ emberiességi előírása, javaslata és még sorolhatnám, amivel alapvetően a humanitásuk teljes hiányát igazolják.
Csak ott szeretnek sertepertélni, ahol militáns diktátorok (orosz, török, azerbajdzsán, stb., ja no meg az őrült Trump, akihez egy-egy projekt erejéig kifizetődő dörgölőzni) fenyegető akcióit szeretik a háttérből támogatni, nyilván nem csekély ellenszolgáltatás fejében, aminek előnyeit - ne tévedjen senki - nem az ország élvezi, ha egyáltalán ezt a sok mocskot, amit elkövetnek egyáltalán előnyösnek lehetne titulálni.
jesz
az én átfogó véleményem az, hogy állítsák meg a Föld billegését, a napkitöréseket, valamint a füstölő kéményeket, a szarabbnál szarabb autó-motorokat, a napi több ezer óriás repülő üzemanyagfogyasztását, a hajókét, a mozdonyokét, a német szénerőműveket, valamint a kínai szenes erőművek újabb létesítését...stb...stb..

Brüsszel meg ne írjon elő semmit, mert amíg a Merkel mutti utasítására lehet atom helyett szénnel fűteni, addig kussoljanak.

A természetes erdőtüzekkel úgy sem tudunk mit kezdeni...

Csak Magyarországon évente több ezren halnak meg a poros, gázos levegő miatt...ez bizonyított.

Majd most...majd jön az LMP, aztán tisztul minden..
kereső
"A klímahelyzetről folytatott társadalmi konzultáció célja nem az, hogy az emberek átfogó véleményét megtudja az ügyben, ez egy kötelezettség, amit Brüsszel előír –" hú de szépen megmondta ! Társadalmi konzultáció?? Még mit nem ! A kormány tudja!!!, hogy mi a társadalom véleménye- kérdezés nélkül is.
Amúgy meg a kormány tudja értelmezni " a társadalmi konzultáció" meghatározást? Szerintem nem. Mert ,ha tudná nem beszélne zöldségeket.
kereső
Hogy ez a hollik miért áll bele , hogy nyilvánosan hülyét csinál magából- nem is értem.
Macskaszem
Nem csak a klímahelyzetről való véleményünk nem érdekli, hanem a többi sem.
Pálinkafőző Rézüst
mondja ezt egy műhajú senki geci... :))))) Hungarikum!
Nessy
@kereső: Én két okra is tippelek.
1. Nála is a LÉ határozza meg a tudatot.
2. Lehet, hogy otthon köcsögkalapban sétál a szőnyeg alatt a többi szócséplővel együtt, és itt kibeszélheti magát!
kissé felnőttem
látod ezért szarik már rátok a fél ország, havi 1,5 milláért végre egyszer igazat szóltál.
kereső
Na, most ebben az egészben az a legszebb, hogy az Európai Únió kormánya!!!=Brüsszel inditott a tagállamokban társadalmi konzultációt!!!- hogy megtudja az emberek véleményét. Ezt a magyar kormány egyszerúűen elszabotálta. Mert szó nincsen arról. hogy "nemzeti"- arról van szó, hogy "EURÓPAI"- a kormány ezek szerint nem tekinti a magyar állampolgárokat európai állampolgároknak, hogy kizárta ebből a vélemény nyilvánitásból. És ebbe bele állt egy akadémikus vezette minisztériumunk is. Csak a kormány "európai", mi nem?Hát a lónak a faxát!- üzenem a kormánynak, és külön palkovics úrnak.
Klubtag
Nincs is annál kényelmesebb álláspont, mely szerint azért nem cselekszünk jót, észszerűt, helyeset, mert sokan mások sem cselekszik meg. Érdekes, hogy olyat nemigen hallani ugyanezektől, hogy azért nem akar békében, gondtalanul, jó anyagi körülmények között élni, mert a világ lakosságának fele közel nyomorszinten él...
simmering73
Hisztiznek már az illiberális patkányok.
simmering73
"Brüsszel által előírt kötelezettségének tesz eleget az Orbán-rezsim azzal, hogy a kormány honlapján futtat egy klímavédelemről szóló “társadalmi konzultációt”. Hollik István kormányszóvívő azt mondta, hogy „ennek nem az a célja, hogy az emberek átfogó véleményét megtudja a kormány, hanem egy Brüsszel által előírt kötelezettség, amelynek a kormány eleget tesz”. Köszönjük a szíves tájékoztatást, egy percig sem gondolta soha senki, hogy ez a “kormány” bármikor is az emberek véleményére lenne kíváncsi."
nepszava.us/vegre-megtudtuk-hogy-az-emberek-velemenyere-nem-kivacsi-az-orban-rezsim/
tudode
Azért nem minden fideszest lehet megvezetni, az ő gatyájukban is vízipólóznak a bolhák a nyári, nem fehér embernek való hőségben
.
www.portfolio.hu/ingatlan/20170601/ezert-orultseg-orban-es-lazar-panelbontasi-otlete-252225
.
Csak a korához képest megvénült kekec ízmoztat szinte mindenben, mert csak egy elfürészelt óriásra sikeredett!!!
verőce21
Magyaroszágon, egy normális embert miért érdelkelné a klímaváltozástól való rettegés? Mi eladunk CO2 -kibocsátható kvótát, bennünket semmilyen vád nem érhet, a környezetszennyezés miatt. Egyszerűen a magyar úgy él. hogy nem környezetszennyező, abban az értelemben, amivel riogatnak.
Éppenezért ostobaság, sőt lakosság elleni gaztett, olyan környezetvédelmi szabályozásokat hozni az országban, mint amilyet jelenleg az "eurokonform" szokásjogok és életmódok előírnak számunkra. Minden ilyen egyezményből ki kell szállni, mert nem mi szennyezünk, emiatt fölösleges és bicskanyitogató a lakosságot emiatt büntetni!
Csizmás Kond
Klímahelyzet meg emberek...na ne basszák a szart...miért nem az autógyárosokat a kőolaj kitermelőket, finomítókat, és hasonló szennyezőlétesítményekkel konzultálnak a brüsszeliek ?
verőce21
Ez ismét csak egy lipsi trükk. Amit nemzetközi szinten lehet művelni, ettől "nemzetközivé lesz holnapra a világ!" - ezt remélik az újkommunisták.
A zöldek, környezetvédők, és más hasonló CEU-s, stb. neoliberális belső ellenzéki felforgatók.
Clavigo
@verőce21: Szerintem te ostobább vagy ,,mint ez az idióta Hol (a) lik Pesta.
Lepényleső
Miért is pont ez érdekelné őket? Abból ők már nagyon rég ki,egyébiránt a fejünkre nőttek?
ibn Said
A jelenlegi kormányt sosem érdekelte az emberek véleménye, nem csak a klíma helyzetről, semmiről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.