A klímahelyzetről folytatott társadalmi konzultáció célja nem az, hogy az emberek átfogó véleményét megtudja az ügyben, ez egy kötelezettség, amit Brüsszel előír – mondta Hollik István kormányszóvivő az Inforádióban.

Nem érdekli a kormányt, mi az emberek véleménye a klímahelyzetről

Felkerült a Kormany.hu weboldalra az úgynevezett Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiával kapcsolatos kérdőív, amely valójában egy konzultáció. A stratégia elkészítését a párizsi klímaegyezmény írja elő, ahogy azt is, hogy a kormányoknak nyilvános konzultációt kell folytatniuk a klímahelyzet kezeléséről, a magyar kormány azonban semmilyen módon nem hirdette a konzultálási lehetőséget. A kérdőív kitöltésére is mindössze egyetlen hetet hagytak, ez az egy hét november 25-én, hétfőn délben le is jár. Az ITM vasárnap tagadta, hogy nemzeti konzultációt indítottak volna.

Amennyiben a kormány klímaügyben nemzeti konzultációt akar lefolytatni, akkor azt a szokásos módon fogja megtenni

– írták.

Hollik Istvánt az Inforádióban arról is kérdezték, mi az oka, hogy a társadalmi konzultációt nem verték nagy dobra és kvázi elrejtették a kormányzati honlapon. A kormányszóvivő erre válaszolta az, hogy nem az emberek átfogó véleményére voltak kíváncsiak, csak a brüsszeli előírásoknak tettek eleget.

(Kép: MTI/Soós Lajos)

Forrás: hvg.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
"A klímahelyzetről folytatott társadalmi konzultáció célja nem az, hogy az emberek átfogó véleményét megtudja az ügyben, ez egy kötelezettség, amit Brüsszel előír –" hú de szépen megmondta ! Társadalmi konzultáció?? Még mit nem ! A kormány tudja!!!, hogy mi a társadalom véleménye- kérdezés nélkül is.
Amúgy meg a kormány tudja értelmezni " a társadalmi konzultáció" meghatározást? Szerintem nem. Mert ,ha tudná nem beszélne zöldségeket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@verőce21: Szerintem te ostobább vagy ,,mint ez az idióta Hol (a) lik Pesta.
Lepényleső
Miért is pont ez érdekelné őket? Abból ők már nagyon rég ki,egyébiránt a fejünkre nőttek?
ibn Said
A jelenlegi kormányt sosem érdekelte az emberek véleménye, nem csak a klíma helyzetről, semmiről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.