Hétfőig több mint 150 ezren töltötték ki a kormány hosszú távú klímavédelemről szóló konzultációját – értesült több forrásból az Index.

150 ezren akkor is elmondták a vélemünyüket a klímavédelemről, ha a kormányt nem érdekelte

Látható, hogy volt érdeklődés a klímaváltozásról szóló párbeszédre, különösen annak fényében, hogy a kormány finoman szólva sem verte nagy dobra a konzultáció lehetőségét.

A társadalmi konzultációnak nevezett kérdőív kitöltésére a kormány egy hetet biztosított (míg Ausztriában ugyanerre egy hónap állt az állampolgárok rendelkezésére); annak linkje két helyre, a kormány aloldalára, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által működtetett Klíma Politika nevű Facebook-oldalra került ki. Az ITM közösségi oldalának elérése elenyésző, a cikk megírásának pillanatában 909 követője van.

Miután pénteken a kormánytól független sajtó megírta a konzultáció tényét, majd hétvégén több ellenzéki párt is kiakadt azon, hogy míg a bevándorlás, a terrorizmus vagy Soros György témakörökben a kabinet tízmilliárdokat költött el nemzeti konzultációkra, és azokat a lehető legtöbb felületen reklámozta, a klímaváltozásról szóló, állam és állampolgárok közötti párbeszédet elintézi egy filléres linkkel, az ITM tiszta vizet próbált önteni a pohárba; ez nem nemzeti konzultáció, hanem egy társadalmi konzultáció, amelynek formáját és határidejét Brüsszel határozta meg.

(Kép: Pixabay)

Forrás: Index

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.