Az elmúlt évekhez hasonlóan 2020-ban sem változik az öregségi nyugdíjminimum 28 500 forintos összege. Nincs a kormány napirendjén emelésről szóló javaslat – közölte Gulyás Gergely miniszter.

2008 óta nem emelték a nyugdíjminimumot, és jövőre is marad a 28 500 forint

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2020-ban sem változik az öregségi nyugdíjminimum 28 500 forintos összege. Ennél kisebb teljes ellátást nem lehet megállapítani azoknak, akik rendelkeznek a szükséges szolgálati idővel és elérték a nyugdíjkorhatárt (a résznyugdíj lehet ennél kisebb is).

A nyugdíjminimum összege 2008 óta változatlan, Ez idő alatt a minimálbér például 69 ezer forintról 149 ezer forintra emelkedett, míg a havi bruttó átlagkereset az akkori 198 964 forintról 329 943 forintra a tavalyi adatok alapján. Az infláció pedig 26,4 százalékos volt ebben az időszakban, ráadásul az idősek kosarában meghatározó élelmiszerek az elmúlt években nagyobb mértékben drágultak, mint a társadalom teljes kosara.

(privátbankár)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mary
A családi pótlék sem emelkedett 10 éve. Miért adnának többet? 28500 FT-ból meg lehet élni. De ha megnézzük a rokkantsági ellátásokat sem jobb. Kell a fidesz, szavazzátok csak meg őket!! Bezzeg van 37 db új stadionunk és épül az atlétikai stadion is. Mindaddig amíg az emberek nem kerülnek olyan helyzetbe, hogy megrokkannak vagy kiszolgáltatottak lesznek, éljenzik ezt a rendszert.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
Szlovákiában jövőre 334 Euró lesz a minimálnyugdíj, több, mint 100 ezer Forint. Még Romániában is 44 800 Ft. Fideszgeciknek nem sül le a bőr a pofájukról?
Eladott Ország
Több mint 600 ezer magyar nyugdíjas él 100 ezer forintnál kevesebből havonta. Hozzávetőleg 80 ezeren kevesebb, mint 60 ezer forintot kapnak. A fidesz szerint felesleges emelni a nyugdíjminimumot, ezért marad 28.500 forint! Megbecsüljük azt a nemzedéket, amely munkájával évtizedeken át gyarapította Magyarországot. Meg bizony. Mennyi is a nyugdíjminimum? És mi van azokkal a rokkantnyugdíjasokkal, akiknek elvettétek az ellátását? Megőrizzük a nyugdíjak értékét, kitartunk a rezsicsökkentés mellett, és garantáljuk, hogy a nők 40 év munka után nyugdíjba vonulhatnak. Mennyi is volt most az infláció? És a nyugdíjemelés? Erre nem válasz ám az, hogy „helló röfik”! A rezsicsökkentéseddel meg az a fess fiatalember, a Németh Szilárd rezsibiztos úr kitörölheti a ráncos ülepemet, papír van éppen hozzá, elég konzultációt és levelet küldtél mostanában. A gazdaság teljesítményének köszönhetően tavaly már nyugdíjprémiumot és nyugdíj-kiegészítést is kaphatott minden nyugdíjas. És azzal együtt talán már telt két kiló farhátra is a gyógyszer mellett, amit végre egyszer sikerült kiváltani. 40 év munka után, ugyebár. Tényleg nyasgem, Viktorka, és akkor még úrinő voltam a Bayer Zsolthoz képest. olkt.hu/wp-content/uploads/2018/11/Orban-Viktor-Gulyas-Gergely-fb-e1531340146666.jpg
jesz
A válság kezdetekor Gyurcsány a lemondása előtt még kurtított a nyugdíjszámításon 8%-ot, majd Bajnai megszüntette (az IMF utasítására) a svájci indexálást...és mindezt törvénybe foglalva.
A fidesz ezen a mai napig nem változtatott, mert százmilliárdokat spórolhat, amit másra lehet költeni
Pálinkás Pál
Nos...kíváncsian várnám itt durbincs,shikari..meg a többi agyhalott fidesznyik véleményét!!! Vagy mivel ezek tények,erre nem készítettek fel titeket a pártközpontban... lenne egy javaslatom...bukás után a fideszhordától minden összelopott vagyont elkobozni...és amelyik közülük esetleg fel tud mutatni némi munkaviszonyt../többségük semmit/ azoknak ezt a remek összeget kiutalni havonta...és ellenőrizni hogy is élnek meg belőle!!!
Lepényleső
...a magyarországi nyugdíjasoknak,ám a határon túliak legalább tízszer annyit kapnak,hiszen állandóan a bánra
szavaznak? Ezért ingyen,és kimagasló nyugdíjakat kapnak? Egyik legnagyobb csalása a bán apparátnak?
1magyar
Csak a képviselők és miniszterek, polgármesterek fizetését emelik a szegényebbek meg kit érdekelnek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.